האירועים המרכזיים: סקירת המדד ומכירות קימעונאיות בארה"ב

פניק סימון, יועץ השקעות מסניף אלנבי ועינת מאיר, אנליסטית מאקרו ושווקים, בנק דיסקונט, סוקרים את האירועים המשמעותיים לשבוע הקרוב והשפעתם על השווקים
 | 
telegram

במהלך השבוע הקרוב צפוי להתפרסם . להערכתנו, המדד צפוי להיות שלילי ולעמוד על 0.1%-. מבחינת מדדי ינואר מ-2006 ועד היום, ניתן לראות כי המדדים בדרך כלל נמוכים ביחס לשאר החודשים, ובהשוואה בשבע שנים האחרונות ירד מדד ינואר ב-0.1%. הגורמים למדדים הנמוכים בחודש ינואר, הן השפעות עונתיות על סעיפי הדיור, ההלבשה ונסיעות לחו"ל. בהקשר זה נציין כי המדד האחרון הפתיע כלפי מעלה - לאחר חודשיים רצופים בהם המדד הפתיע כלפי מטה, קיים סיכוי שנופתע שוב.

תחזית האינפלציה לשנת 2013 עומדת על 2%, במרכז היעד של (1%-3%). השוק, לעומת זאת, מגלם מעט גבוהה יותר ברמה 2.1% לשנה הקרובה. בשנת 2012 האינפלציה עמדה על 1.6% - נמוך יחסית לאינפלציה בשנים האחרונות. התמתנות קצב האינפלציה נובעת מהאטה בביקושים בשוק המקומי.

מדד ינואר יושפע בעיקר מעלייה במחירי הירקות והפירות עקב פגעי מזג האוויר, עלייה במחירי המים והארנונה, עלייה במחירי הדלקים והשפעות עונתיות כגון ירידה במחירי הלבשה והנעלה, שירדו עם תחילת מכירות סוף עונת החורף. בנוסף, סעיף ההוצאה לנסיעות לחו"ל אמור לרדת בשל ירידה במחירי נסיעות לחו"ל, ותיסוף השקל מול הדולר בשיעור של 2%. החולשה בביקושים תמשיך לבוא לידי ביטוי בסעיפים כמו הלבשה והנעלה, ריהוט, ציוד ועוד.


מדד מכירות הקמעונאיות בארה"ב בשבוע הבא
מדד זה אחד מהמדדים החשובים בקביעת כיוון הכלכלה הגדולה בעולם, מכיוון שהוא מהווה אינדיקציה לצריכה הפרטית. כלכלת ארה"ב מוטת צריכה פרטית אשר מהווה מעל 70% מהתוצר. לכן משפיע המדד על השווקים. בשנה האחרונה הצריכה הפרטית צמחה בקצב של 2.2% - גבוה יותר מהתחזיות. בחודש שעבר הפתיע מדד המכירות הקמעונאיות כלפי מעלה, ועמד על 0.5% לעומת התחזית של 0.2% - הסיבה העיקרית היא הקניות "המטורפות" וה"סיילים" לקראת שנה אזרחית החדשה.

ניתן לזהות את מגמת גידול הצריכה הפרטית גם מעליית מחירי מניות הצריכה הגדולות, לדוגמא Vanguard Consumer Staples ETF, אשר עוקב אחר המדד מניות הצריכה, ועלה ב-12 חודשים האחרונים ב-14.74%. רק בחודש שעבר רשם המדד עלייה של 4.83% לעומת עלייה של 3.38% ב-500 S&P.

התחזית לחודש ינואר עומדת על 0.1%-, כאשר הצורך לקצץ בתקציב ולהעלות את תקרת החוב של ארה"ב עדיין מאיימים על השווקים ומובילים לירידה במדדי אמון הצרכנים. במידה ותופעה זו תימשך, עשויה להיות פגיעה בצריכה הפרטית. עם זאת, אנו סבורים כי הצריכה הפרטית בארה"ב תמשיך לצמוח, בשל ירידת האבטלה והשיפור בשוק הנדל"ן. הפוליטיקאים בקונגרס מבינים כי קיצוץ תקציבי גדול והעדר פיתרון לבעיית תקרת החוב יגרמו נזק אדיר לכלכלת ארה"ב. לדעתנו הצדדים ימצאו פשרה בדקה ה-90 בדומה לפיתרון בעיית הצוק הפיסקאלי.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות