
מתי כדאי לעבור לקרן השתלמות אחרת, איך לחסוך לפנסיה והאם השקעה ב-S&P 500 כדאית?
"בסוף כולם נעים על אותו בנצ'מרק דומה, התשואות לטווח ארוך די קרובות" אומר שמיר בשיחה עם ביזפורטל, "כל פעם יש מה שנקרא כוכב אחר ומישהו יותר טוב ומישהו פחות טוב. אף אחד מאיתנו לא יכול לחזות את העתיד, אבל אנחנו כן רואים הבדלים לאורך זמן ואני בהחלט בהחלט חושב שיש טעם לבדוק את הקרנות והקופות שלך.
"לא צריך לקבל החלטה על בסיס חודש או כל חודשיים או כל שלושה חודשים או כל שנה, אבל בהחלט צריך לעקוב ולבחון את התשואות ולקבל אחת לתקופה החלטה. אפילו לעזוב. צריך לנסות למצוא מגמות בתיקים של מנהלי הכספים, אם אתם רואים מגמה שלילית, צריך על להחליף לעזוב את הקרן.
"כשבוחרים קרן או קופה, צריך להבים את הפרמטרים שיש מעבר להשקעות - הביטוחים. בקרנות הפנסיה יש ביטוחים ולכן המעבר שם לא טריוואילי. צריך לבדוק מה יש ומה מקבלים במקום החדש. צריך גם לבדוק את דמי הניהול ויש לזה חשיבות מאוד גדולה.
- ההפסד הכפול שלנו בפנסיה - איך הריבית והאינפלציה משפיעות על הכסף שלנו?
- "יש עכשיו ירידות, אבל לאורך זמן הקופות מניבות תוצאות טובות"
שמיר מתייחס בשיחה גם להשקעה במדד S&P 500 וגם להשקעות נוספות במקביל להפרשות לפנסיה כדי לייצר הכנסה בתקופת הפנסיה - לראיון המלא:
- 4.כל אחד יכל לקנות את המניה ולעשות קופה (ל"ת)דודו 23/02/2024 23:28הגב לתגובה זו
- 3.אנג'לה 06/02/2024 21:18הגב לתגובה זוצריך מקור כספי לכספים הקואליציוניים
- 2.דימה 05/02/2024 07:50הגב לתגובה זולטווח ארוך הכי טוב , יורד עולה לא משנה בסוף מתאזן לך אחוזי תשואה ולא משנה מה אחרים יגידו
- 1.נשב 04/02/2024 20:12הגב לתגובה זותבדקו לאורך עשרות השנים האחרונות מי הצליח לנצח את ה snp500. הסיכוי שתמצאו קרן שכזו לאורך שנים הוא בערך אפס.
- אמיר 05/02/2024 20:37הגב לתגובה זועל אף שלימדו אותנו שבטווח ארוך אין משמעות לתזמון, במעבר בין מדדים זה יכול להיות משמעותי מאוד. נניח ואתה עובר מחשיפה על הבורסה הישראלית לסנופי (אין סיכוי שזה שינוי מוחלט כזה אבל נניח), וישראל נסחרת במכפילים היסטוריים נמוכים וסנופי בגבוהים בשילוב עם דולר- שקל גבוה היסטורית, זה תיזמון שעלול לחרבש תשואה להרבה הרבה שנים קדימה. ממליץ לקחת זאת בחשבון.