האם יבוטלו הטבות מס לפנסיה? כן; במי זה יפגע? רק בעשירונים העליונים
משרד האוצר הודיעע במפורש שהטבות המס על קרנות השתלמות אינן מוצדקות. קרנות ההשתלמות נחשבות סדין אדום מבחינת לוביסטים רבים וללוביסט הראשי - ארנון בר דוד, יו"ר ההסתדרות, ולכן נראה שלא תבוטל ההטבה הענקית, שהיא 0% מס. כן תבוטל ההטבה על פטור מרווחי הון מהשנה השביעית ואילך. מדובר בהערכה גסה על מרכיב קטן מההטבה כולה, והחוסכים גם יכולים לעבור אחרי שש שנים לקרן חדשה. אין בכך שינוי גדול.
האוצר גם טוען כבר שנים שהטבות המס בפנסיה הן גבוהות. אין בזה חדש, ומדי שנה-שנתיים עולה השאלה אם לבטל חלק מההטבות האלה. בפועל, לא נוגעים בפנסיה ובהטבות, אבל בזמן מלחמה, כשיש גירעון תקציבי של 50-40 מיליארד שקל, והולכים לצמיחה קבועה בהוצאות הביטחון של 30-25 מיליארד שקל, ברור שזה על המדף.
זה לא סמוטריץ' - זו המלחמה
לא מהלך פוליטי - סמוטריץ' לא מקצץ לכם בפנסיה, אם שר האוצר היה יאיר לפיד, אז זה היה לפיד. אם זה היה אביגדור ליברמן, אז זה היה ליברמן. זה לא קשור לשר האוצר, זה קשור להוצאות הביטחון הכבדות ולצורך למצוא להן מקורות. מה שכן באשמת סמוטריץ' זה סדר העדיפות הבעייתי - קודם כל צריך לבטל את הטבות המס על שכר הדירה. הטבות מס שגורמות לכאלה שיש להם שתי דירות להתעשר יותר, ולאלה שאין להם דירה להתבסס במציאות של שכירות. בדיוק כמו שיש מסים על עבודה ועל רווחי הון בבורסה, צריך להיות מס על שכר דירה.
גם מס על קרנות השתלמות, שהוא מוצר מושחת ומעוות, חייב להיות. זה, כאמור, יהיה קשה. ביטול הטבת מס על פנסיה הוא גם לא פשוט, אבל הוא דווקא מספק סוג של שוויון - הפגיעה הגדולה תהיה בעשירונים העליונים. שבהם נמצאת ההטבה. בקרב העשירונים שבאמצע ומטה, ההטבה היא שולית ולכן הפגיעה בהם לא תהיה, או שתהיה שולית.
הטבות המס על הפנסיה יקוצצו
וכדי להכשיר את הכוונה, מתפרסם כעת דוח של הכלכלן הראשי, שמואל אברמזון על הטבות המיסוי על הפנסיה. הדוח מחדד את הפערים בהטבות ויוצר קרקע נוחה לביטול חלק מההטבות, אם כי כמובן שיהיה על זה מאבק גדול. השאלה בסוף היא איך לתעדף? במה עדיף לפגוע בקצבאות לביטוח לאומי, בהקפאת מדרגות שכר או בהטבות מס בפנסיה? בהגדרה עדיף לגעת בהטבות מס.
בישראל מעודדים חיסכון לפנסיה דרך הטבות גדולות מאשר במקומות אחרים ב-OECD
בישראל ההטבות גבוהות ביחס לעולם
על פי הדוח של הכלכלן הראשי באוצר - הטבת המס לחיסכון פנסיוני הינה הטבת המס הגבוהה בישראל וניכר שהיא גבוהה גם בהשוואה בינ"ל.o נכון לשנת 2024 סך ההטבות הפנסיוניות מוערכות בכ-34- מיליארד שקל בשנה (מהן 9 מיליארד הפרשות לביטוח הלאומי) – כשליש מסך הטבות המס בישראל.
שיעור הטבת המס ביחס להפקדות לפנסיה בישראל גבוה בהשוואה למדינות ה-OECD בכל רמות השכר – ישראל ממוקמת ראשונה במדד זה עבור בעלי שכר ממוצע; ובמקום העשירי עבור משתכרים בגובה 4 פעמים השכר הממוצע.
חוסך בעשירון עליון מרוויח 742 אלף שקל בהטבות מס. בעשירון ה-5 החיסכון הוא 189 אלף שקל - הכלכלן הראשי מציע לפגוע בהטבות לעשירונים עליונים
הטבת המס לחיסכון פנסיוני בישראל הינה רגרסיבית - כלל הטבות המס לפנסיה שניתנות לאורך חיי החוסך (מהוונות) גבוהות פי 4 בעשירון השכר העליון ביחס לעשירון ה-5 ופי יותר מ-40 ביחס לעשירון התחתון. כך, ההטבה לעשירון העליון מהווה 28% מסך ההטבות לחוסכים ושל שני העשירונים העליונים כמחצית (47%).
מה משפיע על הטבת המס ומי נהנה ממנה?
בשלב ההפקדה לפנסיה, שהינו חלק משמעותי מסך ההטבות, גובה ההטבה החודשית הממוצעת שניתנת לעשירון העליון מוערכת בכ-2,370 שקל - פי 6 מהעשירון ה-5 ויותר מפי 100 מעשירון השכר התחתון.
הטבות המס הפנסיוניות ביחס להפקדה לפנסיה (או ביחס להכנסה) עולות באופן ניכר עם רמת השכר. הטבת המס הגבוהה לחיסכון פנסיוני אינה נדרשת להבטחת חיסכון בסיסי הולם למועסקים.
מי נהנה מההטבות ומי לא?
בישראל קיימת חובת הפרשה לחיסכון פנסיוני עד השכר הממוצע. מעבר לכך, ברירת המחדל בהפרשה לפנסיה מעל השכר הממוצע משחקת ככל הנראה תפקיד מרכזי מאד בהחלטה של הפרטים לחסוך גם עבור חלק שכר זה.
בנוסף, קיימות ראיות יחסית עקביות בספרות המחקרית לכך שבעלי הכנסה גבוהה נוטים בעיקר להקצות מחדש את חסכונותיהם בעקבות הטבות המס (ולא להגדיל את סך החיסכון שלהם) זאת כשהחיסכון הוולונטרי מההכנסה נטו בקרב בעלי שכר גבוה בישראל הינו משמעותי - שיעור החיסכון מתוך ההכנסה נטו של משקי הבית בעשירון התשיעי עמד בשנת 2022 על 37% ובעשירון העליון על .42%.
צמצום הטבות המס לא יפגע בחיסכון ויוסיף מיליארדים לקופה
צמצום הטבת המס יפחית את רגרסיביות ההטבה והינו בעל השלכות פיסקאליות משמעויות - צמצום הטבת המס בפנסיה יכול להיעשות בשלבי החיסכון השונים (הפקדה, צבירה ומשיכה). כלכלני האוצר בדקו את אפשרות צמצום ההטבה בהפקדה, שהינו בעל תועלות פיסקליות מיידיות ומשמעותיות יחסית, ויכול להיעשות במספר אופנים. לצורך המחשה הם ניתחו מה יקרה עם יצמצמו את רגרסיביות ההטבה (מתמקדים בהפחתה משמעותית יותר של ההטבה בעשירוני השכר הגבוהים) ואת פוטנציאל הגידול בגביית המס. המסקנה - לא יקרה הרבה והמדינה תחסוך בהטבות מס גדולות.
מה ההטבה בעת ההפקדה לפנסיה?
למה בכלל יש הטבות מס בפנסיה?
ההתערבות הממשלתית בתחום הפנסיה נועדה להבטיח לגמלאים קיום בכבוד ואף יותר מכך – שימור רמת החיים טרם היציאה לגמלאות. התערבות זו נובעת מהחשש שהפרטים לא יחסכו מספיק לאורך שנות עבודתם. מדינות רבות מסדירות את נוהלי החיסכון ובוחרות למשל להחיל חובת חיסכון או חיסכון כברירת מחדל; ו/או מעודדות את המועסקים להגדיל את החיסכון לפנסיה על ידי מתן הטבות מס או מענקים לחיסכון. בישראל מתקיימים כל שלושת אמצעים אלו - מונהגת חובת חיסכון עד לגובה השכר הממוצע, מתקיימת פרקטיקה של שימוש בברירת מחדל לחיסכון גם מעבר לשכר הממוצע, וניתנות הטבות מס משמעותיות לחיסכון פנסיוני. עם זאת, לאור חובת החיסכון הפנסיוני בישראל עולה השאלה האם הטבת המס לחיסכון פנסיוני - שהיא הטבת המס הגבוהה בישראל - נדרשת לצורך הבטחת חיסכון הולם?
כלכלני האוצר עונים - "חלק ניכר מההטבה מופנה לעשירוני השכר הגבוהים, עבורם גובה החיסכון מאפשר קבלת קצבה הגבוהה מהקצבה הבסיסית ההולמת כפי שנובעת מהסדר פנסיית החובה (חובת הפרשה היא עד גובה השכר הממוצע במשק). אנו מראים שצמצום ההטבה ימתן את רגרסיביות ההטבה, אינו צפוי לפגוע בחיסכון באופן ניכר והינו בעל השלכות פיסקליות משמעויות".
הטבות המס לעשירון העליון - 740 אלף שקל לחוסך; הטבות המס של שני העשירונים העליונים כ-17 מיליארד שקל בשנה
גובה סך ההטבה הפנסיונית המהוונת לאורך חיי החוסך עולה באופן ניכר עם עשירוני השכר כשעבור העשירון העשירי ההטבה מסתכמת בכ-740 אלף שקל לחוסך. פי 4 מהעשירון ה-5.
ההטבה לעשירון העליון מהווה 28% מסך ההטבה לחוסכים ושל שני העשירונים העליונים כמחצית מסך ההטבה - כלומר כ-17 מיליארד שקל.
באופן דומה, גובה ההטבה החודשית הממוצעת שניתנת לעשירון העליון בשלב ההפקדה לפנסיה, שמהווה חלק מרכזי בסך ההטבה, מוערכת בכ-2,370 שקל - פי 6 מהעשירון ה-5 420 שקל בחודש ופי 100 מהעשירון בתחתון - 18 שקל בלבד.
המסקנה של הכלכלן הראשי היא שהטבת המס הגבוהה לחיסכון פנסיוני אינה נדרשת להבטחת חיסכון הולם למועסקים - "ההטבה כלל אינה נדרשת כדי להביא את החוסכים לרמת החיים שהמדינה רואה בה כרמה הבסיסית ההולמת ואף כדי לשמור על רמת החיים טרום הפרישה לגמלאות", כתוב בדוח, "זאת משום שעד השכר הממוצע קיימת חובת הפרשה ושמעבר אליה ברירת המחדל בהפרשה לפנסיה משחקת ככל הנראה תפקיד מרכזי מאד בהחלטה של הפרטים לחסוך. בנוסף, קיימות ראיות יחסית עקביות בספרות המחקרית לכך שבעלי הכנסה גבוהה נוטים בעיקר להקצות מחדש את חסכונותיהם בעקבות הטבות המס (ולא להגדיל את סך החיסכון שלהם).
"מעבר לכך, החיסכון הוולונטרי מההכנסה נטו בקרב בעלי שכר גבוה בישראל הינו משמעותי. כך למשל, אנו מוצאים שנכון לשנת 2022 שיעור החיסכון מתוך ההכנסה נטו (כלומר לאחר ההפרשות לפנסיה במסגרת מקום העבודה) של משקי הבית בעשירון התשיעי עמד בממוצע על 37% ובעשירון העליון על .42% על כן, נראה שצמצום ההטבה לעשירונים הגבוהים יפגע בממוצע לכל היותר בצורה שאינה משמעותית בסך החיסכון שלהם או ברמת החיים שלהם בגמלאות".
איך לבטל חלק מההטבות, בלי פגיעה בחיסכון וכמה זה יוסיף לתקציב
הכלכלן הראשי מציע פעולות אופרטיביות - "צמצום ההטבה בהפקדה, שהינו בעל תועלות פיסקליות מיידיות ומשמעותיות יחסית, יכול להיעשות במספר דרכים. כך למשל, ניתן להפחית את תקרת הפרשות המעסיק המוטבות לתגמולים ולפיצויים (הטבות הניכוי) לעבור מהטבה של ניכוי הפרשות המעסיק להטבה של זיכוי ההפרשות (בדומה להפרשות העובד) תוך השארת שיעור הזיכוי או הפחתתו; או לשלב את שני הצעדים שתוארו לעיל (הפחתת תקרות ההטבה להפקדות המעסיק ומעבר מהטבת ניכוי להטבת זיכוי).
אפשרות ראשונה שמציע הכלכלן הראשי - הפחתת תקרת ההפקדה המוטבת של המעסיק לתגמולים ופיצויים (מ-2.5- ו-3.3 השכר הממוצע במשק בהתאמה) ל-1 שכר ממוצע במשק. הפחתה זו מצמצמת את ההטבה לעשירונים 9 ו-10 בלבד ותוסיף לתקציב 5 מיליארד שקל.
אפשרות שנייה - איחוד כלל תקרות ההפקדה המוטבות (מעסיק ועובד) על 1 שכר ממוצע ומעבר מהטבת ניכוי על הפקדות המעסיק להטבת זיכוי (בדומה להטבה הניתנת על הפרשות העובד) תקטין את גובה ההטבה לכלל החוסכים אך במידה גבוהה יותר בעשירוני השכר הגבוהים; ותצמצם את סך הטבת המס ב-10.5 מיליארד שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
35.שוכחים רק שאלה גם האנשים שבזכותם יש כאן משהואיש המדבר 28/09/2024 00:26הגב לתגובה זו4 0המנהלים, הרופאים, המפתחים, ... במדבר יש שוויון ואין הטבות מס. האם עדיף לגור שם?סגור
-
34.שכחת את הפנסיות התקציביות המושחתות (ל"ת)נדב 26/09/2024 09:12הגב לתגובה זו4 0סגור
-
33.האוצר שוכח ומשכיח את קיצבאות הזיקנה הנמוכותכלכלן 25/09/2024 16:27הגב לתגובה זו2 0בחישוב ההכנסות לפנסיה יש לכלול את קיצבאות הביטוח הלאומי ואת קיצבאות הפנסיה . בישראל קיצבאות הביטוח הלאומי נמוכות מכל ארצות ה-OECD , וממש מגוחכות (סדר גודל של כ-2000 ש"ח ליחיד/ה ), זאת למי שפורש (גבר) בגיל 67 , ושכל חייו הפריש סכומים משמעותיים (בנוסף למעביד) לביטוח הלאומי .הקיצבאות הנמוכות אף נשחקות מדי שנה ע"י המדינה !סגור
-
32.פטור ממס לנכים הפקרותאבידן 24/09/2024 18:10הגב לתגובה זו2 0לעצור את הפטור ממס לנכים רק למי שבאמת מצבו קשה יש מלא מיליונרים שסידרו עם עורכי דין לעצמם בקומבינות פטור ממס שערוריה כמו תו הנכה שגם זה שערוריהסגור
-
31.כתבה הזויה ומגמתית שבאה להצדיק פגיעה במשלמי רוב המיסיםמה עובר על האתר הזה? 24/09/2024 18:03הגב לתגובה זו9 0מה זה הקשקוש הזה שההטבה נותנת יותר לעשירונים העליונים? זה בפרופורציה לכמות המס המשוגעת שהם משלמים. הרי חמישה עשירונים תחתונים בכלל לא משלמים מס הכנסה, עשירונים 6-7 משלמים מעט מאוד, ועשירונים 8-10 נושאים כמעט בכל נטל מס ההכנסה בישראל. אם רוצים לחסוך מהפנסיות יש כתובת אחת - הפנסיות התקציביות של גמלאי הצבא, חברי הכנסת, השופטים ופקידות בכירה. שם נשדד הציבור בצורה מטורפת ומשם אפשר לחסוך עשרות מיליארדים ועדיין הם יקבלו פנסיות יפות.סגור
- טען עוד
-
30.שיטפלו קודם בפנסיות התקציביות המושחתות (לא יקרה) (ל"ת)סוד העושק 24/09/2024 15:28הגב לתגובה זו11 0סגור
-
29.אולי שהמדינה פשוט כבר תיקח את כל המשכורות ותחלק מחדשאבי 24/09/2024 15:21הגב לתגובה זו4 0ככה העשירונים העליונים לא ירוויחו יותר מדי. לא ככה? חלאס עם ההצעות הקומוניסטיות, נמאס. שיקחו מס גולגולת שווה לכולם, זה יפתור את הבעיה.סגור
-
28.מה עם לעבוד? רבונו של עולםלירן 24/09/2024 14:55הגב לתגובה זו4 0פשוט קהילות שלמות שחיות כאן על קיצבאות, חייבים לעצור את הטרלול הזה.סגור
-
27.אנחנו נברח מכאןי 24/09/2024 08:11הגב לתגובה זו2 0ישארו הפינגווינים המשיחיים...הם יממנו אותך ..החרדיםסגור
-
26.כבר מתכננים לברוח...י 24/09/2024 08:10הגב לתגובה זו4 1שתדע שהמדיניות מסים הזאת תבריח מכאן כח אדם איכותי ביותר,הכנסת ידיים לכיסים בצורה גסה תגרור נטישהסגור
-
25.הטלת מסמה אם הטלת מס על מי 23/09/2024 19:02הגב לתגובה זו6 0מה עם הטלת מס על מי שיש לו דירה מי שיש לו מכונית משלם מס גם מי שיש לו דירה אחת ישלם מס מתי שיטילו מס על דריה שניה לא ירחק היום שיטילו מס גם על החזקת דירה מה עם הטלת מס על יכטות?!!!סגור
-
24.סוציאליזם טהור. זה מה שאתה מציעמבין עניין 23/09/2024 19:01הגב לתגובה זו7 1בלי העשירונים העליונים היית אדון כותב ללא עבודה. ללא מדינה. האמת, חבל על הזמן שלי אז אעצור כאןסגור
-
העשירונים העליונים מורכבים מאוכלי חינם 80% עובדי ציבורזליג 24/09/2024 10:48הגב לתגובה זו2 220% שעובדים בסקטור הפרטי הם אלו שמונעים מספינתנו לטבוע. מעמד הבינים (הכנסה עד 20 אלף לחודש) חי מהיד לפה אלא אם יש לו הכנסות "שחורות"סגור
-
23.פנסיה חובה גנבתם לי כסף מהכיס שיכולתי לקנות איתו דירה!יוני 23/09/2024 18:51הגב לתגובה זו5 2מדינה של גנבים, נמאססגור
-
22.הורסים פה את העתידבעזרת השם 23/09/2024 18:08הגב לתגובה זו5 1כרגיל סופרים את הצעיריםסגור
-
21.לא לשכוח להעלות לחברי כנסת משכורת בתחילת השנה (ל"ת)שר אוצר 23/09/2024 17:34הגב לתגובה זו5 2סגור
-
20.במקום לעזור לצעירים שלא יעזבו עושים הכל לעודד הגירה (ל"ת)ממשלה כושלת 23/09/2024 17:11הגב לתגובה זו6 2סגור
-
צעירים בדכ לא נמצאים בעשירונים ככ גבוהיםמיחוץ לקופסא 23/09/2024 18:16הגב לתגובה זו4 1חבל שיש אנשים שמדברים מהתחת שלהם. בלי לקרוא ובלי כלום. צעירים לא מצאים בעשירו ים הככ גבוהים! ואם הם כן אז אין שום סיבה דהם יהיו יותר פריווילגים מכל אדם אחרסגור
-
19.ראשית לסגור חצי ממשרדי הממשלה המיותרים כספים (ל"ת)שר אוצר 23/09/2024 16:50הגב לתגובה זו8 2סגור
-
18.יש גם את סעיף 9(5) לפ.מ.ה. ..הפטור שם לא ריאלי. (ל"ת)יועץ מס זקן 23/09/2024 16:31הגב לתגובה זו2 0סגור
-
17.סיכום הנושא: בהמשך לחובת הפרשה לפניה, עכשיו מבטלים אתבקיצור 23/09/2024 16:27הגב לתגובה זו8 1ההטבות ומממלכדים את האזרחים, לא מעלים קצבאות זיקנה ומצמצמים את אפשרות המחיה בגיל השלישי, נוגסים בכול הטבה אפשרית, גם במחיר העלות על האזרח הפשוט, אבל מגדילים בסכומים מטורפים את ההקצאות למגזרים שלא רק שלא תורמים לאוצר המדינה, אלא גם שודדים אותו, ובמהירות עצומה, ובהם לא רק שלא נוגעים, אלא נותנים להם מה שהם רוצים. לכאורהסגור
-
16.מהלך נכון בהחלט אבל צריך להיות בשילוב קיצוצים דרמטיכלכלן 23/09/2024 16:09הגב לתגובה זו4 2במשרדי הממשלה והכספים הקואליציוניםסגור
-
15.הצעה הכי היגיונית והכי צודקת שיש!PAN 23/09/2024 16:09הגב לתגובה זו5 3נישאר גם יבטלו הטבות מס למשכירים דירה!!!! בהצלחה,,,סגור
-
אם ישולם מס-אתה השוכר תשלם אותוי 24/09/2024 08:13הגב לתגובה זו2 1שלא תתבלבל בשניה,לא שווה לי להשכיר לך את הנכס,3 מיליון מקבל אג"ח ממשלתית 6 אחוזים שהם 180 אלף בשנה,שוכר לא משלם לי 15 אלף על בית כזה לכן לא כלכלי להחזיק בית כזהסגור
-
אז תמכור, כי שוכרים לא ירוצו אליך במחירים גבוהיםסבב שלישי במילואים 24/09/2024 14:54הגב לתגובה זו4 1שכירות צמודה למשכורות וליכולת לשלם, אתה יכול לדרוש גם 100000000 ש"ח לחודש, בהצלחה.סגור
-
14.אלו העשירונים שמחזיקים 90 אחוז מהוצאותיה של המדינהכתבה מגמתית ומסיתה 23/09/2024 15:24הגב לתגובה זו15 3הטבה בפנסיה? יותר נכון ריכוך של הצינור שמכניסים לעשירונים היצרניים והעובדים 7-10. מציגים את ההטבה כמתנות שאפשר וצודק לבטל, איזו בדיחה. אלו העשירונים שמשלמים כמעט את כל הוצאותיה של המדינה ומחזיקים את העשירונים הנמוכים ואת המגזרים הלא עובדים מבחירה באחוזים גבוהים, שגם שואבים לא מעט תקציבים וקצבאות מהמדינה, כמו חרדים או נשים ערביות. אחרים לא מקבלים את ההטבה כי הם בכלל לא מגיעים לסף התשלומים למדינה של המגזרים היצרניים. צאו למעמד הביניים מהכיס כבר. תקצצו הוצאות מהמגזר הציבורי וממגזרים בטלניים.סגור
-
13.dbb 23/09/2024 15:22הגב לתגובה זו4 4כל פעם מסבירים שטות חדש אז יש מדינות בעולם שהמס הכנסה פלט 10% אז אולי תעשה את זה כל פעם המסבירים למה אנחנו צריכים לשלם ??? החרדים ומתנחלים חילקו 15 מיליארד שקל עכשיו רק בשנה הזאתסגור
-
12.למה לא להכירלרון 23/09/2024 15:06הגב לתגובה זו12 0בכך שהפנסיות התקציביות שהוגדלו ע"י גנץ כשר ביטחון צריכות להיות מוחזרות?המלחמה היא "חדשה" וכך גם החלטה על הפנסיות המוספות ע"י גנץ צריכות להיקבע מחדש ,ולא הוזכרו כאן החרדיםסגור
-
11.הפגיעה הגדולה תהיה בעשירונים העליוניםxo 23/09/2024 15:02הגב לתגובה זו5 3לא חשבתי אחרת , הרי הבייס הם בעלי השכלה תיכונית ומטה ומרוויחים בהתאםסגור
-
10.זה כן סמוטריץגולדפינגר 23/09/2024 14:56הגב לתגובה זו4 5אם סמוטריץ היה מקצץ בספרים קואליציוניים, העברות למשרדי ממשלה שמסגור
-
9.ההיסתדרות תשבית המדינה היכן כספי החרדים (ל"ת)יוסי 23/09/2024 14:44הגב לתגובה זו2 2סגור
-
8.להפחית מס למי שפונה קופת גמלאבי 23/09/2024 14:32הגב לתגובה זו2 0ומה עם הפחתת המס על משיכת קרן השתלמות ? תנו לאנשים לבחור מה לעשות עם החסכונות שלהם.סגור
-
גם צריך להגדיל מס על קופות גמל וקרנות אחרות (ל"ת)PAN 23/09/2024 16:11הגב לתגובה זו1 1סגור
-
7.אישור ביטול ההטבה יהיה בכייה לדורות!שלומי 23/09/2024 14:27הגב לתגובה זו10 0לא הטבה ולא נעליים, על שאר השכר משולם מס בהתאם להשתכרות, כך שמי שזכאי ליותר הטבה הוא גם שילם לפני כן יותר מס וביטוח לאומי, המצב הנוכחי היום מעודד חיסכון ומחזק את משקי הבית, החרבת החסכונות תפגע פגיעה ארוכת טווח קשה בכלכלה הישראלית.סגור
-
6.תמשיכו לחפס את המפתח מתחתבא 23/09/2024 14:26הגב לתגובה זו4 1לפנס הלא נכון ....הקצינים והנגדים הגובניקים בצבא אוכלים את תקציב הביטחון...70 אחוז מהצבא ...המון פרוטקציות ומינויים של אנשים חסרי יגולת שיכלית אבל בעלי קשרים ...ואחכ מקבלים פנסיה תקציבית וגובים של מנהלים בחברות בישראל ...ביבי ואישתו עושים כלום בקשר לבעיה העיקרית הזאת ...ואחכ לוקחים כסף מהכיס של הציבור העובד והישר.סגור
-
5.והכספים הקואליציונים זה לא סמוטריץ זה לפיד ? (ל"ת)אחד העם 23/09/2024 14:25הגב לתגובה זו4 2סגור
-
רפואה שלמה קפלניסטאמונחטאפ 23/09/2024 17:57הגב לתגובה זו3 4סמולנות היא מחלה ממארת שמחסלת את כול תאי המוח תתיעץסגור
-
4.בקיצור ולענייןמשלמת מיסים 23/09/2024 14:14הגב לתגובה זו10 2כמה מכבסת מילים בשביל להגיד דבר פשוט. האוצר מתכוון לקחת עוד כסף מהציבור העובד אבל מנסה להיראות טוב. אז במקום להוסיף מס, הוא מצמצם הטבות מס. טוב בשביל המדינה בטווח הזמן המיידי, רע בשביל האזרחים שישלמו בפועל יותר כסף למדינה. כל הדיבורים סביב "עשירונים עליונים" וסיפורי סטטיסטיקה ומספרים נועד לגרום לנו לחשוב שלוקחים כסף מהכיס של מישהו אחר כשבפועל לוקחים כסף מהכיס של כולנו.סגור
-
3.מס על פנסיהאלכס 23/09/2024 14:14הגב לתגובה זו4 1גם אם יהיה כסף בקופת האוצר.יהיו מי שירוקן בהסכמים כאל ואחרים.סגור
-
2.דמוקרטיה ))) (ל"ת)חח 23/09/2024 14:13הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הגיע הזמן הלוואיפטריוט ישראלי 23/09/2024 14:10הגב לתגובה זו10 0העומס של הפנסיות התקציביות על הדור הצעיר הוא בלתי נסבל, מה עוד עבור הפנסיות התקציביות (רשויות מקומיות, ממשלה, צה"ל) העובדים לא הפרישו מאומה והפנסיה התקציבית נקבעה לפי השכר האחרון הגבוה בכוונה שכולל בתרגילים מסריחים הטבות מיוחדות, בנוסף הפנסיה לא מושפעת מהבורסה. מנגד העובדים בפנסיות צוברות הפרישו כל השנים בהתאם לשכר מדורג כל חודש והכסף התנהל בצורה לא מובטחת בהתאם לביצועי הבורסה.סגור
-
פנסייה תקציביתפנייה תקציבית 23/09/2024 19:00הגב לתגובה זו3 0התגובה הכי הגיונית .סגור