פנסיונר בן 64 עם 1.4 מיליון שקלים - איך יחלק את תיק ההשקעות?

שי כחלון, יועץ השקעות בדיסקונט, לוקח בחשבון את תנודות השוק כשהוא מרכיב ללקוח תיק סולידי מוטה מח"מים קצרים ואג"ח ממשלתיות
 | 
telegram
(1)

בשבוע שעבר נפגשתי עם לקוח שעומד לצאת לגמלאות בזמן הקרוב. האיש בעל סכום להשקעה של 1.4 מיליון הכולל בתוכו כולל פיצויים וחסכונות נוספים נזילים. הלקוח הינו בגיל 64 מתגורר בדירה בבעלותו ללא קרן פנסיה. סך כל הונו מסתכם ב-1.7 מיליון ש' ומסכום זה הוא מבקש להמשיך ולהתפרנס. הלקוח מעוניין בהשקעה סולידית בסיכון נמוך ללא מניות כלל, ממנה יוכל להתקיים בפנסיה, כאשר טווח ההשקעה נדרש להיות קצר.

מבנה תיק המומלץ - 100% אג"חים

דגשים ללקוח
עדכנתי את הלקוח שבשנת 2012 החלה מגמה חיובית בשוקי המניות, הן בארה"ב והן באירופה. בארץ לעומת זאת, קיימת מגמה חיובית מתונה יותר עקב הכבדת הרגולציה וחשש מפני התחממות הגזרה הגיאופוליטית, אשר ריסנו למעשה את השפעתה החיובית של הגלובליזציה. החל מתחילת חודש מאי, הורגשו ירידות בשווקים בגיזרה המקומית ומעבר לים בגין משבר החובות בגוש האירו (והחשש מפני פרישה של יוון מהגוש ונתוני מאקרו שליליים באיטליה, ספרד ופורטוגל).

בנוסף על השפעתן השלילית של בורסות העולם על ביצועי השוק המקומי, יש לקחת בחשבון גורמים נוספים:
- חוסר הוודאות בנוגע להשפעת המחאה החברתית שצפויה להתחדש בקיץ הקרוב
- הגדלת התחרות והורדת דמי הקישוריות בענף הסלולר
- הפחתת דמי הניהול בחברות הביטוח וכד'

אלה ועוד יוצרים תקווה לשוק משוכלל ויעיל בטווח הארוך, אך גורמים לחוסר וודאות וחשש בטווח הקצר.

יש לקחת בחשבון את השפעות ההתרחשויות בעולם הסלולר על השוק המקומי
יש לקחת בחשבון את השפעות ההתרחשויות בעולם הסלולר על השוק המקומי

המלצות להרכב התיק
בהינתן ההשפעות שציינתי, נדרש להתמקד בעיקר סביב מח"מים קצרים בחברות בעלות איתנות פיננסית גבוהה, ובאג"ח ממשלתיות. חוסר הוודאות באשר לאינפלציה מחייב פיזור התיק בין רכיבים צמודי מדד ולא צמודים באופן שווה. ההחזקה באג"ח ממשלתיות ובמזומן תעמוד על 55% מהתיק כולו.

לדעתי, יש להתמקד בטווחים הקצרים, אך עם זאת ניתן להאריך במעט את התיק בצורה סינטטית כאשר מומלצת רכישה של עד 20% מן האג"ח הממשלתיות הלא צמודות ו-30% מאג"ח הצמודות למדד במח"מ ארוך, כך יווצר מח"מ סינטטי בשיקליות עד 3 שנים ובצמודות מח"מ סינטטי עד 4 שנים.

45% מן האג"חים יושקעו באג"חים קונצרניות, כאשר 25% מן האג"ח הקונצרניות יושקעו בדירוגים גבוהים (AA ומעלה), והיתרה בדירוגים בינוניים - גבוהים בדירוגי A ומעלה. יש להתמקד באג"ח של חברות יציבות תוך רכישה לפדיון במח"מ קצר, מתוך נכונות לספוג הפסדי הון על הנייר במידה ויהיו. המחשבה מאחורי העצה היא שבעתות ירידות שערים חדות, יוכל הלקוח להחזיק באג"ח עד לפדיון. בפועל, ההשקעה תתבצע על ידי רכישה של אג"חים בלבד שכן הלקוח מעוניין בתזרימים שוטפים לחשבון.



לכל התיקים המומלצים

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לאחר עמלות הבנק ומס רווח לאיזה תשואה ניתן לצפות? (ל"ת)
    אנונימי 20/06/2012 12:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות