פרנסואה ביירו מונה לראש ממשלת צרפת ברקע משבר פוליטי מתמשך

הפוליטיקה הצרפתית בסערה: מינויו של ראש ממשלה חדש, הרביעי השנה, מגיע לאחר הדחת ממשלתו של מישל ברנייה ומשבר אמון חריף בין המחנות הפוליטיים
 | 
telegram

נשיא צרפת, עמנואל מאקרון, הודיע על מינויו של פרנסואה ביירו לראש ממשלת צרפת החדש, בעקבות התפטרותו של מישל ברנייה בשבוע שעבר לאחר הצבעת אי-אמון היסטורית. ביירו, פוליטיקאי מרכזי ותיק בן 73, הוא מנהיג תנועת הדמוקרטים מאז 2007 ובעל ברית קרוב של מאקרון. תפקידו יהיה להקים ממשלה חדשה ולנסות לייצב את הפוליטיקה הצרפתית, שנמצאת בטלטלה מתמשכת.

המינוי מגיע לאחר תקופה של חוסר יציבות פוליטית שהתבטאה בבחירות בלתי החלטיות לקראת הקיץ ובמתח סביב תוכניות התקציב לשנת 2025. התקציב, שכלל העלאת מסים וקיצוצים בהוצאות הציבוריות, עורר התנגדות משותפת מצד מחנה השמאל והימין הקיצוני – שיתוף פעולה נדיר שהוביל להדחת ממשלת ברנייה, הראשונה מאז 1962.

משימות דחופות לראש הממשלה החדש


פרנסואה ביירו עומד בפני אתגר כפול: גישור על הפערים הפוליטיים העמוקים בצרפת וניהול התקציב השנוי במחלוקת לשנת 2025. ביירו הדגיש את הצורך באיחוד ואמר, "כולם מבינים את קושי המשימה, אבל יש למצוא דרך שמחברת את העם במקום לפלג אותו". עם זאת, ביקורת על מינויו לא איחרה להגיע. מפלגות השמאל והימין כאחד הטילו ספק ביכולתו להוביל מדיניות שתשיג הסכמה רחבה.

מנהיגת הימין הקיצוני, מרין לה פן, קראה לביירו להקשיב לאופוזיציה ולעבוד על תקציב סביר ומחושב. מנגד, הקומוניסטים דורשים העלאת מסים על עשירים ותאגידים, בעוד הימין מתמקד בהעלאת הפנסיות וצמצום התמיכה באיחוד האירופי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התחזיות מצביעות על כך שהפתרון המיידי יהיה לאשר תקציב זמני שממשיך את תקציב 2024, כדי להימנע משיתוק ממשלתי שימנע את עמידת צרפת בהתחייבויותיה הכלכליות. עם זאת, מהלך כזה לא יפתור את הבעיות העמוקות יותר של גירעון תקציבי, שצפוי להגיע ל-6.1% מהתמ"ג ב-2024 ולעלות עוד אם לא יינקטו צעדים לצמצום ההוצאות.

השפעה כלכלית והתגובה בשווקים


בעוד שהפוליטיקה בצרפת ממשיכה לרעוד, המינוי החדש הוביל לתגובה מעורבת בשווקים הפיננסיים. תשואות האג"ח הממשלתיות עלו ב-5 נקודות בסיס ל-3.01%, והבורסה בפריז CAC 40 רשמה ירידה קלה.

המשקיעים מביעים דאגה לגבי היכולת של הממשלה החדשה לטפל בבעיות הכלכליות והתקציביות, במיוחד כשמדובר בצמצום הגירעון והעברת רפורמות נדרשות.

ביירו מתמודד עם ציפיות גבוהות מצד מאקרון והציבור, אך הספקות לגבי יכולתו לאחד את המחנות הפוליטיים הגדולים וליצור מדיניות מקובלת על כולם, ממשיכים להעיב על האופטימיות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות