מדאיג: ל-24% מהגברים ו-32% מהנשים אין חסכון פנסיוני

מחקר שנערך עבור עמותת חסדי נעמי, הראה כי 64% מהציבור חושש לעתידו בעת זקנה - 35% חושש מאוד. הפערים הגדולים בין עשירים לעניים מתרחבים וגם בין מבוגרים לצעירים. האוכלוסיות בסיכון הגבוה ביותר - תושבי הדרום וחרדים
 | 
telegram
(2)

מצבו של החסכון הפנסיוני של הציבור אינו מזהיר – בלשון המעטה. מצבם של הגברים אשר ל-76% חסכון פנסיוני, טוב יותר משל נשים (68%), אך גם נתון זה אינו מעודד. 36% מהציבור, כולל כאלה שהינם בעלי חסכונות, טוענים שאין להם מספיק לעת זקנה, כש-53% מהנשים העידו כך, לעומת 19% מהגברים. המחקר גם מעלה את הפערים בין בני 65+ בעלי חיסכון פנסיוני (88%) לעומת גילאי 25-29 (רק 65%).

מי שמאמין לא מפחד
ל-79% מבעלי ההכנסה הגבוהה יש חיסכון לעומת 65% בלבד מהמעמד הסוציואקונומי הנמוך. הסקר קובע גם שככל שהאוכלוסייה משכילה יותר, כך יהיה לה חיסכון גבוה יותר (80% מהאקדמאיים לעומת בעלי השכלה תיכונית 65%). לחרדים הכי מעט חסכונות: ל-60% מהחרדים חסכונות לעומת 68% מהדתיים ו-76% מהחילונים. אך באופן תמוה, הם הכי פחות חוששים לעתידם, כאשר כמחצית מהם אינם מודאגים כלל.

תושבי הדרום נמצאים במצב סיכון גבוה במיוחד. רק ל-69% מהציבור בדרום יש חיסכון לעת זקנה והם במקום האחרון בארץ. לצורך ההשוואה ל-20% מתושבי השרון אין חיסכון לפנסיה. לרבע מתושבי הצפון אין חיסכון, ל-12% מתושבי ת"א וגוש דן אין חיסכון לפנסיה ול-28% מתושבי ירושלים אין חיסכון לעת זקנה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסקר נערך עבור עמותת חסדי נעמי ע"י חברת ZETATOOLS בקרב 500 מבוגרים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל.

איך תגדילו את החיסכון הפנסיוני שלכם?
המצב הקשה אמור להדיר שינה מעיני מקבלי ההחלטות. אחרי הכל, הקצבה הנמוכה מבטאת בעקיפין הגדלת תקציבים לאוכלוסיה שלא תצליח לחיות מאותה קצבה. זה יתבטא בתקציבי הבריאות, הביטוח הלאומי והרווחה. אבל, זה עדיין לא קורה, אם כי, בשנים האחרונות, הממשלה הגדילה את שיעור ההפרשה לפנסיה. מעבר לכך, כיום יש פנסיה חובה, עד לפני מספר שנים זאת לא היתה חובה.

ועדיין - לחלק גדול מהעובדים זה לא יספיק. ולכן, הנה מספר דרכים להגדיל את הפנסיה שלכם. חשוב להדגיש כי לחיסכון הפנסיוני הנמוך, אין פתרונות קסם. אבל יש כמה כללי ברזל שאם תצליחו להתמיד בהם, הפנסיה שלכם אמורה לגדול.

הראשון, אל תמשכו את הפיצויים. אנשים רבים מושכים את כספי הפיצויים, מבלי לדעת שהדבר פוגע מאוד בקצבת הפנסיה העתידית שלהם.

השני, לאחד קרנות פנסיה. יש עובדים שעברו בין עבודות ובהתאמה מחזיקים מספר קרנות פנסיה. זה מיותר ויקר. הקרן הקודמת שלכם תהיה לרוב עם דמי ניהול מקסימליים.  ברגע שעברתם מקום עבודה ופתחתם קרן חדשה, הקרן הוותיקה הופכת למשנית והתנאים המועדפים שהיו לכם דרך מקום העבודה מתבטלים. 

השלישי - אם אתם צעירים, לא לפחד להשקיע במרכיב מנייתי. הפנסיה היא השקעה לטווח ארוך, כלומר כאשר אתם צעירים ויש לכם 30, 40 שנה עד לפנסיה, ההצעה של רוב המומחים הם להשקיע במשקל גדול במניות. הסיבה: המניות מספקות תשואה עודפת על פני אגרות החוב והמכשירים הסולידיים. אז נכון שהשוק יכול לרדת והרבה, אבל לאורך זמן, הוא צפוי להתאושש ולתקן. מרווח הזמן הממושך, מספק סוג של ביטחון (לא לחלוטין) שתהיה התאוששות והתשואה תהיה סבירה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מי שלא בישל לשבת
    ארד 28/07/2019 22:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לצערי במדינתינו הקטנה אנשים שכיום חיים על חשבון מחר אני אצטרך לממן את הטיפשות שלהם, מי שלא בישל שלא יאכל, מתי נפסיק להגדיל ולהגדיל תקציבים לאוויר.
    סגור
  • 1.
    עוד מעט ליברמן יעשה פנסיה ממלכתית לכולם ומי שחסך יפסיד (ל"ת)
    גדי 28/07/2019 18:55
    הגב לתגובה זו
    0 3
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות