הטבות המס של סוף השנה - מהפקדה לקופת גמל להשקעה ועד הפקדות נוספות לפנסיה
בין אם אתם עצמאים, ובין אם אתם שכירים יש כמה דברים שחשוב שתעשו לפני שהשנה מגיעה לסיומה, כך תוכלו להימנע מתשלום קנסות, ותוכלו לקבל את הטבות המס שמגיעות לכם.
1. קופת גמל להשקעה
מדובר באפיק חסכון צעיר יחסית, שהחל לפעול ב-2016 ומיועד לחסכון לטווח הבינוני והארוך. בניגוד למכשירי חיסכון אחרים לטווח ארוך, הכספים שאתם מפקידים לקופה נזילים, ותוכלו למשוך אותם ללא קנס או תשלום מס, מלבד מס רווחי הון על הרווחים שהצטברו מעבר לסכום המקורי שהופקד. במילים אחרות - זאת יכולה להיות גם השקעה לטווח קצר ויש בה הטבות מס משמעותיות. הטבה מאוד גדולה היא היכולת להתנייד בין קופה לקופה מבלי שהדבר ייחשב אירוע מס. כלומר, נניח שאתם רוצים למכור את הקופה המנייתית שלכם. במצב כזה, תצטרכו לשלם מס על הרווחים. אבל מה תעשו בכסף שתמכרו? תשימו אותו בפיקדון בבנק. אז במקום למכור אתם יכולים להעביר את הקופה ממסלול מנייתי למסלול שקלי ופעולה זו לא נחשבת למימוש ולכן אין מס על רווח הון. ככה אפשר לנייד את הכסף ממקום למקום מבלי לשלם מס.
למה חשוב שתשימו לב לקראת סוף השנה? קיימת תקרה להפקדה השנתית לקופה, השנה התקרה עומדת על סכום של 70,910 - במידה והפקדתם סכום נמוך במהלך השנה, תוכלו להגדיל את ההפקדה עד סוף השנה, בתחילת 2022 תחל הספירה מחדש, ותוכלו לנצל תקרה נוספת - לכן משתלם לנצל את ההטבה עד סוף השנה. חוץ מזה, אפשר להפקיד על שם הילדים, כך שמשפחה יכולה לחסוך כל שנה מאות אלפי שקלים - לא רע.
מי שישאיר את הכספים לגיל הפנסיה - ייהנה מהטבה על מס רווחי הון ולקבל אותם כחלק מהפנסיה בצורה של קצבה.
לקריאה נוספת:
>>> רגע לפני סוף שנת המס: מה צריך לעשות כדי לחסוך במס וליהנות מהטבות מס
2. הפקדה לפנסיה לעצמאים, וניצול הטבות מס בקרנות השתלמות
בשנים האחרונות, הפקדה לפנסיה לעצמאים הפכה חובה - את ההפקדה צריך לבצע עד סוף חודש דצמבר. אם אתם עצמאים בגילאים של 21-60 אתם מחויבים לבצע הפקדות לפנסיה. שיעור ההפקדות לפנסיה עומד על 4.45% עד חצי מהשכר הממוצע במשק, ועל 12.55% מהחלק מעל מחצית השכר הממוצע. כמו כן, בד בבד עם החובה להפקדה, הגיעה גם זכות. המדינה מעניקה לעצמאים הטבות מס על ההפקדות לחסכון הפנסיוני ולקרנות ההשתלמות.
עצמאים יקרים, למה חשוב שתשימו לב לקראת סוף השנה? כדי שתוכלו ליהנות מהטבות המס המגיעות לכם, בצעו את ההפקדות עד ליום ה-31 בדצמבר.
3. הטבות מס לשכירים
לא רק עצמאים זכאים להטבות מס, גם שכירים יכולים לנצל את הטבות המס בהפקדה לחסכון הפנסיוני. כדי שתוכלו להיות זכאים להטבת מס חייב להיות פער בין ההכנסה הכוללת שלכם, לבין השכר המבוטח (שכר מבוטח הוא השכר הקובע את ההפרשות לפנסיית החובה של עובדים).
למה חשוב שתשימו לב לקראת סוף השנה? גם להפקדות לטובת שכר לא מבוטח יש תקרה, נכון לשנת המס הנוכחית התקרה עומדת על 8,700 שקל. את ההפקדות תוכלו לבצע עד סוף השנה.
4. ניצול ימי חופש
אילולא הסכם שכר מיטיב, ברוב מקומות העבודה צבירת ימי החופש השנתיים מוגבלים, ולא ניתן להעביר ימי חופש שצברתם לשנה הבאה, כך קובע החוק בישראל. המטרה היא שעובדים ייצאו לחופש במהלך השנה כדי שינוחו ולא ימשיכו לעבוד כל השנה ללא הפסקה.
למה חשוב שתשימו לב לקראת סוף השנה? חשוב שתבדקו שאינכם חורגים ממכסת ימי החופשה המותרת במקום העבודה לצבירה משנה לשנה (ודאו מול המעסיק), ואם כן נצלו אותם על מנת שלא יזרקו לפח של ימי החופש הלא מנוצלים.
5. חל"ת
הקורונה בשנתיים האחרונות גרמה לכך שעובדים רבים נכנסים ויוצאים מחל"ת. אז נכון שהמדינה לא משלמת על כך יותר אבל אם אתם בין אלה - בהחלט יכול להיות שאתם זכאים להחזר של הטבות מס. ניתן לנצל החזר מס לתקופה של 6 שנים (השנה: עד 2015) ולכן גם אם היו לכם תקופות של החלפת מעסיקים, עליה או ירידה בשכר - זה הזמן לנצל את ההטבה.
למה חשוב שתשימו לב לקראת סוף השנה? המיסוי נערך על בסיס הכנסה שנתית, יש סבירות גבוה שנגבה מכם מס על בסיס תחזית הכנסות שנתית מסוימת - אך בפועל הרווחתם פחות, עקב השינויים בהיקף ההעסקה שלכם, לכן חשוב לבדוק זכאות להחזרי מס.
6. קיזוז מס על הפסדים של ניירות ערך
הנפילות של הקורונה בשנה שעברה, הירידות השנה בחודש נובמבר בעקבות האינפלציה, זנים חדשים של הקורונה או השקעות אחרות שעשיתם וירדו - אם יש לכם ניירות ערך שצברו הפסדים, תוכלו לקזז את ההפסדים אל מול הרווחים שרשמתם בניירות ערך אחרים. תוכלו לבצע זאת באמצעות מכירה של נייר הערך ההפסדי, ואת הקיזוז הברוקר יבצע באופן אוטומטי.
למה חשוב שתשימו לב לקראת סוף השנה? קיזוז הפסדי מס בסוף השנה הוא נוהל מוכר בשוק ההון, ונקרא גם 'מכירה רעיונית' - אם אתם סבורים שנייר הערך בכלל יעלה ואתם רוצים להישאר בו לטווח יותר ארוך, עדיין אתם יכולים למכור את הנייר לפני סוף השנה ולקנות אותו שוב בתחילת השנה הבאה - כך אתם ממשיכים להחזיק בנייר אבל מקזזים באמצעות החזר ממס הכנסה את ההפסדים שנגרמו לכם בזמן ההשקעה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.האם הפקדה לקופג להשקעה מוכרת לניכוי/זיכוי כמו כל קופג? (ל"ת)עודד 21/12/2021 17:24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לא (ל"ת)צבי 22/12/2021 02:27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
קופת גמל להשקעהאריק בקר 21/12/2021 22:34הגב לתגובה זו0 0ההפקדה לקופת גמל להשקעה אינה מוכרת לצורך ניכוי/ זיכוי אבל אם ממירים אותה לקצבה החל מגיל 60 הקצבה תהיה פטורה ממססגור
-
2.מכירה רעיוניתקצת לחשוב חביבי... 21/12/2021 14:44הגב לתגובה זו1 0כותב יקר- תרחיב... במכירה רעיונית אתה מקבע את ההפסד.. אז או שרושמים את כל המידע או לאסגור
-
וקונה מיד מחדש (ל"ת)בבר 22/12/2021 02:28הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
1.מכירה רעיונית - למה לא לקנות את הנייר שוב מייד?משקיע 21/12/2021 14:05הגב לתגובה זו4 0מדוע צריך לחכות לתחילת 2022 בכדי לקנות את המניה שוב? אפשר למכור, לממש הפסד שיקוזז מול רווחים אחרים ב 2021 וכמה שניות אחר כך לקנות את הנייר שוב.סגור
-
האם נכון ? אפשרי לרכוש מאותה מנייה כמה שניות אחרי שמוכראהוד 23/12/2021 14:30הגב לתגובה זו0 0?סגור
-
אם הניר לא סחירדניטל 22/12/2021 09:21הגב לתגובה זו0 0הפרשי המחיר עולחם על המססגור
-
צודק (ל"ת)משקיע 2 21/12/2021 15:43הגב לתגובה זו0 0סגור