הצהרת מנהיגי סין צפויה לדחוף את המניות הסיניות מעלה

מנהיגי סין מציבים את הצמיחה בראש סדר העדיפויות לשנת 2025, תוך התחייבות לפעול ביצירתיות להתמודדות עם האתגרים הכלכליים שממשיכים להעיב על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם; מדד ההאנג סנג מזנק, המניות הסיניות בוול סטריט עולות במסחר המוקדם

 | 
telegram

בפגישה חשובה של הפוליטבירו, הגוף העליון לקביעת מדיניות במפלגה הקומוניסטית הסינית, הוכרז כי סין תנקוט צעדים פיסקליים פרואקטיביים יותר ומדיניות מוניטרית מתונה ומותאמת בשנה הקרובה. מהלך זה נועד לעודד את הצריכה המקומית ולהמריץ את הכלכלה, במיוחד על רקע משבר הדיור המתמשך והצריכה הפנימית החלשה.

בנוסף, מנהיגי סין הדגישו את החשיבות של יישום צעדים יוצאי דופן להתמודדות עם שינויים במחזורי השוק, במטרה לייצב את שוקי הנדל"ן והבורסה. הצעדים עשויים לכלול הקלות נוספות בתחום הדיור ותמיכה פיננסית מוגברת בשווקים, מתוך מטרה לשקם את אמון המשקיעים המקומיים והבינלאומיים.

תכנון ל-2025: שמירה על יעד צמיחה יציב


במהלך הפגישה נקבעו היעדים הכלכליים לשנים הקרובות, כולל הכנה לוועידת העבודה הכלכלית המרכזית שתתקיים בימים הקרובים. הצפי הוא שהממשל המרכזי ישמור על יעד צמיחה שנתי של כ-5% לשנת 2025, יעד הזהה לזה שנקבע לשנת 2024. למרות האתגרים הגלובליים והמקומיים, נשיא סין, שי ג'ינפינג, הביע אופטימיות וקרא להיערכות מלאה לקראת היעדים.

עוד הוסבר כי תינתן הנחיה לממשלות המקומיות לקבוע יעדי צמיחה משלהן, כחלק מהכנות לשנת התקציב הקרובה. במקביל, הודגש הצורך ביצירת סביבה בינלאומית נוחה לכלכלה הסינית, לאור האפשרות להסלמת מתיחות הסחר מול ארצות הברית.

השוק מגיב בחיוב


ההכרזות האחרונות על מדיניות הממשלה כבר השפיעו לטובה על השווקים הפיננסיים. מדד האנג סנג בהונג קונג מזנק ב-2.8%, בעוד תעודות סל של מניות סיניות עלו בלמעלה מ-3%. גם המטבע הסיני, היואן, התחזק מעט מול הדולר, ותשואות האג"ח הממשלתיות של סין ל-10 שנים הגיעו לשפל של 1.93%.

אתגרים מתמשכים בכלכלה הסינית


עם זאת, נתונים כלכליים עדכניים מצביעים על כך שהאתגרים לא הסתיימו, בחודש נובמבר, האינפלציה בסין ירדה לשפל של חמישה חודשים, כאשר מחירי המזון הטרי נסוגו, בעוד שמדד מחירי היצרן ממשיך להראות דפלציה. נתונים אלה משקפים את האתגרים הכלכליים הניצבים בפני סין, חרף מאמצי הממשלה להמריץ את הביקושים המקומיים. לפי נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה, מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.2% בלבד בהשוואה לשנה שעברה, נמוך מהתחזיות, בעוד שמדד המחירים ליצרן (PPI) המשיך לרדת, למרות האטה בקצב הירידה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הירידה המהירה במדד המחירים לצרכן מיוחסת, בין השאר, לירידה של 2.7% במחירי המזון, שנגרמה מתנאי מזג אוויר חיוביים שהובילו לייצור ותובלה נוחים של מוצרים חקלאיים. עם זאת, האינפלציה הבסיסית, שאינה כוללת מחירי מזון ודלק, רשמה עלייה קלה ל-0.3%. במקביל, דפלציית המחירים בייצור נמשכה כבר למעלה משנתיים, מה שמצביע על עודף כושר ייצור המכביד על התאוששות המחירים.


הממשלה הסינית שואפת ליעד צמיחה של כ-5% לשנת 2025, אך התחזיות הכלכליות נשארות קודרות. סוכנות דירוג האשראי פיץ' הורידה את תחזיות הצמיחה שלה לסין, תוך ציון סיכונים של מכסים גבוהים יותר על ייצוא סיני. עם זאת, קיימות עדויות מסוימות לכך שצעדי התמיכה של בייג'ינג מסייעים להקל על חלק מהלחצים, אך יידרשו מהלכים משמעותיים נוספים כדי להחזיר את הכלכלה למסלול יציב.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות