איזו קופה גייסה כבר 1.3 מיליארד ש' והאם יש קשר לתשואה?
כ-300 מיליארד שקלים מנוהלים במסגרת תעשיית הגמל במדינת ישראל. למרות שמדובר על שוק שבו פסקו כמעט לגמרי ההפקדות לקופות הגמל האישיות, עדין מדובר על צבירות גדולות מאד, שוות ערך להיקף הצבירה המנוהלת בקרנות הפנסיה החדשות ובביטוחי המנהלים ביחד.
למרות הסטגנציה בהפקדות לקופות גמל, בשוק קרנות ההשתלמות נמשכת מגמת ההפקדות החודשיות והתנועות של הכספים בין הגופים עדין מניעים את התעשיה. הפעם הבאנו קצת מספרים שיספרו לנו יותר על המגמות בשוק זה.
אז מי גוף הגמל הגדול ביותר?
פסגות עם 46,717 מיליארד שקל הוא הגוף הגדול ביותר בתעשיה בהפרש ניכר כאשר אחריו נמצאת כלל גמל ופנסיה עם ניהול של 33,382 מיליארד שקל בקופות הגמל.
מיד אחרי שני הגופים הגדולים הללו נמצאים בתי ההשקעות דש ואקסלנס נשואה עם 20,251 מיליארד שקל בדש ו-18,222 מיליארד שקל המנוהלים באקסלנס.
במקומות ה-5 וה-6 ניתן למצוא את הראל גמל עם כ-17.5 מיליארד שקל ומיד אחריהם את אלטשולר שחם, המגייס הגדול ביותר השנה עם כ-12.5 מיליארד ש"ח ואחריו הגוף אותו הוא עבר, מיטב עם 12,418 מיליארד שקל. בעקבות המיזוג הצפוי בין מיטב ודש צפוי בית ההשקעות הממוזג להחזיק חברת גמל שתהיה דומה בהיקף נכסיה לכלל גמל ופנסיה.
ומי גוף הגמל שגייס הכי הרבה ומי זה שאיבד הכי הרבה?
אם מסתכלים על המספרים האבסולוטים ניתן לראות כי הגוף שגייס הכי הרבה במהלך השנה הינו אלטשולר שחם אשר נהנה מרוח גבית כבר זמן רב עקב היתרון בתשואות שהושג בעקבות הפניית חלק גדול יותר מהנכסים לחו"ל.
אלטשולר שחם גייס החל מתחילת השנה סכום של 1.27 מיליארד שקל ומיד אחריו ילין לפידות עם גיוס שעומד על 926 מיליון ש"ח מתחילת השנה. הגוף שאיבד הכי הרבה נכסים הינו פסגות שאיבד 879 מיליוני שקל ומיד אחריו כלל שאיבד 687 מיליון שקל ודש עם 606 מיליון שקל. יחד עם זאת הבדיקה הנכונה צריכה להיות מה היקף הגיוסים ומה היקף אובדן הכספים יחסית לסה"כ היקף הנכסים.
בבדיקה הזו אנו משווים את היקף הגיוס ביחס לנכס שנצבר לסוף חודש מאי.
במקרה הזה ילין לפידות עובר למקום הראשון בהיקף הגיוס כ-12.37% מהנכס ומיד אחריו אלטשולר שחם עם 10.22% מהנכס.
בבדיקה של הגוף שאיבד הכי הרבה נכסים התוצאה מענינת אף יותר.
אם אנו בודקים את אובדן הכספים, הגוף שאיבד הכי הרבה נכסים ביחס לסה"כ הנכס המנוהל הינו דש אשר איבד כמעט 3% מהנכס (כפי שהוא בסוף מאי) מיד אחריו הלמן אלדובי עם אובדן של 2.92%, הראל גמל עם 2.18% ורק אחריהם כלל גמל עם 2.06.
פסגות אשר איבד באופן אבסולוטי את הסכום הגבוה ביותר אינו נמצא בין שלושת הגופים שאיבדו הכי הרבה במדד שבו נבדק היחס בין הצבירה נטו לסה"כ הנכס והיחס שלו עומד על 1.88% מהנכס בלבד.
ומה עם התשואות?
האם קיימת הלימה בין התשואות לגיוס או אובדן הכספים? לפי התוצאות התשובות אינן חד משמעיות. המגייסות אלטשולר שחם (בשנה האחרונה) וילין לפידות לאורך זמן אכן מציגות עודפת על פני השוק. בצד הקופות שמאבדות כסף: דווקא שניים מהגופים הסובלים מאבדן כספים (פסגות והראל גמל) מציגים החל מתחילת השנה באמצעות שתי הקופות הגדולות שלהן תשואה עודפת על פני השוק, דבר שלא מונע מהן כאמור להמשיך במגמה השלילית של אובדן כספים.
**אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולותו/ או יעוץ במוצר פיננסי ו /או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות ו /או הקופות המוזכרים לעיל ו/או נמצאים בקשרים עסקים עם החברות המוזכרות.**
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.1WymSkPhN 09/04/2024 05:00הגב לתגובה זו1 01סגור
-
3.קרנות אלטשולרמאנו 02/07/2012 16:55הגב לתגובה זו3 0אין כמו אלטשולר בתחום ק.השתלמות ובכלל-עולה גם בשוק שלילי.סגור
-
2.מה עם אנליסטמשה 02/07/2012 16:35הגב לתגובה זו3 0למה אנליסט לא ברשימה?סגור
-
1.כתבה מענינתיובל 02/07/2012 10:18הגב לתגובה זו3 0ילין מצוייניםסגור