מאקרו השבוע: שני האירועים המרכזיים בכלכלה המקומית ובארה"ב
ביום שלישי (15/1) עתיד להתפרסם בישראל לחודש דצמבר. להערכתנו, המדד צפוי להיוותר ללא שינוי. הוא מגלם את שיעור השינוי בעלות "סל קבוע" של מוצרים ושירותים, שחל במשך התקופה (חודש, שנה וכו'). נזכיר כי מדד המחירים שמתפרסם מושפע מגורמים עונתיים. לכן, המדד הקרוב צפוי לשקף, בין היתר, ירידה עונתית במחירי שכר הדירה והנסיעות לחו"ל, אשר תקוזז בחלקה על ידי עלייה עונתית במחירי ההלבשה. גורם נוסף (לא עונתי) שהשפיע על המדד, הינו הוזלת מחירי הדלק וייסוף השקל.
נציין כי האינפלציה ב-12 חודשים לאחור (דהיינו: שנת 2012), צפויה לעמוד על 1.5%, כלומר, מתחת למרכז היעד של . יתרה מזאת, התפתחות המחירים בחודשים האחרונים מצביעה על ירידה משמעותית בסביבת האינפלציה ועקבית עם ההאטה הכלכלית במשק. מדד המחירים לצרכן ירד בחודשים אוקטובר - נובמבר בשיעור מצטבר של 0.7%, זאת לעומת עלייה של 1.1% ברבעון השלישי. בפרט, ירד מדד חודש נובמבר ב-0.5%. נציין עוד, כי שלושת המדדים האחרונים היו נמוכים מהערכות האנליסטים בשוק. לפיכך, להפתעה מהותית במדד הקרוב צפויה להיות השפעה על המסחר באגרות החוב.
ספר הבז' בארה"ב
השבוע הקרוב צפוי להיות רווי בפרסום אינדיקטורים לפעילות הכלכלית בארה"ב - הייצור התעשייתי, המכירות הקמעונאיות, בטחון הצרכנים, נתונים משוק הנדל"ן והאינפלציה. בנוסף, ביום רביעי (16.01) צפוי להתפרסם בארה"ב "ספר הבז'" (Beige Book). מבחינת השווקים הפיננסיים, פרסום הספר אינו בעל חשיבות רבה, אך עם זאת, הוא שופך אור על המגמות האחרונות בכלכלת ארה"ב (מה שנקרא "דיווחים מהשטח").
יצויין כי הספר האחרון שפורסם בסוף חודש נובמבר, הצביע על התרחבות הכלכלה האמריקנית בקצב מדוד, בצל הוריקן "סנדי". יתרה מזאת, המגמה בין המחוזות לא הייתה אחידה. מבחינת הענפים, גם כאן נרשמה מגמה לא אחידה, בעוד שהצריכה הפרטית המשיכה להתרחב במרבית המחוזות, הרי שבתעשייה נרשמה חולשה. בנוסף, הצביע הספר על החששות שקיימים סביב אי הודאות לגבי "הצוק הפיסקאלי".
לאור הפתרון (החלקי) של הצוק ולאחר כחודשיים מאז סופת ההוריקן בארה"ב, צפוי הספר לשפוך אור על עוצמת ההתאוששות של כלכלת ארה"ב. בפרט, כאשר ברקע יש חברים בפד הסבורים שיש להפסיק את תוכנית הרכישות כבר באמצע השנה וישיבת הפד ב-30.01.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה