שני אירועים מרכזיים: הריבית בגוש האירו ושוק העבודה האמריקני
בשבוע הקרוב, צפויים להתקיים שני אירועים כלכליים מרכזיים הצפויים להתפרסם, שעתידים להשפיע על הכלכלת העולם. החלטת בגוש האירו . הריבית בגוש עומדת כיום על 0.75%. לפי קונצנזוס האנליסטים, הריבית צפויה להישאר ברמה זו לאחר החלטת הריבית בשבוע הבא. שקט יחסי איפיין לאחרונה את גזרת משבר החוב האירופי, בעקבות התחייבות הבנק המרכזי לרכוש של מדינות אשר יבקשו סיוע ויקבלו על עצמן את התנאים הנלווים. עם זאת, ניתן למנות כמה סיבות בגינן הבנק יכול להוריד את הריבית בשבוע הבא.
- נתוני התוצר באירופה לרבעון הרביעי היו שליליים ונמוכים מהצפוי, והצביעו על כך שהמיתון באירופה העמיק.
- תוצאות הבחירות באיטליה הפרו את השקט היחסי בשווקים והכניסו אי ודאות רבה למערכת הפוליטית והכלכלית באירופה.
בכל מקרה, אנו מעריכים כי להורדת ריבית נוספת של הבנק המרכזי, תהיה השפעה מוגבלת בלבד על הכלכלה הריאלית באירופה. השינוי האמיתי יגיע לאחר שהמדינות החלשות בגוש יבצעו צעדי התייעלות נוספים אשר יתמכו בהתאוששות הייצוא ובעליה בסביבת הצמיחה.
שוק העבודה בארה"ב . שיעור האבטלה בארה"ב עמד בחודש ינואר על 7.9%, מספר המשרות אשר נוספו במהלך ינואר עמד על 157 אלף משרות. כמו כן, בדו"ח התעסוקה האחרון עודכנו נתוני המשרות בארה"ב עבור כל 2012. מעדכון זה עולה כי מצב שוק העבודה במהלך השנה היה טוב מאשר חשבנו, ובמהלך 2012 נוספו בממוצע כ-180 אלף משרות בחודש (עלייה של 30 אלף בממוצע לחודש ביחס לנתונים הקודמים). שיעור האבטלה ירד במהלך 2012 מ-8.5% בסוף 2011 ועד ל-7.9% בינואר כאמור.
שוק העבודה צפוי להמשיך ולהשתפר במהלך 2013, אם כי בקצב מתון בלבד (קונצנזוס עומד על 7.7%). יש לזכור כי כאשר אנו מתבוננים על שוק העבודה בארה"ב אנו צריכים לבחון לא רק את שיעור האבטלה, אלא גם את מספר המשרות שנוספו במהלך כל חודש. שני הנתונים הנ"ל משלימים ומבוססים על שני סקרים נפרדים. נזכיר, כי שיעור האבטלה מושפע לא רק ממספר המובטלים, אלא גם ממספר המשתתפים בכוח העבודה. לכן שינויים בו מבטאים גם שינויים במספר המובטלים אך גם שינויים בכוח העבודה. למצב שוק העבודה חשיבות רבה לכלכלת ארה"ב מכיוון ששיפור בנתוני התעסוקה תומך בגידול בצריכה הפרטית ובהתאוששות הצמיחה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה