ביל אקמן
צילום: טוויטר

ביל אקמן ממקד 45% מתיק ההשקעות בשלוש מניות

המנהל המוערך של קרן הגידור פרשינג סקוור ממשיך לדבוק באסטרטגיית השקעות ממוקדת, עם דגש על חברות איכותיות בעלות פוטנציאל צמיחה משמעותי ושיפור ערך לבעלי המניות
אביחי טדסה | (5)

ביל אקמן, המנהל של קרן הגידור פרשינג סקוור, ממשיך להתמקד באסטרטגיית השקעה ממוקדת המתמקדת בחברות איכותיות שהערך שלהן בשוק נמוך ביחס לערכן הפנימי. מתודולוגיה זו מאפשרת לו לרכוש אחוזי בעלות משמעותיים בחברות ולהשפיע על הנהלותיהן כדי למקסם ערך למשקיעים. נכון לעכשיו, 45% מתיק ההשקעות של הקרן, המוערך ב-13.4 מיליארד דולר, מושקעים בשלוש חברות בלבד: אלפבית, ברוקפילד והילטון.

אלפבית – הובלה בשוק הבינה המלאכותית

אחת מהשקעותיו המרכזיות של אקמן היא במניית אלפבית GOOGLE , המהווה 16.5% מהתיק. בזמן שמשקיעים חששו מהשפעת הבינה המלאכותית על עסקי החיפוש של גוגל, אקמן זיהה פוטנציאל באינטגרציה של כלים מבוססי בינה מלאכותית לתוך שירותי החברה. כך, פתרונות כמו AI Overview הגבירו את מעורבות המשתמשים ואפשרו לחברה להציג עלייה של 12% בהכנסות ממנועי חיפוש.

בנוסף, חטיבת הענן של גוגל הציגה עלייה של 35% בהכנסות ברבעון האחרון, הודות לשירותים מבוססי בינה מלאכותית שזוכים לאימוץ רחב בקרב ארגונים. למרות האתגרים הרגולטוריים והחששות בתחום, אקמן מאמין שהמניה מציגה ערך אטרקטיבי במיוחד, עם מכפיל רווח מוערך של 21 ביחס לתחזיות לשנת 2025.

ברוקפילד – השקעה בנכסים אלטרנטיביים

השקעה נוספת בתיק של אקמן היא חברת הנכסים האלטרנטיביים ברוקפילד BROOKFIELD ASSET MGMT , המהווה 14.4% מהתיק. החברה מחזיקה בנכסים בתחומים כמו תשתיות, אנרגיה מתחדשת, נדל"ן וביטוח. לאחרונה, החברה ביצעה מהלכים אסטרטגיים למשיכת השקעות נוספות, כולל העברת המטה לניו יורק וספין-אוף של עסקי ניהול הנכסים שלה. מהלכים אלו עשויים להוביל לשילוב המניה במדדי מניות אמריקאיים, מה שיגדיל את הביקוש למניה.

מנהלי ברוקפילד צופים צמיחה חופשית של 20% בשנה בחמש השנים הקרובות, עם תזרים מזומנים צפוי של 47 מיליארד דולר. חלק מהכספים יוקצו לחלוקת דיבידנדים ורכישת מניות, מה שהפך את המניה למרכזית בתיק של אקמן.  

הילטון – רשת המלונות שממשיכה לצמוח

ההשקעה השלישית של אקמן היא ברשת המלונות הילטון HILTON WORLDWIDE HOLDINGS INC , המהווה 14% מהתיק. אקמן החל להשקיע בחברה בשנת 2016, אך הגדיל משמעותית את החזקותיו במהלך משבר הקורונה. כיום, הילטון מציגה צמיחה מרשימה, עם עלייה של 36% במספר המלונות מאז 2019 ויותר מ-200 מיליון חברים במועדון הלקוחות שלה, Hilton Honors.

מודל הצמיחה של הילטון, המבוסס על רשת מותגים מגוונת ותוכנית נאמנות רחבה, ממשיך למשוך צרכנים ובעלי מלונות כאחד. למרות שאקמן מכר חלק ממניותיו ברבעון האחרון, הוא ממשיך להאמין בפוטנציאל ארוך הטווח של החברה.

האופן שבו אקמן בונה את תיק ההשקעות שלו מדגים את גישתו האסטרטגית – מיקוד בחברות עם פוטנציאל צמיחה משמעותי והשפעה ישירה על קבלת ההחלטות שלהן. עם זאת, ההתמקדות בחברות בודדות גם חושפת את הקרן לסיכונים מוגברים במקרה של שינויים בשוק או באתגרים ספציפיים לחברות. 

תומך בישראל

לאחרונה ביל אקמן הודיע כי בכוונתו להסיר את רישום חברת ההשקעות שלו מהבורסה באמסטרדם ולפעול להעברת רישום חברת התקליטים Universal Music Group (UMG) לארצות הברית. המהלך נובע מהתקפות אלימות על אוהדים ישראלים באמסטרדם שבוצעו על ידי קבוצות אנטישמיות לאחר משחק כדורגל. אקמן ציין כי התקריות מהוות נקודת מפנה עבורו, לצד העובדה שרוב המסחר במניות החברה כבר מתבצע בבורסה בלונדון.

אקמן, שתמך פומבית בישראל מאז פרוץ המלחמה בעזה, רכש לאחרונה נתח בבורסת תל אביב וממשיך לנצל את השפעתו הכלכלית כדי לקדם נושאים הקשורים לישראל בזירה העסקית והציבורית. לדבריו, ההחלטה לשנות רישום נעשתה גם משיקולים מוסריים וגם כדי לשפר את רווחיות בעלי המניות.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    ג ו זוננה 18/12/2024 18:08
    הגב לתגובה זו
    הכתבה לא מדיוקת התיק שלו מורכב מ- 9 חברות שב- 8 מתוכן הוא מחזיק שיעור החזקה מסך התיק בערך זהה של בין 11% ל- 15% המניות הן ברוקפילד, גוגל, נייקי, הילטון, צ'יפוטלה מקסיקן גריל, דומינוס פיצה, קנדיאן פסיפיק קנזאס סיטי והאורד יוז הולדינגז
  • 2.
    כדאי לך לבדוק את rocket lab rklb (ל"ת)
    מיאו 18/12/2024 15:47
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    תיקון קטן: האחזקה היא ב-BN ולא ב-BAM כפי שנאמר (ל"ת)
    אנונימי 18/12/2024 12:39
    הגב לתגובה זו
  • מה ההבדל? (ל"ת)
    מאיר 18/12/2024 23:41
    הגב לתגובה זו
  • אחלה (ל"ת)
    אבנר 18/12/2024 13:26
    הגב לתגובה זו