האם השווי של נאוויטס בבורסה מבטא את הנכסים שלה?
לקראת כנס המשקיעים של ביזפורטל, ראיינו את מנכ"ל נאוויטס חנן רייכמן
מהם הנכסים המרכזיים של החברה ומה פוטנציאל ההפקה בהם?
לדברי מנכ"ל שותפות נאוויטס פטרוליום חנן רייכמן: "נאוויטס פועלת בצפון אמריקה ומחזיקה בפורטפוליו נכסים מגוון, שכולל מספר מאגרים שכבר החלו בהפקה מסחרית של נפט, לצד החזקה משמעותית בתגלית מוכחת שעומדת בפני פיתוח.
נאוויטס מחזיקה ב-7.5% מהזכויות בפרויקט בקסקין במפרץ מקסיקו, שהחל בהפקה מסחרית של נפט ביוני 2019. פרויקט בקסקין מכיל כ-469 מיליון חביות, הינו מאגר מפיק איכותי בקנה מידה בינלאומי אשר יוצר לנאוויטס תזרים מזומנים עקבי. בנוסף, נאוויטס מחזיקה 53% מתגלית הענק שננדואה במפרץ מקסיקו, בהיקף של כ-431 מיליון חביות, אותה רכשה במחיר הזדמנותי. אנו ממשיכים בפיתוח ההנדסי של הפרויקט והחלטת השקעה צפויה להתקבל עד לסוף השנה. פרויקט זה עתיד להיות פרויקט הדגל שלנו בשנים הקרובות".
להרשמה לכנס לחצו כאן
רייכמן מוסיף כי, "לצד הפעילות במפרץ מקסיקו, נאוויטס פועלת גם להרחבת הזרוע היבשתית שלה, וכיום היא מחזיקה ב-5 שדות נפט יבשתיים מפיקים בטקסס. בכוונת השותפות לקדם בשדות אלו תכנית פיתוח שכוללת קידוחים אופקיים הצפויים להגביר משמעותית את היקף ההפקה.
בתחום האקספלורציה והקידוחים, נאוויטס מחזיקה ב-30% מהזכויות ב'בלוק 7' במזרח קנדה, באזור ניופאונדלנד, אחד האזורים המבטיחים והחמים של תעשיית הנפט, שכבר מושך אליו את ענקיות התחום כמו BP וגם נובל אנרגי'. BP הודיעה לא מכבר, כי היא נערכת לביצוע תכנית קידוחים משמעותית ביותר באזור, שעשויה לכלול כ-20 קידוחי אקספלורציה בין השנים 2022-2026".
מהי האסטרטגיה של החברה?
לדברי רייכמן, "נאוויטס מתמחה בניצול הזדמנויות בשוק הנפט הגלובאלי. במסגרת אסטרטגיית הפעילות שלנו, אנחנו יודעים לנטרל חלק משמעותי מהסיכונים שכרוכים בפעילות האקספלורציה, ומתמקדים בעיקר בפיתוח מאגרים מוכחים, אותם אנו רוכשים במחירים הזדמנותיים, לאחר שכבר בוצעו בהם קידוחי האקספלורציה והאימות. כך נאוויטס אינה לוקחת סיכון של קידוחים שמטרתם לבדוק אם יש או אין נפט, ויכולה להתמקד בחוזקות שלה הקשורות בקידום המימוני, המקצועי והמסחרי של פיתוח המאגרים. האסטרטגיה של נאוויטס הוכחה מספר פעמים: עם ההשלמה המוצלחת של פרויקט בקסקין במפרץ מקסיקו, עם רכישות הזכויות במאגר שננדואה ועם החתימה על הסכם ההבנות בנוגע לפרוייקט Sea Lion. כל זה אינו אומר שנאוויטס אינה משתתפת כלל בתחום האקספלורציה, אבל עושה זאת רק כאשר מדובר בחשיפה מוגבלת ביותר, ובעיקר כאשר מדובר בפוטנציאל עצום כפי זה הקיים ברשיון האקספלורציה בקנדה".
להרשמה לכנס לחצו כאן
עד כמה מחיר הנפט הנוכחי משפיע עליכם? האם יש פרויקטים שהפכו להיות לא כלכליים?
"מחיר הנפט התאושש, כאשר כיום מחיר חבית עומד על כ-40 דולר, והערכות סוכנויות האנרגיה המובילות הן להמשך העליות לכ-50 דולר וחבית ומעלה. כל הפרויקטים של נאוויטס הם פרויקטים כלכליים ורווחיים. רק לשם דוגמא, עלות ההפקה השולית בפרויקט בקסקין היא כ-14 דולר, כך שיש לנו גם סוג של גידור טבעי נגד התנודות בשוק.
מחיר הנפט הוא כמובן משתנה חשוב עבורנו. נאוויטס מבינה ששוק הנפט עלול להיות תנודתי ושיש להיערך גם לתנודות קיצוניות כפי שראינו בשוק במהלך החודשים מרץ-מאי. כפי שפעם שמעתי ממנכ"ל נובל, מר צ'אק דייוידסון, האמנות היא במימוש ההזדמנויות תוך ניהול הסיכון. נאוויטס מאד ממוקדת בניהול דינמי של יחס ההון-חוב שלה באופן שמאפשר צמיחה והשאת ערך מחד אך משאיר שולי ביטחון כנדרש בתעשיה תנודתית כשלנו. כך, נאוויטס ביצעה את מהלך גיוס ההון הגדול ביותר שלה, בינואר 2020, כחודש וחצי לפני תחילת המשבר. מהלך זה אפשר לנו להחזיק יתרות הון גבוהות כדי לעבור את התקופה המאתגרת הזו ללא כל חשש ליכולת פירעון חובות ועם כלים משמעותיים לצמיחה עתידית.
השכלנו לגדר את תפוקת הנפט בפרויקט בקסקין ובמאגרים היבשתיים בטקסס במחירים של כ-45 דולר לחבית. מטרת הגידור והיקפו היו הגנה על ההכנסות הנדרשות לטובת החזר החוב לבעלי החוב הפרוייקטלי ולבנקים המממנים. מהלך זה, שנבע מאחריות כלפי בעלי החוב שלנו וגם מדרישה שהגיעה מהבנקים המלווים הוא דוגמא נוספת לשיטת ניהול הסיכונים שלנו. לא גידרנו את כל ההפקה באופן אקראי, ובדרך שיכולה לפגוע גם בצמיחה שלנו. גידרנו את מה שנדרש לטובת ההגנה על החזרי החוב.
תוצאת המדיניות והמהלכים שציינתי היא שלנאוויטס יש מרווח ביטחון פיננסי ויתרות מזומנים גבוהות. הירידה החדה במחיר הנפט בשל משבר הקורונה פגעה ברבים מהשחקנים בתעשיית האנרגיה. תקופות כאלו מייצרות הזדמנויות גדולות ביותר עבור נאוויטס".
להרשמה לכנס לחצו כאן
מה היתרון של נאוויטס כשותפות ישראלית בשוק של ענקים?
"דווקא בסיטואציה של טלטלה בשווקים, מתגלים היתרונות שלנו. כשותפות קטנה יחסית, אנחנו יכולים לנוע מהר, לסגור עסקאות ולנצל את ההזדמנויות שיש בשוק, מה שהרבה יותר קשה ומסובך לביצוע אצל גופים גדולים, בירוקרטיים ומסורבלים. היתרון היחסי המרכזי שלנו הוא הגמישות המחשבתית בתחום העסקי והפיננסי וה'חוצפה הישראלית' שאנחנו מביאים לזירה הגלובאלית, וזאת בנוסף על צוות מקצועי מהדרגה הראשונה שיושב ביוסטון, ולא במקום צוות כזה. היו"ר שלנו, גדעון תדמור, היה אחד המנועים המרכזיים של מהפכת הגז הטבעי בישראל והוביל לתגליות תמר ולווייתן, והטרק רקורד שהוא מביא, לצד ההצלחות המוכחות של נאוויטס במפרץ מקסיקו, יצרו לנו מוניטין חיובי מאד בתעשייה".
כדי להמחיש את צורת העבודה הייחודית שלנו, כדאי להכיר את הסיפור של פיתוח מאגר בקסקין. עד שנאוויטס הגיעה לארה"ב, אף מפעיל לא עשה מימון פרויקטאלי, וכולם נשענו על מימון קורפורייט. כאשר מימון כזה לא היה בנמצא, נאצלו החברות לגייס מימון יקר מקרנות הון פרטיות. אנחנו שכנענו את LLOG, המפעילה של הפרוייקט, לעשות זאת לראשונה בחיי החברה, וכך הצלחנו להתניע במהירות את פרויקט בקסקין ולהציף ערך למשקיעים. אנחנו יודעים ליישם חשיבה מחוץ לקופסא בצורה הכי פרקטית שיש, בתוך עולם מקצועי ושמרני ביותר.
וכך אנו מצליחים, פעם אחר פעם, לזהות ולייצר לעצמנו הזדמנויות שאחרים בשוק אינם מזהים או אינם יודעים לממש. וזאת לא בגלל שאנחנו מוכנים לקחת סיכון שאחרים אינם מוכנים לקחת, אלא בגלל שאנחנו יודעים איך לזהות הזדמנות היכן שהשחקנים האמריקאיים אינם מזהים אותה - לא בגלל שהיא מסוכנת מדי אלא בגלל שמרנות או שבלוניות שכל כך מאפיינים את התעשייה".
לאן הולך שוק הנפט העולמי - האם תהיה ירידה עקבית בתפוקות כשבמקביל יעלה הנתח של האנרגיה המתחדשת?
"למרות הטרנד החיובי של האנרגיות המתחדשות, בפועל על פי תחזיות, הגידול בביקוש לנפט צפוי להימשך גם מעבר לשנת 2030. העולם רחב, ויש מדינות רבות שנמצאות בצמיחה אדירה. קחו לדוגמא את סין הודו ואפריקה, שצריכת הנפט שלהן עולה בעקביות בכל שנה והן לבדן אחראיות לכשליש מאוכלוסיית העולם. בכל המודלים, גם של ארגונים "ירוקים", הנפט יישאר כדלק מרכזי גם במהלך עשרות השנים הבאות, והביקוש העולמי ימשיך לגדול".
האם אתם מתכוונים להכניס שותפים לקידוחים קיימים או למכור נתחים לגופים אחרים?
לדברי רייכמן, "נאוויטס מוסיפה לבחון הזדמנויות עסקיות חדשות לרבות השקעות נוספות בנכסי הנפט הקיימים וכן השקעות בנכסי נפט חדשים, ואנו מאמינים בשיתופי פעולה עם החברות המובילות בתחום האנרגיה בארה"ב. הכנסת שותפים תיבחן בהתאם לעניין ולנסיבות".
מה התכנון שלכם לשנים הבאות - איפה תרכשו נכסים ותבצעו קידוחים?
"מרכז הפעילות שלנו הוא בצפון אמריקה, בדגש על נכסים ימיים במפרץ מקסיקו בארה"ב ונכסים יבשתיים באזור טקסס. יש לנו תכניות גדולות להמשך הדרך. הפרויקט המשמעותי ביותר הוא פיתוח מאגר שננדואה, תגלית מוכחת, בה אנו מחזיקים ב-53%. בנוסף, נרצה להעמיק את הפעילות של הזרוע היבשתית שלנו, ולממש את הפוטנציאל בשדות שרכשנו ולבחון הזדמנויות נוספות בנכסי נפט אטרקטיביים בעולם".
להרשמה לכנס לחצו כאן
איפה נאוויטס תהיה בעוד 5 שנים?
"גם אם לא נעשה אף עסקה נוספת – ונתמקד רק בפיתוח הנכסים הקיימים שלנו, בעוד חמש שנים אנחנו נהיה שותפות המפיקה נפט בהיקף של עשרות אלפי חביות נפט ליום. אבל כמובן, מי שמכיר את היו"ר שלנו יודע שאנחנו רוצים גם וגם. גם לפתח את הנכסים שלנו בצורה אחראית ויעילה וגם להמשיך ולזהות ולממש את ההזדמנויות המיוחדות כפי שעשינו עד היום. המטרה שלנו היא לצמוח ובאותה עת לשמור על ה-DNA של השותפות, על הרוח היזמית ועל היכולת לזהות ולדעת לנצל בטיימינג הנכון הזדמנויות בשוק הנפט. עם תזרימי המזומנים של שננדואה, בקסקין, השדות היבשתיים בדנברי ויתכן שאף Sea Lion, אנחנו נהיה שותפות לא רק עם פרוייקטים גדולים אלא עם תזרים יוצא דופן. תזרים זה יאפשר לנו להמשיך ולצמוח ולהיכנס לפרויקטים משמעותיים נוספים, לצד שותפים מובילים בתעשיית הנפט. אני יכול לומר בסיפוק שכבר היום צברנו לעצמנו מוניטין מצוין בארה"ב, אשר לכשעצמו פותח לנו הזדמנויות נוספות בתחום".
להרשמה לכנס לחצו כאן
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.חלום גדלות החברה לא מעניינת אף אחד פרט אולי לאגו של תדמYL 29/06/2020 09:29הגב לתגובה זו0 1מה ש חשוב למשקיעים זו מדיניות החברה ש התלמיד של תשובה לא מכריז***חלוקת רווחים*** כל שנה זה מה שחשוב.סגור