שני אירועים מרכזיים: המדד המשולב בישראל והתמ"ג האמריקני
במהלך השבוע הקרוב צפויים להתפרסם שני אינדיקטורים כלכליים חשובים בארץ ובעולם. בישראל יפורסם ביום ג' (23.04), המדד המשולב לבחינת המשק לחודש מארס 2013. בארה"ב יפורסם ביום ו' (26.04), נתון התוצר המקומי הגולמי בארה"ב, Gross Domestic Product לרבעון הראשון של שנת 2013.
התוצר המקומי הגולמי מודד את השווי הכולל של כל הסחורות והשירותים שיוצרו והיוו את הפעילות הכלכלית במדינה, זהו קנה המידה הרחב ביותר והמדד הראשי של הפעילות הכלכלית של המדינה.
לפי ממוצע תחזיות האנליסטים בבלומברג, התוצר צמח ברבעון הראשון בשיעור של 3.1%, לעומת צמיחה של 0.4% ברבעון הרביעי של 2012. התוצר בארה"ב מושפע בעיקר מהצריכה הפרטית (המהווה למעלה מ-2/3 מהתמ"ג). לפי ההערכות הצריכה הפרטית רשמה צמיחה מהירה במהלך הרבעון הראשון של השנה, על אף העלאות המיסים והקיצוץ בתקציב הממשלה. בנוסף עולה מנתוני משרד האוצר האמריקני, כי חל גידול בהוצאה הציבורית במהלך הרבעון הראשון - גידול אשר תומך בעלייה בקצב הצמיחה.
עם זאת, נתון צמיחת התוצר מציג את תמונת הכלכלה בפיגור, בעוד הנתונים האחרונים מצביעים על האטה בקצב גידול הצריכה הפרטית, והתמתנות קצב הצמיחה ברבעון השני של 2013.
המדד המשולב לבחינת מצב המשק של בנק ישראל השבוע יפרסם כאמור בנק ישראל את המדד המשולב. חשוב לציין כי המדד הוא אינדקטור סינתטי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, ומחושב על סמך 10 אינדיקטורים שונים: מדד הייצור התעשייתי, מדדי הפדיון בשירותים ובמסחר, היבוא של מוצרי צריכה, היבוא של תשומות לייצור, יצוא הסחורות, יצוא השירותים, מספר משרות השכיר במגזר הפרטי, שיעור המשרות הפנויות ומספר התחלות הבנייה.
המדד המשולב מורכב משני אלמנטים, המחושבים במודל בו זמנית. ראשון, קצב הצמיחה ארוך הטווח, המבטא את קצב הצמיחה הממוצע של התוצר העסקי (המשתנה על פני זמן). אלמנט שני, קצב הצמיחה המחזורי, המבטא התפתחויות קצרות טווח ומתואמות בקצב הצמיחה של רכיבי המדד ושל התוצר העסקי.
האינדיקטורים החודשיים האחרונים מצביעים על כך שהפעילות במשק ממשיכה לצמוח בקצב מתון, אם כי בחודשים ינואר פברואר נרשם שיפור מתון בקצב הצמיחה. המדד המשולב למצב המשק במתכונתו החדשה עלה בינואר ב-0.26% ובחודש פברואר ב-0.24%. לאור האינדקטורים הכלכליים שהתפרסמו לאחרונה, המצביעים על תמונה מעורבת בכל הנוגע לרמת הפעילות במשק, נראה כי המשק המקומי לא יקלע למיתון, אך ימשיך לצמוח בקצב איטי. מידה ולא יהיו הפתעות, לא צפוי פרסום המדד להשפיע בצורה חדה על שוק המניות.