חלוקת גיאוגרפית ברכיב מניות חו"ל
מחלקת המחקר של בנק דיסקונט סוקרת את הכלכלות המובילות בעולם, ומציגה מהי החלוקה הגיאוגרפית הכדאיות ברכיב מניות חו"ל בתיק ההשקעות הממוצע
משה אוזקרגוז, דיסקונט span > a > | 
אנו מותירים את החלוקה הגלובלית המומלצת כפי שהייתה, עם משקל יתר משמעותי לארה"ב. מימושי הרווחים בחודש האחרון מגיעים לאחר הרבעון הטוב ביותר בשוק המניות האמריקני מ-1998. סיכון משבר החוב האירופי חוזר לכותרות לאור עליית התשואות באג"ח של ממשלת ספרד ואיטליה. הפסימיות בשוקי אירופה הביאה את מכפילי הרווח הנוכחיים והחזויים של מדדי אירופה המובילים DAX, CAC, SX5E לרמה של 9 ותשואות הדיבידנד החזויות ל-2012 מגיעות לרמה של 5%-4%. תעודת הסל VEA המוצעת בדו"ח זה מאפשרת חשיפה לאירופה והפסיפיק בנטרול מדינות ה-PIIGS.
עונת הדוחות יוצאת לדרך אך נראה שחששות המשקיעים להתמתנות בקצב עליית הרווחים והסיכון מאירופה פתחו את הדרך לתיקון משמעותי ראשון בשווקים מאז החלו העליות באוקטובר אשתקד.
לדעתנו הרבעון הראשון היה טוב לכלכלת ארה"ב ובפרט לחברות החשופות לצרכן האמריקני. ההערכות הן כי רווחי החברות יצמחו במעט, מה שמציב רף נמוך יחסית ופוטנציאל להפתעות חיוביות. ניתן לומר כי רמת המחירים באירופה ובאסיה זולה, (כתוצאה מתמחור הסיכונים להאטה בצמיחת סין והתגברות משבר החובות מאירופה), אך עם זאת אנו שומרים על חשיפה זהירה לשווקים אלו.
מדדי המניות בארה"ב
פתיחה חיובית לעונת הדוחות - הסנונית הראשונה הייתה חברת אלקואה יצרנית האלומיניום אשר הפתיעה לטובה ודיווחה על רווח של 10 סנט לעומת צפי להפסד של 4 סנט למניה כתוצאה משיפור בעלויות.
דוחות ענקיות הבנקאות, Wells Fargo ו-JPMorgan הכו את התחזיות והציגו למניה של 0.75 ו-1.31 ד' בהתאמה. עם זאת המניות רשמו ירידות חדות ביום שישי לאחר ראלי עצום של 30%-40% במחירי מניותיהן. מבול הדוחות ייתן את הטון. בין הגדולות ידווחו השבוע, סיטיגרופ, גולדמן סאקס, אינטל, אבוט וקוקה קולה.
שיפור קל ברווחים?
הצפי הכללי הוא לשיפור קל ברווחי חברות S&P 500 לרבעון הראשון, ולעניות דעתנו התוצאות עשויות להפתיע לטובה בשל הרף הנמוך יחסית וגם בזכות עוצמת הצרכן כפי שהתבטאה בנתוני המאקרו. כמו כן, נתונים חלשים מהצפוי מחדשים את הציפייה ל-QE3 - האכזבה ממספר המשרות החדשות במשק והעלייה במספר מבקשי העבודה משקפות את דבריו של נגיד הפד כי נדרשת צמיחה חזקה יותר על מנת לייצר מקומות עבודה נוספים, ומעוררת מחדש את הספקולציה לגבי תוכנית הרחבה כמותית נוספת של הפד.
רמות המחירים במדד S&P500 - המדד רשם תיקון של 4% מרמות השיא ב-1420 לאזור התמיכה 1370, כאשר מדד ה-VIX עלה מ-15 ל-20. רמה זו תיבחן בשבוע בקרוב לאור הדוחות הצפויים. להערכתנו - קפיצה ב-VIX מ-20 ל-25, אם תתרחש, תוביל לתמיכה הבאה המצויה באזור 1313-1330 הנק'.
מדדי המניות באירופה והפסיפיק:
מדדי אירופה - הירידות בשבועות האחרונים החריפו והציפו מחדש את נושא משבר החוב האירופי. עם זאת נראה בהחלט כי חלק לא מבוטל מהירידות ותזמונן, נובע על בסיס כשלון בפריצת רמות התנגדות טכניות משמעותיות.
רמות המחירים - שוק המניות האירופי מתמחר חלק לא מבוטל מהסיכונים הקיימים ומוביל לרמות מכפילים נמוכה משמעותית ותשואת כפולה מאלו של מדדי ה-S&P 500 וה-DOW JONES.
יפן ואוסטרליה - אנו סבורים כי יפן ואוסטרליה חשופות להאטה המסתמנת בסין כאשר מטבעותיהן החזקים אינם תורמים לצמיחה הכלכלית שלהן. מדד הניקיי בולט מתחילת החודש עם ירידה של 6% לאחר רבעון ראשון חלומי.
מדדי המניות בשווקים המתעוררים:
MSCI Emerging Markets - השווקים המתעוררים הציגו ביצועי יתר מול השווקים המפותחים ברבעון הראשון של השנה אך עם זאת, מדד זה יורד חודש השני ברציפות ומסכם מימוש "בריא" של 7% מרמות השיא.
רמות המחירים - מה שמעניין לראות מהחודשים האחרונים הוא, שאופן התמחור של שוקי המניות לאור מגמות צמיחה שונות ותלות שונה משתנים מאזור לאזור בתוך הקטגוריה הרחבה של השווקים המתעוררים.
האטה בסין - ברבעון הראשון של 2012 צמחה כלכלת סין בקצב של 8.1% נמוך מהצפי, נתון המאושש את החששות מהאטה. לצורך המחשה, הצמיחה ירדה לרמה הנוכחית בהדרגה מ 11.9% ברבעון הראשון של 2010.
מדדי המניות בסין - רמות המכפילים ותשואות הדיבידנד באסיה דומה לרמה באירופה. לדוגמא - HANG SENG, SHNAGHAI ו-FTSE 25 הסינים במכפיל נמוך מ-10 ותשואת דיבידנד שבין 4%-3%.
מדדי אמריקה הלטינית - כגון ה-IBOV הברזילאי וה-MEXBOL המקסיקני נסחרים במכפילי רווח דומים יותר למדדי המניות בארה"ב. תמחור יתר זה מול סין ניתן לזקוף לקרבה הגיאוגרפית לארה"ב המשקפת בעיניי המשקיעים כלכלה בסיכון נמוך יותר.
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה