מניית האינטרנט שוורן באפט רוכש ומה היא עושה היום?
וורן באפט, האיש שאומרים שיש לו "חוש שישי" בכל הנוגע להשקעות, הגדיל החזקות במניית וריסיין (VeriSign) – החברה שמאחורי רישום הדומיינים של האינטרנט הפועלת גם בתחום אבטח המידע.
ברקשייר האת'וויי של באפט רכשה לאחרונה 143,424 מניות נוספות של וריסיין, בסכום כולל של 28.5 מיליון דולר. המניות נרכשו במחיר ממוצע של 199 דולר למניה. בסך הכול, ברקשייר מחזיקה כעת 13.19 מיליון מניות של וריסיין – מה שהופך אותה לבעלת המניות הגדולה ביותר עם יותר מ-10% מהחברה.
מי זו וריסיין?
וריסיין היא שחקנית מרכזית בתחום ניהול הדומיינים באינטרנט. בפשטות, היא זו שמטפלת ברישום דומיינים עם הסיומות הכי פופולריות בעולם, כמו .com ו-.net. בנוסף יש לה פעילויות רבות שקשורות לאינטרנט לרבות אספקת שירותי ומוצרי אבטחת מידע.וריסיין מחזיקה בזיכיון כמעט בלעדי לניהול הדומיינים המובילים עד 2032. החברה נהנית מהכנסות קבועות, כי כל אתר אינטרנט עם דומיין .com או .net משלם לה.החברה נהנית מביקוש גדול - מיליוני אתרים נפתחים מדי שנה.
- הגאונות בפשטות: הכירו את ג'ואל גרינבלט יוצר "נוסחת הקסם" להשקעות
- שרת בית ספר שהרוויח 8 מיליון דולר בבורסה - מה אפשר ללמוד ממנו על השקעות
ביצועי המניה הם בתשואת חסר לעומת המדדים המובילים. המניה נשארה השנה כמעט ללא שינוי. מאז 2019: עלתה רק ב-6.6%, בעוד מדד ה-S&P 500 זינק ב-86%. היום המניה ללא שינוי בעוד השווקים יורדים כ-2%. אולי זה בזכות הדיווח שבאפט הגדיל החזקתו במניה.
אז למה באפט קונה?
באפט לא מחפש את המניה הכי נוצצת בשוק, אלא את המניה עם ערך משמעותי - מניית ערך בתמחור סביר. וריסיין אולי לא צומחת במהירות, אבל היא חברה יציבה שמייצרת רווחים קבועים ויש נראות לצמיחה שלה על פני תקופה ממושכת בעתיד.נראה שמה שעשוי לתמוך בהשקעה מבחינת באפט הוא החפיר העמוק - התחרות בה נמוכה כי יש לה כאמור סוג של מונופול טבעי ומעבר לכך תחום הדומיינים לא מושפע מתנודות שוק קיצוניות כמו תחומים אחרים.
וריסיין נסחרת בשווי של כ-20 מיליארד דולר ומכפיל רווח לשנה הבאה שקרוב ל-10.
- הינדנבורג עם דו"ח חדש: קארבנה היא תרמית חשבונאית של אב ובנו
- אילון מאסק נגד סם אלטמן: למה דווקא גוגל עשויה להיות המנצחת
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
באפט בשינויים משמעותיים בתיק ההשקעות
מניית ברקשייר האת'וויי BERKSHIRE HATHAWAY B, הציגה לאורך השנים ביצועים שהכו את מדדי השוק המרכזיים כמו ה-S&P 500. לאחרונה, באפט ביצע שינויים משמעותיים בתיק ההשקעות של החברה, כולל הפחתה ניכרת במניות אפל APPLE , המניה הגדולה ביותר בתיק, והחלטה להפסיק לבצע רכישות עצמיות (רכישה של מניות ברקייר עצמה). מה אפשר ללמוד מההתרחקות של באפט מאפל ומהשינויים האחרים בתיק? לכאורה אפשר להניח שבאפט פחות מאמין בשוק המניות - הוא צמצם דרמטית את ההשקעות במניות ברבעונים האחרונים והצטייד במזומנים.
רק לאחרונה הוא חזר לקנות, בעיקר מניות נפט, אבל לא בסכומים משמעותיים וכעת כאמור בוריסיין. עם זאת, כשמסתכלים על ההשקעות של באפט בשנים האחרונות מגלים את המניה המועדפת עליו - ברקשייר עצמה שהיא המניה הכי נרכשת בתיק ההשקעות של ברקשייר. לא בטוח שרבעון אחד שבו באפט לא קנה ברקשייר אחרי 6 שנים רצופות שבכל רבעון הוא רכש מניות, מעידות על חוסר אמון במניה. סביר יותר שבאפט פחות מאמין בשוק כולו ורואים זאת על רקע מגמת המימושים ברבעונים האחרונים. באפט יושב על מזומנים ומחכה להזדמנויות, ובינתיים הוא גם מחכה עם המשך השהקעה בברקשייר, אבל סביר להניח שהיא תמשיך להיות המניה המועדפת או בין המועדפות עליו בהמשך - היא פשוט נסחרת בדיסקאונט משמעותי על ערך נכסיה - סדר גודל של 15% מתחת לשוויה הכלכלי כפי שמעריכים האנליסטים.
שינויים במיקוד ההשקעות של ברקשייר
במשך שנים נמנע וורן באפט מהשקעות משמעותיות במניות טכנולוגיה, בטענה כי אינו מבין לחלוטין את המודלים העסקיים של החברות בתחום. בפועל, וריסיין היתה הבולטת מבחינה זו בתיק של באפט, לצד אפל. ברקשייר רכשה מניות של אפל לראשונה ב-2016 ובהדרגה היא הפכה להחזקה הבולטת ביותר בתיק ההשקעות. היא היתה למשך כמה רבעונים מעל 40% מההשקעות הסחירות של ברקשייר, אלא שבשלושה רבעונים האחרונים באפט מוכר אותה. ברקשייר מכרה כ-87% מהחזקותיה באפל, בטענה כי המכירות נובעות בין היתר משיקולי מס, אבל ברור שמדובר בחוסר אמון במחירה.בינתיים זה מתברר ככישלון בעיתוי - מאז המימושים, המניה זינקה בכ-20%.הר מזומנים
העלייה בהר המזומנים של ברקשייר היא אחד האלמנטים המעניינים ביותר בדוחות האחרונים. בניגוד למנהלי השקעות אחרים, באפט מאמין שלמזומן יש תפקיד מרכזי, הוא משמש אותו כמעין "תחמושת" לרכישות גדולות כשהשווקים למטה. במהלך המשבר הכלכלי של 2008 למשל, ברקשייר ניצלה את יתרות המזומן שלה להשקעות במחירים אטרקטיביים, שהניבו תשואות יוצאות דופן. הצטברות רזרבות בסדר גודל כזה עשויה להצביע על כך שבאפט מזהה הזדמנויות דומות בעתיד הקרוב. היקף המזומנים של ברקשייר מסך השקעות החברה מגיע בחודשים האחרונים לשיא - לצד מימושים גדולים, באפט לא רכש כמעט מניות.
המניה שבאפט הכי מאמין בה
רכישה עצמית של מניות (Buybacks), היא כלי מועדף על באפט להחזרת ערך למשקיעים. כך החברה מצמצמת את כמות המניות שבמחזור, מה שמגדיל באופן אורגני את הרווח למניה (EPS). מאז 2018, ברקשייר הוציאה מעל 77 מיליארד דולר על רכישות עצמיות, יותר מכפול מהשקעותיה באפל. במשך 6 שנים, בכל רבעון באפט ביצע רכישה עצמית של מניות, למעט ברבעון האחרון. וורן באפט; קרדיט: טוויטרהפסקת הרכישות העצמיות במהלך הרבעון השלישי מרמזת על אפשרות שבאפט חושב שמניית ברקשייר יקרה ביחס לממוצע שלה בעשור האחרון, או שהוא שומר על נזילות גבוהה כהיערכות לתיקון אפשרי בשוק. אבל אין בזה כדי לומר שברקשייר כבר לא מעניינת בתמחור הזה. ייתכן מאוד שמדובר בעצם בהערכה כללית ששוק המניות צפוי לרדת ולכן גם אין טעם לרכוש כעת את מניות ברקשייר.
הכנה לתיקון בשוק או שינוי כיוון אסטרטגי?
באפט הוא משקיע ערך, ולאחר עלייה חדה של 25% במדד ה-S&P 500 ב-2024, השוק נראה לו יקר. מכפיל הרווח של המדד עומד על 25.5 - גבוה ב-42% מהממוצע ההיסטורי. מעניין יהיה לראות אם האסטרטגיה שלו תצליח. כך או אחרת, רק בשבוע האחרון הוא חזר לרכוש ולצד מניות נפט הוא קונה כאמור את מניית וריסיין.
- 1.BROKR 29/12/2024 13:03הגב לתגובה זוהוא השקיע במניית טבע, ואז מכר בהפסד, מאז המניה עלתה מעל 100 אחוז גם הוא מפספס!