מה עשתה קרן הפנסיה שלכם בספטמבר, ואיך תדעו אם אתם במסלול הנכון?

קרנות הפנסיה הניבו מתחילת השנה תשואה של בין 8% ל-13% במסלולים הסטנדרטיים; מסלול ה-S&P 500 הניב יותר - מה כדאי לעשות כעת?
 | 
telegram
(5)

סיכום חודש ספטמבר בתחום הפנסיה מוכיח שהשווקים הפיננסים פחות מושפעים מהמצב בהווה ומושפעים בעיקר מהתחזיות לעתיד. בשעה שאנחנו במלחמה ואי וודאות גדולה, המניות בארץ זינקו ב-14%, הסיבה היא ההערכה שאחרי המלחמה יהיה שיפור במצב הכלכלי. בינתיים, אנחנו מצליחים לכתוש את חיזבאללה, אבל האיומים לא מפסיקים לרגע ויש חשש שאיראן תתקוף. אולי זה לא הגיוני בהינתן שאנחנו יכולים לפגוע ביכולות הגרעין שלה. אבל לא צריך לחפש הגיון. בשורה התחתונה, ישראל בעיקר במתקפה, אבל גם במגננה.

      זינוק בפנסיה שלכם             shutterstock


 

למרות המלחמה - הפנסיה שלכם עשתה יותר מכפול משנה ממוצעת 


כשחוסכים לפנסיה, צריך להתנתק מהאירועים השוטפים. פנסיה זה חיסכון מגיל 21-22 ועד אחרי 60. בדרך יש מלחמות, יש הסכמי שלום, יש עליות וירידות. החוכמה לא לעשות טעויות - לא לפרוע חלקים מהפנסיה (בעיקר מרכיב הפיצויים), לא להיות במסלול שלא מתאים לכם, ולהפנים שהפנסיה יכולה לרדת אם השווקים ירדו וגם לעלות. 

החודש החולף בפנסיה היה מצוין - התשואה בפנסיה לבני עד 50 היתה 2.2%, התשואה בפנסיה של גילאי 50 עד 60 היתה 2% והתשואה בפנסיה לגילאי 60 ומעלה היתה 1.6%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התשואה מתחילת השנה היא פנטסטית - התשואה בפנסיה לבני עד 50 מוערכת ב-12%, התשואה לגילאי 50 עד 60 באזור 10% והתשואה בפנסיה לגילאי 60 מעל 8%. 

 

התשואה השנתית הצפויה - כ-5%

התשואה השנתית הצפויה בפנסיה כשבוחנים טווח ארוך היא באזור ה-5%. התשואה מתחילת השנה היא יותר מכפולה והיא נובעת מעליות בשוקי המניות בארץ ובוול סטריט. ה-S&P 500 עלה ב-20% ולצד העלייה בדולר, המסלולים עוקבי S&P ייצרו תשואה של 22%-24%. 

חוסכים עשויים לחשוב שעל רקע התשואות הטובות אולי כדאי להם לשנות מסלול, לסולייד יותר. אי אפשר לתזמן את השווקים ולדעת מה יהיה בהמשך, בהחלט שוקי המניות עלו בקצב מואץ, אבל יותר מאשר צריך לחשוב על שינויים בתיק הפנסיה, צריך להבין שכמו שלא צריך להתלהב יתר על המידה כשהתיק מזנק, לא צריך להגיב בהיסטריה כשהשוק נופל והפנסיה מתכווצת. פנסיה היא חיסכון לטווח ארוך וחשוב להתאים את המסלול הנכון לגילכם ולטעמכם, אבל לא לבצע מבול של שינויים - אחרי הכל, אף אחד, גם המשקיעים  הלכאורה מתוחכמים בעולם, לא יודעים לתזמן את העליות והירידות בהמשך. 
 


ריבית דריבית והפנסיה שלכם

הפנסיה שלכם מייצרת רווחים שוטפים שהולכים וגדלים בזכות מנגנון הריבית דריבית. הרווח שלכם בשנה הראשונה נשאר בקרן הפנסיה ומייצר בעצמו רווחים בשנה השנייה וכך הלאה לאורך עשרות שנים. ככל שאתם צעירים יותר כך כדאי להיות עם מרכיב מנייתי גדול יותר כי מניות משיגות תשואה טובה מאג"ח במבחן ארוך הטווח. כשאתם צעירים אתם עמידים יחסית מפני מפולת בשווקים כי לשוק יש זמן לתקן. אבל אם אתם רגע לפני הפרישה, כמובן שמניות פחות בשביכם וכדאי לכם להיות עם שיעור מניות קטן יחסית בתיק.
 

האם הפנסיה שלכם מתאימה לגיל שלכם?

מסלולי הפנסיה כוללים מסלולי לפי גיל - עד 50, בין 50 ל-60, מעל 60. אבל חשוב להבהיר - לא כל בין 52 צריך להתנהג דומה, לא כל בן 63 צריך להיות בפנסיה של גיל 60 פלוס. מסלולי הפנסיה מבטאים שינוי בהרכב המנייתי, כלומר שינוי במסלול הסיכון, אבל מי אמר שבן 60 צריך להיות עם פחות סיכון, והאם אין לתיק שלו זמן לתקן באם השווקים ירדו? 

גיל הפרישה הולך ועולה. גיל העבודה הולך ועולה. אנשים עובדים גם אחרי גיל 70 ויש הרבה שמעבר לכך. הם גם מכניסים שכר שוטף וגם יש להם שנים רבות לפרישה, כך שמעבר למסלול פחות מסוכן בגיל 60, יכול לעשות להם עוול.

מעבר לכך, למה להעביר מסלול פנסיה למסלול סולידי, אם לאותו חוסך יש למשל 3 נכסים להשכרה? כלומר, מסלול הפנסיה צריך להיות תלוי בגיל, בנכסים האחרים שיש לאדם, בסיכון של הנכסים האחרים, ביכולת ההשתכרות שלו. צריך לזכור שגיל 60 של היום הוא לא ה-60 של פעם. 

את זה לא יעשו בשבילכם בבנק, בחברה המנהלת. אתם צריכים לבחון את היכולות שלכם בעצמכם ולפעול בהתאם, רק נזכיר - מי שלא מסוגל לחיות עם סיכון - מי שלא יישן טוב בלילה אם יהיו ירידות בשווקים, צריך בהגדרה להשקיע באפיקים סולידיים.     
 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    תשואות מעולות, אני עובר לאגח (ל"ת)
    צחי 02/10/2024 11:42
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
  • 2.
    צריך לזכור את אשר עשה לך עמלק
    יהוונוב 01/10/2024 21:00
    הגב לתגובה זו
    14 7
    בזמן מלחמה ההנהגה החרדית הארורה בוזזת את קופת המדינה
    סגור
  • אתם הערב רב
    משה 02/10/2024 00:04
    הגב לתגובה זו
    4 7
    יותר גרועים מעמלק
    סגור
  • 1.
    צריך לזכור שגיל 60 של היום הוא לא ה-60 של פעם.
    החיים 01/10/2024 17:50
    הגב לתגובה זו
    3 3
    צריך לזכור שהשטויות שכותבים היום הם לא השטויות שכתבו פעם זה שהגיע ראש השנה ומישהוא מסכם תשואות זה לא סיבה לכתוב ולהגיד לא לעשות כלום אפשר לכתוב את זה בכל יום בשנה
    סגור
  • אבל הוא צודק
    תשואבראקדברה 20/10/2024 18:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פעם אדם היה יוצא לפנסיה בגיל 64. הרבה אנשים עדיין נוקטים באותן שיטות צבירת כסף שהיה נהוגות אז, מכח האינרציה. אבל, היום יוצאים לפנסיה בגיל 67, ויש אחוז נכבד שממשיך לעבוד גם אחרי (במשרה מלאה או חלקית) וכמובן, תוחלת החיים עלתה. לפיכך, חוסכים צריכים להתאים את עצמם. מי שמבין בהשקעות יכול וצריך להתאים את ניהול חיסכון הפנסיה שלו. למשל, להגדיל את הרכיב הספקולטיבי, או לחילופין, כפי שהוזכר בכתבה, למי שיש הכנסה נוספת (למשל דמי שכירות מנדלן), יוכל אולי להרשות לעצמו להשאיר את חיסכון הפנסיה באפיקים עם סיכון גבוה יותר (וסיכוי גבוה יותר), גם לאחר שיצא לפנסיה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות