"מניות הבנקים מאוד זולות; הרבעון השני צפוי להיות טוב לפחות כמו הראשון"

יהודה אינדיג, מנהל עמיתים בקבוצת הפניקס והאחראי על תחום פוליסות החיסכון על היתרונות של הפוליסות, על פיזור ההשקעות במסלולים השונים, על הסיכון בענף התשתיות, ואיך ההשקעות הלא סחירות מספקות לתיקים תשואה עודפת?
 | 

הגידול בפוליסות השקעה-חיסכון מרשים ועולה על הגידול בקרנות השתלמות וקופות גמל. במכשיר הזה כבר מנוהלים קרוב ל-200 מיליארד שקלים. מה היתרונות במכשיר, מה הייחוד שלו על פני אחרים והאם הוא מתאים לכל אחד? יהודה אינדיג, מנהל השקעות עמיתים בקבוצת הפניקס שאחראי על ניהול הפוליסות מסביר בשיחה עם ביזפורטל - "היתרונות הבולטים של פוליסת השקעה, הם שקודם כל לא נוצר אירוע מס במעבר בין מסלולים, וזה יתרון משמעותי על קרנות נאמנות.

"לכך מצטרפת היכולת להכניס נכסים לא סחירים לתוך הפוליסות, מה שלא קיים בקרנות נאמנות. בנוסף, בפוליסת חיסכון אין את ההגבלה של 79 אלף שקל, כמו בגמל להשקעה, אבל גם אין את ההטבה של למשוך את זה כקצבה בגיל הגעה לפנסיה".

הפניקס שמובילה בתשואות לזמן קצר וארוך בפוליסות מחזיקה בקבוצה גדולה של אנשי השקעות שמתמחים בהשקעות סחירות ולא סחירות. "מדובר על מעל 70 עובדים, במחלקות הסחירות והלא סחירות. אנחנו לא עושים צעדים דרמטיים או אגרסיבים, אלא הולכים עם התזה שאנחנו מאמינים בה, ונשארים עקביים. אלא אם כן קרה אירוע משמעותי דרמטי שגורם לנו לבצע שינוי קיצוני". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה החשיפה המנייתית בפוליסה במסלול כללי?
"החשיפה המנייתית שלנו היא קצת מעל 43%, מתוכם 65% הם חשיפה לחו"ל, בעיקר לארצות הברית והשאר לאירופה ושווקים מתעוררים (יפן, סין, הודו ואוסטרליה). שאר ה-35% הם בשוק המקומי, במניות ישראליות. מאז ה-7 באוקטובר לא הגדלנו חשיפה בצורה משמעותית לשוק המקומי, עשינו את זה רק במקומות שאנחנו חושבים שהתמחור הוא מאד לא סביר, כמו סקטור הבנקים שבעיניים שלנו הוא מאד זול, ולכן הגדלנו את ההשקעה בתחום".

"באג"ח הממשלתי אנחנו במח"מ בינוני, בחרנו שלא להיות במח"מ ארוך בישראל וארצות הברית. בתחילת השנה השווקים תמחרו הורדות ריבית מאד אגרסיביות, ואנחנו כבר במהלך השנה הערכנו שזה לא לא הלך לשם ולכן לא הארכנו מח"מ בצורה קיצונית ואפילו לקחנו פוזיציות נגד. היום אנחנו נמצאים במח"מ בינוני בארץ, ואת עיקר חשיפת המח"מ לקחנו עד לאחרונה בארצות הברית שם ראינו כלכלה מתמתנת וצרכן נחלש.

"העדפנו לפעול כך כי אנחנו לא רואים התמתנות באינפלציה. כרגע, השוק מתמחר הורדת ריבית אחת שנה קדימה, בעיניים שלנו זה סביר ולכן אנחנו במח"מ בינוני ונשקול בהמשך הדרך ללכת ולהאריך את המח"מ".

מדדי או שקלי?
"עד לאחרונה היינו חשופים באזור ה-60% לאפיק הצמוד, כשציפיות האינפלציה בשוק ירדו לאזור ה-2.45-2.5%, הגדלנו חשיפה לאפיק הצמוד. אבל ברמת ציפיות האינפלציה הנוכחית אין לנו העדפה לאפיק הצמוד, והיום אנחנו יושבים 50%-50% בין צמוד לשקלי.

אג"ח קונצרני
"בתקופה האחרונה היינו במגמה של מכירות. התחלנו את השנה כשהתל-בונד 60 היה באזורי מרווח של 149-150 נקודות מעל האג"ח הממשלתי, היום ירדנו למתחת ל-100 נקודת. בעיניים שלנו האפיק הזה, הוא היום פחות מעניין ולכן היינו בצד המוכר בארץ, וגם בחו"ל אנחנו מוכרים, למרות ששם הגדלנו מעט ב-Investment Grade בארה"ב".

ולגבי השקעה במדדים?
"במניות ישראל אנחנו לא משקיעים במדדים, אלא בעיקר בחו"ל. מתוך החשיפה שלנו לחו"ל, 70% מגיעה מארצות הברית, ומרביתה למדדים, הנאסד"ק ו-S&P 500. סדר גודל של 15% חשיפה לאירופה והיתר לשווקים מתעוררים".

מה היקף הנכסים הלא סחרים?
"הנכסים הלא סחירים מהווים בפוליסה סדר גודל של 24%, זה מתחלק בין נדל"ן ישיר, קרנות השקעה וחוב ומגוון המוצרים האלטרנטיביים. אנחנו בוחנים כל עסקה שמגיעה ביחס לתמחור שלה בשוק, אם מדובר בהשקעה בהון בישראל היא צריכה להיות אטרקטיבית כי שוק ההון הסחיר המקומי נמצא ברמות תמחור מאד זולות. כך שבהגדרה היא צריכה להיות אטרקטיבית הרבה יותר, ורק כשזה המצב אנחנו נעשה את זה. לגבי חוב לא סחיר, אנחנו היינו במגמה שנמשכת, של הגדלה משמעותית של החוב הלא סחיר בארץ ובעקר בחו"ל. גם שם אנחנו מסתכלים על התמחור ביחס לשוק הסחיר, ונכנס לעסקה שנותנת לנו פרמיה משמעותית מעל השוק הסחיר וגם בעסקאות שהן יותר בטוחות מהאג"ח הקונצרני בשוק. ההשקעות האלו מאפשרות לנו לקבע תשואות גבוהות לאורך זמן, סדר גודל של 7%-8% נומינאלי, מה שמשיא תשואה יפה מאד לעמיתים שנים קדימה. לכן, המגמה שלנו היא להגדיל, וזה יימשך  ככל שהעסקאות האלו ימשכו להיות אטרקטיביות ביחס לשוק הסחיר.

הזכרת את הבנקים, למה אתם חושבים שהם אטרקטיבים?
"ראינו את התוצאות של הבנקים שהיו מצוינות הן בהיבטים של תשואה על ההון, והן בהיבטים של תיקי האשראי. במקביל ההפרשות לחובות מסופקים ירדו. במקביל ולמרות זאת, ראינו את המניות יורדות לתמחורים אטרקטיביים בעינינו. לכן, הגדלנו משמעותית חשיפה לסקטור הזה. אנחנו לא מתמחרים כרגע חזית נוספת בצפון, וככל שזה לא יקרה, אנחנו צופים שהרבעון השני יהיה טוב לפחות כמו הראשון. ברבעון השני לא ראינו מגמה של עלייה בהפרשות, הייתה אינפלציה חיובית ואנחנו מצפים לתשואות להון גבוהות בבנקים".

ומה בנוגע לנדל"ן?
"צריך לחלק בין הנדל"ן המניב לנדל"ן למגורים, שבשניהם ראינו בתחילת השנה עליות מאד משמעותית במחירי המניות בעיקר בנדל"ן למגורים. אנחנו הורדנו מעט חשיפה לנדל"ן למגורים, אנחנו אמנם רואים שהחברות ממשיכות למכור דירות והמחירים לא יורדים אבל להבנתנו תמחור המניות משקף חלק גדול מזה. מנגד, הגדלנו חשיפה לנדל"ן המניב, שם ראינו בדוחות עלייה בתפוסות ובמחירי החוזים גם במונחים ריאליים, ועדיין מחיר המניות לא עלו".

מאיזה סקטור אתם מתרחקים כרגע?
"סקטור שכרגע אנחנו לא משמעותיים בו ובוחנים אותו הוא התשתיות, שאחת הבעיות בו היא שהתמחורים שלו בעבר היו גבוהים והריבית הגבוהה פוגעת בו. לכן, כרגע אנחנו טיפה נמנעים ממנו. אני לא חושב שזה סקטור לא ראוי, אבל זה סקטור שבהינתן הריבית, השאלה לגבי התקציבים בהמשך, העלייה במחירי חומרי הגלם ושכר העבודה, עלול להיות בבעיה".

במה אתם מתמקדים בארצות הברית?
"כאמור מרבית ההשקעה שלנו היא באמצעות מדדים. סקטורים שבולטים אלצנו הם הטכנולוגיה ועד לאחרונה השבבים, ושירותי בריאות. בניגוד למגמה בארץ בחו"ל לא הגדלנו חשיפה לפיננסים, ובחרנו לעשות את זה דרך השוק המקומי ולא דרך השווקים בחו"ל".

 במבט קדימה, לאן אנחנו הולכים בתקופה הקרובה?
"אני חושב שלאור ביצועי החסר בשוק המקומי מאז נובמבר 2022, ככל שנגיע להסדרה נראה הצטמצמות בפערים מול השווקים בחו"ל ותמחור החסר העמוק ייסגר. הסדרה כאשר תהיה תשפיע גם על האינפלציה, על פרמיית הסיכון של הכלכלה המקומית ועל קצב הפחתות הריבית".

תגובות לכתבה(16):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 13.
    מעדיף להיות אופטימי לגבי העתיד
    גדליהו 17/06/2024 16:17
    הגב לתגובה זו
    2 1
    ואז באמת מניות הבנקים הישראלים הן מציאה.
    סגור
  • 12.
    בנדים וחברות הביטוח הגנבים הכי גדולים שקיימים (ל"ת)
    אפק 17/06/2024 15:50
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 11.
    ומה התשואה?
    הנוכל 17/06/2024 14:42
    הגב לתגובה זו
    1 2
    כתבה שלמה ולא רושם מה התשואה של הפוליסת חיסכון המעפנה הזאת.
    סגור
  • 10.
    אין על לאומי
    BABA 17/06/2024 14:36
    הגב לתגובה זו
    1 4
    עוקף בסיבוב את כל השאר.
    סגור
  • 9.
    הבנקים שקועים בתוך ביצת הנדלן (ל"ת)
    סניר 17/06/2024 14:01
    הגב לתגובה זו
    5 3
    סגור
  • טען עוד
  • 8.
    אולי הן זולות כי הם מגלגלים מיליארדים
    הנציב העליון 17/06/2024 14:00
    הגב לתגובה זו
    2 3
    עם פריים 6. אבל יש צד שני למטבע. בעצם שניים. אחד זה הלקוחות והשני זה האינפלציה כפי שהיא ולא כפי שהלמס מפרסם. נ.ב גם הסאב פריים התחיל שלקוחות התקשו לשלם על המשכנתא אז שלא יעבדו עליכם. לא להתפתות לעסקאות בשטח
    סגור
  • 7.
    אם תפרוץ מלחמה עם חייזבאלה הבנקים עוד לא זולים (ל"ת)
    כלכלן 17/06/2024 13:33
    הגב לתגובה זו
    3 2
    סגור
  • 6.
    המדינה בקריסה מלחמת ששת השנים תהרוס פה הכל (ל"ת)
    שטויות במיץ 17/06/2024 12:48
    הגב לתגובה זו
    1 5
    סגור
  • 5.
    מובילה בתשואות זה קצת יומרני
    אמיר 17/06/2024 11:58
    הגב לתגובה זו
    0 2
    התשואות בפועל של הפוליסות דיי מאכזבות ואפילו גרועות
    סגור
  • 4.
    פוליסת חסכון מוצר יקר מאוד טוב לסוכנים שמשווקים אותו
    פוליסת חסכון 17/06/2024 11:36
    הגב לתגובה זו
    5 2
    ובלי הצדקה
    סגור
  • 0.8% דמי ניהול כמו בהשתלמות (ל"ת)
    חזי 17/06/2024 15:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    למשקיעים
    אבי 17/06/2024 11:07
    הגב לתגובה זו
    3 5
    הכל נחמד אבל לא ברור בכלל למה יש עליות הרי הכל רופף ולא ידוע מה יהיה פה בהמשך
    סגור
  • עליות כדי למשוך פראיירים (ל"ת)
    אנונימי 17/06/2024 11:41
    הגב לתגובה זו
    3 5
    סגור
  • 2.
    מניות הבנקים הן מציאה (ל"ת)
    דניאל 17/06/2024 10:38
    הגב לתגובה זו
    10 6
    סגור
  • 1.
    סתם בשביל ידע כללי: מי שקונה בזול
    Ron DeSantis 17/06/2024 10:28
    הגב לתגובה זו
    3 13
    משלם אחר כך ביוקר
    סגור
  • אחרי המלחמה הכל יתפוצץ
    מי שקונה בזול מרוויח 17/06/2024 13:06
    הגב לתגובה זו
    6 0
    שווה לאסוף בשפל ולהרוויח בגאות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות