
מניית שבבים בתמחור זול - הסיכויים והסיכונים
קוואלקום היא ענקית שבבים עם הובלה ברורה בשוק הסלולר. המניה נסחרת ב-158 דולר, תשואה מאוד פושרת בשנה ובכלל בשנים האחרונות ביחס לחברות שבבים אחרות. השווי שלה - 175 מיליארד דולר והיא צפויה להרוויח בשנה הבאה מעל 11 מיליארד דולר עם הכנסות של 42.6 מיליארד דולר.
החברה צומחת בהכנסות וברווח בקצב חד ספרתי גבוה. מכפיל הרווח לשנה הבאה הוא 15.5-16 שזה נמוך בהשוואה לחברות השבבים האחרות.
השוק לא מאמין שהחברה קוואלקום שמנוהלת על ידי כריסטיאנו אמון תצליח להכנס רגל משמעותית לתחום ה-AI, אחרת הוא היה מתמחר אותה באופן הרבה יותר מרשים. השוק חושב שהסלולר שתופס נתח גדול מאוד מהפעילות ימשיך להיות מאוד משמעותי, ויקשה על התחומים הצומחים לבוא לידי ביטוי.
אבל, אמון מנכ"ל קוואלקום בארבע השנים האחרונות מדגיש בראיונות שהמטרה להוריד את התלות בהכנסות משבבים לסלולר מ-75% ל-50% בשנת 2030. זה יקרה דרך התרחבות לתחומי הרכבים, האינטרנט של הדברים (IoT) ומחשוב בקצה.
הבעיה שזה לא מספיק. זה יהיה איטי, זה יהיה מדורג, ובינתיים האנליסטים רואים חברה חזקה, מובילה, אבל בתחום השבבים לתחום הסלולר. הם מצפים מקוואלקום להביא שבבים מתקדמים שיעשו מהפכה בשוק הסלולר, הם מצפים לבאזז - שבבים מבוססי AI, אבל הם מקבלים שמרנות מקוואלקום, ואפילו יציבות. יש בזה משהו חיובי כי זה לא רע על פניו להשקיע במניה במכפיל רווח סביר שיש לה מנועי צמיחה טובים והיא יכולה להפתיע בתחומים חדשניים, אלא שהערך הגבוה, נמצא היום ב-AI.
- חמש סיבות להמשך ירידה בשווקים וסיבה אחת לחזרה לעליות
- האם שוק המניות באמת יקר? מה זה מכפיל לעשר שנים ומה ניתן ללמוד ממנו?
רכבים: שוק יעד אסטרטגי
קוואלקום מזהה פוטנציאל גדול בשוק הרכב, עם פייפליין של 45 מיליארד דולר. הטכנולוגיה של החברה, Snapdragon Digital Chassis, משמשת למערכות מידע ובידור ברכב, חיבוריות ותכונות בטיחות מתקדמות, תוך שימוש באינטליגנציה מלאכותית. זה יכול להיות מנוע צמיחה מאוד משמעותי לחברה, כנראה המשמעותי ביותר. אבל בינתיים המספרים צנועים - הכנסות של 4 מיליארד דולר ב-2026 ו-8 מיליארד דולר ב-2029.קוואלקום מתמקדת גם בפיתוח שבבים למחשוב בקצה (Edge Computing), שבו עיבוד נתונים מתבצע במכשיר המקומי במקום בענן. הטכנולוגיה מתאימה למכשירים כמו משקפי מציאות מעורבת, מחשבים אישיים ואוזניות חכמות, והיא נחשבת לקריטית לפתרונות בינה מלאכותית מתקדמים.
- 1.מציאות מעורבת = מציאות רבודה (ל"ת)הלא כך? 15/12/2024 13:38הגב לתגובה זו
- אחד 15/12/2024 15:40הגב לתגובה זולמה לא "צבר הזמנות"? מה יהיה עם עברית...