דירוג קופות הגמל להשקעה - הראל מובילה באוגוסט, אנליסט מאכזבת
קופות הגמל להשקעה הן מכשיר מבוקש ומתחרה ראש בראש בקרנות נאמנות. האמת שיש לו יתרון בולט גדול על פני הקרנות נאמנות - אפשר לשנות מסלולים מבלי להיכנס לאירוע של מימוש ולשלם מס על הרווחים. בקרנות נאמנות זה לא אפשרי, ונדגים. נניח שהשקעתם 100 אלף שקל במסלול מנייתי והרוותם 40 אלף שקל וכעת אתם רוצים להוריד חשיפה. אם אתם בקרנות נאמנות אתם חיייבם למכור את הקרן ולשלם מס על הרווח - מס של 10 אלף שקל. אם אתם בקופת גמל להשקעה אתם עוברים לקופה סולידית. חסכתם תשלום של 10 אלף שקל. אחרי תקופה אתם רוצים לחזור למניות, מעולה - חזרתם עם 140 אלף שקל, בעוד שאם הייתם בקרנות הייתם חוזרים עם 130 אלף שקל.
היתרון הגדול של קופת גמל להשקעה מול קרנות הנאמנות
זו דחיית מס שמגדילה את ההון שלכם ואגב, אמרו לנו כבר מומחים למסים - דחיית מס היא בעצם תשלום מס נמוך. דמיינו שהמשחק בקופות גמל להשקעה הוא עד לפנסיה, כי אין לכם צורך בכסף (למרות שהוא נזיל). אתם חוסכים באופן שוטף מסים של 25% מהרווח ומגדילים את ההון העצמי לצורך רווחים - בפועל, זה הרבה יותר מחיסכון של 25% בלבד. זה יתרון מאוד גדול, וזה איום מאו משמעותי על קרנות הנאמנות שאומנם מספקות שער מדי יום והן נזילות מדי יום, אבל כמה אנשים באמת רוצים לדעת מה עשתה הקרן מדי יום. מספיק להם לדעת במובן החודשי ואת זה מספקות קופות הגמל להשקעה.
בקופות האלו יש יתרונות נוספים - מעב רלנזילות והטבות מס, חיסכון עד גיל 60 יאפר לכם הטבות נוספות ומשיכת קצבה פטורה. ומה לגבי התשואות? הן דומות לקרנות ההשתלמות ולגמל. הרי מדובר באותם גופי השקעה.
דירוג ביזפורטל - מי הציג את התשואות הטובות ביותר?
מבין החברות השונות שמנהלות את קופות הגמל להשקעה, הראל השיגה את התשואה הטובה ביותר במסלול הכללי - 1.31% בחודש אוגוסט. כלל היתה שנייה במסלול הכללי שהוא המסלול הגדול ביותר (בדומה לקרנות ההשתלמות) ומחלק את הנכסים בין מניות - כ-40% לאגרות חוב - כ-60% ומטה. מתחילת השנה - אלטשולר מובילה עם תשואה של 9.16%. מה שמעניין מאוד הוא הנתון של אנליסט - מובילה בהתשלמות, אבל מפגרת מאוד בקופות הגמל להשקעה - במקום הלפני אחרון.
הראל מובילה בשני המסלולים - הכללי והמנייתי
גם במסלול המנייתי הובילה בחודש אוגוסט הראל עם תשואה של 2.13%. אלטשולר שחם מובילה מתחילת השנה עם תשואה של15.4%.ההבדל בתשואות בין הגופים בחודש אוגוסט מיוחס לפערים במשקל בין השוק המקומי להשקעה בוול סטריט. חברות הביטוח במשקל גבוה יותר מאשר בתי ההשקעות בהשקעה מקומית ובחודש אוגוסט בדומה ליולי השוק המקומי היה מעל וול סטריט.
האם לעבור קופה?
מעבר בין קופות גמל להשקעה יכול להיעשות משתי סיבות - שינוי בתמהיל ההשקעות הרצוי או אכזבה מביצועי הקןפה. אם מסיבות שונות החלטתם להפחית את הסיכון או להעלות את הסיכון בתיק, אתם צריכים כמובן לעבור מסלול. אם החלטתם לעזוב את הקופה הספציפית בשל ביצועים כדאי לזכור כמה תובנות - תשואות זה מדד חשוב, אבל ככל שתקופת הבדיקה ארוכה יותר כך כל הגופים המנהלים מתכנסים לממוצע. כלומר, יכול להיות שהקופה הלא טובה שלכם, תחזור למקומות טובים בהמשך.זה לא אומר שלא צריך לבחון את התיק ולבצע בו שינויים, רק שצריך להסתכל בפרספקטיבה על הבית כולו, על המנהלים ולהעריך אם מדובר במעידה חד פעמית או משהו קבוע.
האם לעבור מקרן נאמנות לקופת גמל להשקעה?
התשובה כאן היא נחרצת. על פי כל המבחנים אנשים מחזיקים קרנות נאמנות לזמן יחסית קצר, בממוצע אולי שנה. הם מממשים וקונים קרן אחרת, או פיקדון וחוזר חלילה. ואם כך, אז מעבר בתוך המסלולים של קופות הגמל להשקעה מבטיח להם חיסכון גדול במס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שכחתם להצביע על החיסרון הגדול של קופת הגמל להשקעהעמית 17/09/2024 13:30הגב לתגובה זו6 3והיא תקרת ההפקדות הנמוכה יחסית לשנה = כ-75,000 ש"ח (למרות שגם את זה אפשר לעקוף עם קצת יותר אדמיניסטרציה).סגור
-
איך עוקפים? (ל"ת)בועז 21/09/2024 13:12הגב לתגובה זו3 0סגור