התחום שלא מפסיק לצמוח ומי החברות שייהנו מכך?

איך הפכו מרכזי הנתונים למתחמי ענק, את מי זה משרת ואילו תחומים מרוויחים מהגידול בתחום? וגם - הפרויקט הענק של פייסבוק בלואיזיאנה
 | 
telegram

חברת מטא  META PLATFORMS +0.94% META PLATFO 619.32 +0.94% META PLATFORMS סגירה:0 פתיחה:618 גבוה:625.59 נמוך:612.74 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  , הבעלים של פייסבוק, אינסטגרם וווצאפ, הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת מרכז הנתונים הגדול ביותר שלה בלואיזיאנה, בהשקעה של 10 מיליארד דולר. המרכז, המתוכנן להיות בגודל כפול מהאצטדיון האייקוני סופרדום בניו אורלינס, נועד לתמוך בדרישות העצומות של טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) ולספק תשתית למידע שמטא תלויה בו לצמיחה העתידית שלה.
מרכז הנתונים של מטא בלואיזיאנה (הדמיה); קרדיט: מטא
מרכז הנתונים של מטא בלואיזיאנה (הדמיה); קרדיט: מטא

מרכזי נתונים מסוג זה הם הלב הפועם של הכלכלה הדיגיטלית. הם מאחסנים ומעבדים כמויות עצומות של נתונים המשמשים פלטפורמות כמו פייסבוק, אינסטגרם ואפילו שירותי ענן שמשמשים חברות אחרות. הפרויקט הנוכחי של מטא מדגים את המעבר לעולם שבו כלכלת המידע והטכנולוגיה דורשות תשתיות בקנה מידה חסר תקדים.
 

מהם מבני נתונים?

מרכזי נתונים אינם רק מבנים עם מחשבים. הם דורשים כמויות עצומות של חשמל, תשתיות מתקדמות לקירור, ותשתיות אנרגיה שתומכות בפעילות שלהם. מרכז הנתונים החדש של מטא צפוי לצרוך חשמל בכמות השווה להספק שמספק סכר הובר - כמות עצומה שמדגימה את עוצמת הביקוש לתשתיות אנרגיה.

המשמעות של מרכז הנתונים על הסביבה ועל תחומים נוספים היא ענקית, בין אם בתעשיית האנרגיה, שם מבני נתונים מניעים ביקוש לחשמל מגז טבעי, אנרגיה סולארית ורוח, ואף טכנולוגיות כמו אגירת אנרגיה ולכידת פחמן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכלכלה המקומית, השקעות בהיקף כזה יוצרות אלפי משרות, הן בבנייה והן בתחזוקה, ומניעות צמיחה כלכלית במקומות שבהם מוקמים מרכזי נתונים. מרכזי הנתונים גם מאיצים פיתוחים טכנולגיים חדשים כאשר הם משמשים בסיס לחידושים כמו AI, בלוקצ'יין, ומערכות אוטונומיות.

מי נהנה מהפרויקט של מטא?

Entergy, חברת החשמל המקומית, היא אחת הנהנות הגדולות. החברה מתכננת להקים שלוש תחנות כוח מבוססות גז טבעי עם קיבולת של 2.2 ג'יגה-וואט, כדי לספק את צרכי המרכז. מטא תשתתף במימון התחנות ותשלם דמי שימוש קבועים, מה שמבטיח ל-Entergy הכנסה יציבה לשנים רבות.

חברות כמו Kinder Morgan ו-Energy Transfer, שמפעילות צינורות גז, גם כן ירוויחו מהצורך להעביר כמויות עצומות של גז לתחנות הכוח.

מטא התחייבה לממן הקמה של מתקנים לייצור אנרגיה מתחדשת בהיקף של 1.5 ג'יגה-וואט. זה אומר שחברות אנרגיה ירוקה, המתקינות טורבינות רוח ופאנלים סולאריים, יקבלו גישה להזדמנויות רווחיות במיוחד. בנוסף, ייתכן שישולבו טכנולוגיות חדשניות כמו אגירת אנרגיה ולכידת פחמן.

חברות כמו Siemens Energy ו-Mitsubishi Power Americas יספקו ציוד קריטי לתחנות הכוח, כמו טורבינות גז ומערכות מתח גבוה. ספקיות שירותי ענן וחברות תשתית טכנולוגית אחרות יכולות להרוויח מנפח הנתונים העצום שמטא תעבד במרכז זה.

מעבר ליתרונות לתעשייה, הפרויקט ייצר אלפי משרות בבנייה, תפעול ואחזקה, ויביא השקעות נוספות לעסקים קטנים באזור. בנוסף, התשתיות שהוקמו ישרתו גם את הקהילה המקומית.

מעבר לכך, ככל שהשימוש בטכנולוגיות AI גדל, הביקוש לחשמל עולה באופן דרמטי. על פי הערכות של גולדמן זאקס, מרכזי נתונים בארה"ב צפויים להכפיל את צריכת החשמל שלהם עד 2030. פרויקטים כמו זה של מטא מדגישים את המעבר לאנרגיה נקייה תוך שימוש בתחנות כוח חדשניות.

האג'נדה של ענקיות הטק


המהלך של מטא הוא משמעותי מאוד ובהיקף ענק, והוא מבטא את השאיפה של חברות הטכנולוגיה הגדולות לשנות את העולם. מרכזי הנתונים האלו יהפכו להיות גדולים יותר ויותר והם מבטאים את מהפכת ה-AI שדורשת עוד כמויות ענקיות של מידע ונתונים. 

כמו כן, הענקיות האלו משנות את הסביבה בזכות שימוש באנרגיה ירוקה ויוצרות ביקושים גדולים לאנרגיה מתחדשת. נראה שזה התחום העיקרי שנהנה מהצמיחה של מתחמי מרכזי הנתונים, אם כי, הנשיא הנבחר דונלד טארמפ, כבר הודיע שהוא מעוניין להפחית בסובסידיות של חברות האנרגיה המתחדשת שנהנות ממענקים גדולים בהמשך לתצמיכה הממשלתית שסיפק הנשיא הקודם לתחום.

הישראליות בתחום

מספר חברות נדל"ן בישראל בונות מרכזי נתונים. למבנה יש את מרכז הנתונים בפ"ת בשילוב עם חברת דיגיטל רילטי ומספר חברות נדל"ן מניב נוספות נגעו בתחום, אבל למעשה בישראל אין מספיק שטח לבנות מרכזי נתונים לענקיות הטכנולוגיה, שידועות בתחום כחברות "הייפר סקייל".

מי שכן רוצה להיחשף לחברה ישראלית עם פעילות מרכזי נתונים גדולה בחו"ל יכול להסתכל על עזריאלי   עזריאלי קבוצה -1.51% עזריאלי קבוצה 28,700 -1.51% עזריאלי קבוצה בסיס:29,140 פתיחה:29,200 גבוה:29,200 נמוך:28,580 תמורה:10,287,168 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  - ענקית הנדל"ן כבר מימשה חברה אחת בתחום כשמכרה את חברת קומפאס לפני שנה וחצי ורשמה רווח של 1.3 מיליארד שקל, והיום היא הולכת ומגדילה את תביעת הרגל שלה עם האחזקה שלה (100%) בגרין מאונטיין הנורבגית.

גרין מאונטיין בונה מרכזי נתונים לחברות הייפר סקייל, כמו המרכז שיש לה לענקית המדיה החברתית טיק טוק. למעשה, לפני כמה חודשים דווח אפילו כי עזריאלי בוחנת הנפקה של גרין מאונטיין בבורסת לונדון לפי שווי של 3.2 מיליארד דולר. עזריאלי מחזיקה 100% מהחברה והיא רכשה אותה ב-2021 תמורת 2.8 מיליארד שקל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות