"ב-2025 יש צפי למדדים גבוהים יחסית לצד חוסר ודאות גבוה, כך תתאימו את תיק ההשקעות"

סוף שנת המס 2024 מגיעה כאשר ישראל עדיין במלחמה, ודווקא בשנה זו יותר מתמיד כדאי לדאוג לכסף שיסייע לנו לעבור זמנים קשים. איך נערכים לשנה של חוסר ודאות, ואילו תקרות הפקדה כדאי לנצל על מנת למקסם את הטבות המס?
 | 
telegram

כבכול שנה, כדאי לנצל את סוף שנת 2024 לערוך סדר בתיק ההשקעות, לראות שכל הטבות המס מנוצלות במלואן והתיק מתאים לצרכים שלנו, ולציפיות מהשנה הקרובה.

עם זאת, שנת 2024 לא היתה ככול שנה, היא הביאה עימה טלטלות ומשברים חמורים שנותנים את אותותיהם בכלכלה ובהכבדה על יוקר המחיה. אם יש לקח שכדאי ללמוד מ-2024 הוא שחסכונות משפחתיים חשובים וחיוניים מאוד על מנת להבטיח את היכולת הכלכלית של משפחתנו לצלוח תקופות קשות. בנוסף, כדאי גם להיערך לתקציב 2025 צפוי לכלול שלל גזירות שישפיעו עלינו ועל כספי החסכונות וההשקעות שלנו.

ביום א' ה-15.12 נערוך וובינר סוף שנה בצל המלחמה בהשתתפות ויטלי פלוטינסקי, בעלים ומנכ"ל S.F.P - תכנון פיננסי, וארז וילף - מנהל השקעות בכיר באלטשולר שחם. מה צריך לדעת על סיום שנה בצל המלחמה?

הכינו את התיק לשנה של מדדים גבוהים יחסית  

"אנו רואים את קצב האינפלציה במהלך 2024 חורג מהיעד של בנק ישראל – ונמצא מעליו. בתחילת 2025 צפויים להיכנס לתוקף צעדים שונים שנועדו להגדיל את הכנסות המדינה, כמו עליית מע"מ, אך יש להם פוטנציאל גם לתמרץ אינפלציה. לכן, ההערכות הכלכלנים המובילים צופים שגם ב-2025, אנו נחייה בקצב אינפלציה גבוה יחסית, דבר שמקטין את הסיכוי להורדות ריבית. יש לשער שהריבית תהיה ברמה הנוכחית לפחות לאורך החציון הראשון 2025" אומר  ויטלי פלוטינסקי, בעלים ומנכ"ל של S.F.P תכנון פיננסי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אינפלציה שוחקת את כח הקניה של הכסף, ולכן בתקופה בה המדדים גבוהים חשוב שלא להשאיר כסף מיותר בעו"ש. פעם אחר פעם נתוני בנק ישראל מצביעים על מילארדי שקלים של הציבור שנמצאים בעו"ש ונשחקים. "כיום האפיקים הסולידיים ובהם הקרנות הכספיות מציעים תשואה טובה ביחס לסיכון שלהן למי שאופק ההשקעה שלו קצר, ומצמצמים את שחיקת הכסף", מציין פלוטינסקי.


"למי שיש תיאבון סיכון גבוה יותר ואופק חיסכון ארוך יותר, חשיפה לאפיקים אג"חיים ומנייתיים מנוהלים במכשירי חיסכון כמו קופות גמל להשקעה או פוליסה פיננסית יאפשרו קבלת תשואה גבוהה יותר על הכסף, מעבר לשחיקה בשל המדדים הגבוהים".   

חשיבות רבה לפיזור הגיאוגרפי

2025 נפתחת בחוסר ודאות גבוה – אם קיוונו שנשאיר את המלחמה מאחור ב-2024, היא מלווה אותנו גם ל-2025. המרכיב הגיאופוליטי מהווה עדיין סיכון גדול, וכדאי לתת לו משקל ראוי בקבלת ההחלטות: "נכון שהבורסה המקומית הפגינה ביצועים נאים השנה, אך אם מסתכלים על הבורסות בחו"ל – השוק המקומי עדיין נמצא בפיגור משמעותי. אם העולם ייכנס לתרחיש הורדת ריבית, כאשר פה בישראל זה לא יקרה, הפערים עשויים אף להתרחב.

"לכן, בתקופות כאלו בהן יש מרכיב גבוה מאוד של חוסר וודאות, כדאי לפזר את ההשקעות – שמירה על פיזור גיאוגרפי בין הארץ לחו"ל בהשקעות דרך מסלולי השקעה במכשירים השונים – גם בחסכונות לטווח בינוני כמו בקרן ההשתלמות, הפוליסה הפיננסית וקופת הגמל להשקעה, וגם בחסכונות הארוכים – קרנות הפנסיה. לכל מכשירי החיסכון האלו ישנם מסלולי חו"ל ספציפיים, מעבר לפיזור שהן עושות במסלולים הכלליים. דרך נוספת ליצירת פיזור גיאוגרפי היא העברת כספים למט"ח ולחו"ל – אופציה שהופכת היום יותר ויותר נגישה", מציין פלוטינסקי. "אנו אכן ראינו במהלך 2024 משקי בית רבים שהחליטו כי פיזור גיאוגרפי יהיה נכון בתקופה זו, ונמשיך לראות מגמה זו גם ב-2025.

נצלו הטבות מס
"וכבכול סוף שנה, גם בסוף 2024 כדאי לבדוק האם ניצלתם את כל הטבות המס במכשירי ההשקעה השונים: "הטבות מס שמעניקה המדינה הן שוות ערך לתשואה, וחבל לא לנצל אותן. מכשירים כמו קרנות השתלמות וקופות גמל להשקעה, מאפשרים לנצל תקרת הפקדה שנתית על מנת להנות מההטבות. ההטבות בקרן ההשתלמות הן ניכוי ופטור ממס רווחי הון, כאשר ההטבה בקופת גמל להשקעה היא פטור ממס רווחי הון כאשר מצרפים את כספי החיסכון לכספים מהם מושכים קצבה לאחר גיל 60. חשוב לציין שתקרת הפקדה שלא תנוצל השנה, לא תעבור לשנה הבאה". מסכם פלוטינסקי.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות