וול סטריט בורסה מסחר
צילום: רוי שיינמן

לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

השוק עדיין מנסה לפרש את הנפילות שהגיעו אחרי החלטת הריבית ביום רביעי האחרון - מה אומרים האנליסטים ומה הם חושבים להמשך?
רוי שיינמן | (6)

ביום שישי וול סטריט אומנם החזירה קצת מהנפילות שהיו ביום רביעי אחרי החלטת הריבית, אך השוק עדיין מעכל את הנתונים ובעיקר את התגובה של המשקיעים. הרבה משקיעים ואנליסטים חושבים שזה עוד סימן ברור לכך שהשוק מתוח ושכל דבר שלא מתכנס עם ציפיות המשקיעים מביא לנפילות. הרי מה בסך הכל קרה? הפד' אמר שהוא צופה 2 הורדות ריבית ב-2025, המשקיעים צפו 3-4, זה מה שמפיל את המדדים ביותר מ-3% ביום אחד? יכול להיות שכן, ויכול להיות שהמשקיעים מפוחדים וכל טריגר קטן גורם להם למכור.

בינתיים וול סטריט נכנסת לשבוע המלא האחרון לשנה, אם כי הוא לא יהיה בדיוק מלא - ביום שלישי המסחר ייסגר ב-20:00 (שעון ישראל) לרגל ערב חג המולד בארה"ב והוא יישאר סגור גם ביום רביעי. המסחר יחזור לשגרה רק ביום חמישי. הנה מה שהאנליסטים אומרים לקראת השבוע בוול סטריט.

"מדד המחירים של ה-PCE הוסיף 0.1% נמוכים יחסית בנובמבר אשר שמרו את האינפלציה השנתית במדד קרוב יחסית ליעד 2% של הפד, ברמת 2.4%", כותב יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות. "גם במונחי Core PCE המדד עלה ב-0.1% מתונים מאוד. אבל הוא דוחק החוצה את מדד נובמבר 2023. שגם הוא היה מתון באופן חריג. ומתיר בכך את אינפלציית הליבה על 2.8%, שמתכתבים באופן דיי ברור עם הורדת הריבית וההצהרות הניציות של הפד, מוקדם יותר במהלך השבוע הקודם.

"במבט קדימה לאינדיקטור אינפלציית הליבה של ה-PCE, נזכיר כי בדצמבר 2023 זה עלה אמנם בכ-0.18% נמוכים במקצת מהקצב השנתי הנוכחי. אבל לאחר מכן הגיע גל אינפלציית השירותים של ינואר - אפריל, עם עלייה של קרוב ל-1.34% במדד, בארבעת החודשים האלה. קרי, יש פה פוטנציאל התמתנות לסביבת 2.3% גם ב-Core PCE, ככל שהמגמה תמשיך להיות דומה לציפיות". כותב פנינג.  

ממשיכים לנתח את הודעת הריבית

"פאוול שידר חוסר ביטחון לגבי תוואי הריבית קדימה", כותבים יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון. "קצב הצמיחה השנה הפתיע לטובה ונותר חזק גם ברבעון הרביעי, למרות סימני התמתנות מסוימים בשוק העבודה. במקביל, סביבת האינפלציה נותרה גבוהה מהצפוי והרצוי. השינויים של ההערכות של חברי הפד' לא שידרו אופטימיות: תחזית האינפלציה בשנת 2025 עלתה ל-2.5% מ-2.2%, חברי הפד' צופים שתי הורדות ריבית ב-2025 במקום ארבע בתחזית של ספטמבר, ותחזית הריבית לטווח ארוך עלתה ל-3.% מ-2.875%, שינוי משמעותי.

"חשוב להדגיש שמאז שהפד' התחיל להוריד את הריבית בחודש ספטמבר, התשואות הארוכות נמצאות במגמת עלייה. הפד' משדר שלמעשה הוא מוכן לוותר על יעד האינפלציה של 2% לטובת רמת אינפלציה גבוהה יותר. השוק דורש פרמיה על חוסר הביטחון לגבי סביבת האינפלציה קדימה. למעשה, עליית תשואות ארוכות הינה גורם מרסן ולא מקל כאשר עלויות המימון לטווח ארוך בכלל, ומשכנתאות בפרט עולים", כותבים בלידר.

"הסיכון לצמיחה בארה"ב גדול יותר מהסיכון לאינפלציה"

"15 החברים בוועדה המוניטארית של הפד' חושבים שהסיכון לתחזית האינפלציה שלהם מוטה כלפי מעלה. זה המספר הגבוה ביותר מאז התחזית שניתנה בדצמבר 2022 כאשר האינפלציה עמדה על 7%", כותב אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב. "המספר הגבוה של חברי הפד' שמודאגים מהאינפלציה חריג גם ביחס לעובדה שבתחזית הקודמת שהציג הפד' בחודש ספטמבר רק 3 חברים בוועדה המוניטארית חששו 'מבריחת' האינפלציה.

מנגד, חברי הפד' רגועים הרבה יותר לגבי הצמיחה והאבטלה. רק 5 מתוך 19 החברים חושבים שהסיכון לצמיחה ביחס לתחזית מוטה כלפי מטה. ורק 7 חושבים שהסיכון לתחזית לאבטלה מוטה כלפי מעלה. בגלל הצעדים הצפויים של הממשל החדש קיימת השנה אי וודאות גבוהה במיוחד, אך להערכתנו, ב-2025 הסיכון לפגיעה בצמיחה גבוה יותר מאשר הסיכון לאינפלציה, כפי שנימקנו בתחזית השנתית". כותב זבז'ינסקי.

בינתיים, נתוני הצריכה הפרטית בארה"ב ממשיכים להיות די טובים. קצב הגידול השנתי בצריכה הפרטית הריאלית השתפר בחודשים האחרונים. מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים עלה ל-58.5, הרמה הגבוהה ביותר ב-3 השנים האחרונות.

קיראו עוד ב"גלובל"

"נתון נוסף שגורם לנו להיות פחות מוטרדים לגבי האינפלציה זה סקר העסקים של הפד' באטלנטה שבו העסקים מדווחים על השינוי הצפוי במחיר המוצר או השירות שהם מוכרים בשנה הקרובה. בסקר של חודש דצמבר הקצב השנתי ירד ל-2%, הנמוך ביותר מאז 2020", מוסיף זבז'ינסקי.

"אנחנו מעריכים שהשפעת המכסים על היבוא תתבטא בעיקר בעליית מחירים חד פעמית שתגרום לירידה בביקוש ולירידה באינפלציה. ההערכה דומה באה לידי ביטוי בעלויות הגנה מפני האינפלציה . עלות ההגנה מפני עלייה באינפלציה מעל 3% לשנתיים הקרובות זינקה לאחרונה, אך ל-10 שנים דווקא ירדה".

איך האנליסטים רואים את ההשפעה על שוק המניות?

כאמור המדדים נפלו אחרי החלטת הריבית של הפד' אך תיקנו מעט ביום שישי, והדעות של האנליסטים לגבי שוק המניות האמריקאי להמשך חלוקות: "לדעתנו, התיקון בשוק המניות הוחרף בשל פוזיציות כבדות מצד משקיעים לטווח הקצר והערכות שווי גבוהות במיוחד בשוק האמריקאי", כותבים ביל פאפאדסיק, אסטרטג מקרו בכיר, וד"ר לוקה בינדלי, ראש אסטרטגיית ההשקעות בבנק ההשקעות לומברד אודייר. "דאגות המשקיעים התמקדו באופן זמני בסיכונים אינפלציוניים בעקבות החלטת הפד'. אי ודאות הנוגעת להשפעת המכסים על האינפלציה עשויה עדיין לגרום לתנודתיות זמנית.

עם זאת, בהתחשב בצמיחה שנשארת חזקה, אנו צופים כי זהו תיקון קצר מועד בלבד. אנו רואים פוטנציאל לעליות במניות במהלך השנה הקרובה, מונע מרווחים גבוהים יותר וממדיניות תומכת צמיחה מצד ממשל טראמפ הנכנס, כולל קיצוצי מס. אנו שומרים על המלצות יתר למניות גלובליות ואמריקאיות".

השווקים האמריקאיים חוו מכירת חיסול משמעותית ביום רביעי בעקבות החלטת הפדרל ריזרב להוריד את הריבית ברבע נקודה, כאשר מדד  S&P 500 צנח כמעט ב-3% ומדד נאסד"ק ירד ב-3.6%. למרות התנודתיות בטווח הקצר, אנו סבורים כי המניות האמריקאיות ימשיכו להציע תחזיות צמיחה ארוכות טווח חזקות, מונעות על ידי מדיניות המעודדת צמיחה וסביבה כלכלית חיובית. אנו צופים כי מדד S&P 500 יגיע ל-6,450 עד סוף 2025, מה שמעיד על עלייה של 9.8% ב-12 החודשים הקרובים, בתמיכתה של צמיחה צפויה ברווחים של 10%, שתמומן על ידי השתתפות רחבה יותר של השוק.

"אנו מפרשים את התנודתיות האחרונה כהתנגדות זמנית בתוך ההקשר הרחב של שוק דובי ארוך טווח", מוסיפה מגדלנה טאו, אנליסטית הכנסה קבועה ביוליוס בר. "למרות הסערה, המניות האמריקאיות ממשיכות להציע תחזיות צמיחה ארוכות טווח טובות יותר בהשוואה לאזורים אחרים, מה שיוצר הזדמנויות ליצירת ערך למשקיעים. אנו צופים כי מדד S&P 500 יגיע ל-6,450 עד סוף 2025, מה שמעיד על עלייה של 9.8% ב-12 החודשים הקרובים. עם צמיחה צפויה של 10% ברווחים, שתנבע מהשתתפות רחבה יותר בשוק, אנו שומרים על תחזית חיובית למניות האמריקאיות, ובמיוחד למדד S&P 500 הסביבה החיובית, המונעת על ידי המדיניות הצומחת הצפויה מהממשל של טראמפ בגרסה 2.0, תומכת באופטימיות שלנו".

מנגד, יש גם מי שחושבים שהירידות כנראה חיסלו את הסיכוי לראלי סוף שנה: "הירידות בעיקר מלמדות על כך שהאופוריה בשבועות האחרונים היתה מעט מוגזמת", כותבת ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares. "נראה כי הסבירות ל'ראלי סוף שנה' פחתה משמעותית, מאחר שבדרך כלל עליות השערים של סוף השנה מתרחשים בתנאים מעט יותר מקלים ובסנטימנט יותר חיובי. גם התשואות על האגרות חוב ממשלתיות ל-10 שנים חזרו לרמה הגבוהה ביותר מזה חצי שנה, וגם ה-S&P500 נסחר מעל רמת המחיר-לרווח (PE) ההיסטורית הממוצעת, וכל אלה מקטינים את הסבירות למומנטום חיובי בשבוע האחרון של השנה".

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    עושה חשבון 23/12/2024 12:44
    הגב לתגובה זו
    נראה שהציבור מאבד פרופורציה . מחירי המניות מנותקים מהערך הכלכלי . מחירי הקריפטו הם ספקולציה שיכולה להפוך למציאות . אם יש נשיא מורשע , וראש ממשלה נאשם בשוחד ואחראי לטבח הכל יכל להיות .
  • 4.
    בן 23/12/2024 10:54
    הגב לתגובה זו
    כל אנליסט ותחזית אחרת
  • 3.
    המפולת קרובה (ל"ת)
    חגי 22/12/2024 22:08
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    עופר 22/12/2024 19:15
    הגב לתגובה זו
    מכרתי את טבע ב-52.65 אחוז רווח, הרווחתי 100 אלף שח ואני שמח על היציאה שלי היום
  • דוד 22/12/2024 21:17
    הגב לתגובה זו
    לך תחגוג
  • 1.
    טבע לו עוצרת ואין מי שיעצור אותה (ל"ת)
    בראל 22/12/2024 17:56
    הגב לתגובה זו