סולאראדג' קיבלה המלצת קניה מגולדמן זאקס - אפסייד של 35%

בבית ההשקעות החליטו לשנות את המלצתם על מניית חברת האנרגיה הסולארית הישראלית ל"קנייה" תוך שהם מעלים את מחיר היעד ל-19 דולר למניה; מעריכים שהמניה הגיעה לתחתית והחששות של המשקיעים באשר ליכולת לשרת את החוב "מוגזמות"

 | 
telegram
(4)

לאחר מינוי המנכ"ל החדש, סולאראדג'  סולאראדג' +16.64% סולאראדג' 14.37 +16.64% סולאראדג' סגירה:0 פתיחה:14.58 גבוה:15.48 נמוך:13.58 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  זוכה להמלצת קניה מגולדמן זאקס עם מחיר יעד של 19 דולר למניה, אפסייד של 35% על שער הנעילה אמש בוול סטריט. בעקבות ההמלצה זינקה מניית החברה בכ-11% במסחר המאוחר בוול סטריט למחיר של 13.7 דולר למניה.

בגולדמן זאקס החליטו לשנות את המלצתם על מניית חברת האנרגיה הסולארית הישראלית מ"מכירה" ל"קנייה" תוך שהם מעלים את מחיר היעד שעמד על 10 דולר. זאת להערכתם לאחר שהחברה הגיעה "לתחתית" בכל הקשור להערכות של המשקיעים כלפיה. לדבריהם,  החשש של המשקיעים, באשר ליכולת של החברה לשרת את החוב שלה במהלך השנה הקורבה, הינו "מוגזם".

להערכת בית ההשקעות, התמחור הנוכחי של המניה יוצר יחס סיכוי-סיכון אטרקטיבי ביחס למניות אחרות. בין השאר הם מציינים את ממאמצי החברה  לבצע ארגון מחדש של פעילותה, בדגש על צמצום עלויות. לדבריהם, האסטרטגיה שנקטה הנהלת החברה, מציבה אותה בעמדה טובה יותר למנף את מבנה העלויות ולשפר את תמהיל מכירות המוצרים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בתקופה האחרונה חוותה סולאראדג' גל של הורדות דירוג ותחזיות מצד אנליסטים. מספר בנקים, כולל ג'פריס (Jefferies) וברקליס (Barclays), הורידו את התחזית שלהם ל"ביצועי חסר", והציבו מחירי יעד נמוכים במיוחד, חלקם אף של 7 דולר למניה. ברקע, הסביבה המאתגרת עבור חברות סולאריות, והחששות בנוגע לצמיחה עתידית. רק אתמול, לפני פרסום התחזית של גולדמן זאקס, ירדה מניית החברה בכ-8% והיא ננעלה במחיר של 12.3 דולר למניה, המשקף לה שווי שוק של 713 מיליון דולר.


גרף מניית החברה ב-5 שנים האחרונות.

מנכ"ל חדש צרות ישנות

ההמלצה של גולדמן זאקס מגיעה לאחר שלפני כשבועיים הודיעה סולאראדג' על מינוי מנכ"ל חדש - שוקי ניר, שכיהן כסמנכ"ל השיווק של החברה בחצי השנה האחרונה. ניר ירש מקודמיו בתפקיד שורה של אתגרים משמעותיים בדרך לשיקום סולאראדג', שסובלת מביקושים חלשים בשוק הסולארי, שהובילו לצניחה במכירות ולירידת ערך המניה בכ-97% מאז השיא שנרשם במהלך 2022.


המנכ"ל הנכנס, שוקי ניר. קרדיט: החברה. 

ברבעון האחרון נאלצה החברה לבצע מחיקת מלאי בהיקף של כ-1 מיליארד דולר, עקב הצטברות מוצרים שלא נמכרו. במהלך הרבעון פספסה סולאראדג' את צפי האנליסטים עם הכנסות של כ-260 מיליון דולר לצד הפסד גדול של כ-15 דולר למניה. 

האתגר של ניר יהיה למצוא פתרונות, בשוק שבו רוב מניות האנרגיה המתחדשת רשמו ירידות לאחרונה, בעיקר בשל בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב. מדיניותו הצפויה, המנוגדת לעידוד התחום, מוסיפה אי-ודאות משמעותית, בייחוד לאור הצהרותיו המזלזלות בנושא שינוי האקלים. עם זאת, בחודש שעבר דיווחנו על התחזיות האופטימיות שסיפק מנכ"ל החברה הקודם, רונן פייר בשיחה סגורה. בין היתר, עלה מהשיחה כי המלאי שנמחק ישמש לרכיבים של מוצרים חדשים ו-או לשימור לקוחות. וזה נותן כוח גדול לחברה כי בעלות אפס (המלאי הרי נמחק) היא מייצרת מכירות.

בתוך כך, לאחרונה הודיעה החברה, כי היא ממשיכה בתהליך ההתייעלות שלה, ובישרה על סגירת חטיבת אגירת האנרגיה בקוריאה, שם היא פועלת באמצעות חברה מקומית שמעסיקה כ-500 עובדים. המהלך צפוי לחסוך לחברה כ-30 מיליון דולר בשנה ולהשלים את תהליך הסגירה עד למחצית השנייה של 2025. במסגרת הצעד, סולאראדג' מתכננת למכור את כל הנכסים הקשורים לפעילות זו, כולל מתקני ייצור סוללות ותאי אגירה.

המתחרה הגודלה נסחרת בפי 10 - סיבה לאופטימיות?

אחת המתחרות הגדולות של סולאראדג' היא אנפייז (Enphase), שסבלה גם היא מהאתגרים של השוק הסולארי, שהביאו לירידה של כ-46% במחיר המניה בשנה האחרונה. ששוויה של אנפייז הוא יותר מפי 10 משוויה של סולאראדג', למרות שעל פי הערכות האנליסטים אנפייז צפויה לסיים את 2024 עם הכנסות של 1.33 מיליארד דולר, בעוד סולאראדג' צפויה להציג הכנסות של כ-920 מיליון דולר.

אחת הסיבות לפער היא שאנפייז רווחית, וצפויה לדווח על רווח שנתי של 2.18 דולר למניה בזמן שההפסד של סולאראדג' צפוי לעמוד על 17.81. מה שמלמד לא מעט על ההתנהלות של החברה בשנים האחרונות. בנוסף, בעוד אנפייז פועלת בעיקר בשוק האמריקאי, סולאראדג' פעילה גם באירופה, שם היא מתמודדת עם בעיות רגולציה ושוק איטי  במקביל למלאים גדולים אצל המפיצים.

כעת, המבחן הגדול של הנהלת סולאראדג' יהיה להוכיח למשקיעים שהם הצליחו לשים מאחוריהם את השנתיים הקשות. אך לא פחות חשוב מכך שהם מסוגלים למצב את החברה בצורה מיטבית בתוך הסערות שעובר התחום בשנים האחרונות לנוכח השינויים הגיאו-פוליטיים ברחבי העולם.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אחלה בדיחה
    חחחח 17/12/2024 16:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    באמת צחקתי, אין סיכוי שאכנס. הנהלה זוועה חוצמזה שהסינים קבעו את הטון בכל הקשור לסולארי ואין יכולת לשום חברה להתמודד מול זה.
    סגור
  • 2.
    סוס מת (ל"ת)
    אלון 17/12/2024 11:57
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
  • 1.
    אסור שחברות פיננסים משפיעות
    לרון 17/12/2024 09:59
    הגב לתגובה זו
    3 2
    תיתנה המלצות קניה שזו למעשה הרצה כשקנית ראשית את המנייה והמלצת אח"כ
    סגור
  • אסור?
    אלון 17/12/2024 10:46
    הגב לתגובה זו
    2 0
    זה כמעט כל ההמלצות שיש. מצד שני המוסדיים קונים במנות והם גם אלה שקובעים את כיוון המניה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות