אירועיים מרכזיים: השקעות תושבי חוץ בישראל ומדד מנהלי הרכש בגוש האירו
היום (יום א'), יפרסם את סיכום ההשקעות של תושבי ישראל בחו"ל והשקעות המשקיעים הזרים בארץ בחודש מארס. זהו נתון המתפרסם אחת לחודש, ומהווה אינדיקטור הן לפעילות המשק מול חו"ל והן לכוחות המשפיעים על שער החליפין של השקל. הנתונים המתפרסמים בוחנים את ההשקעות של תושבי חוץ באג"ח, ומניות ישראליות, את ההשקעות הישירות בישראל, ובנוסף את השקעות של תושבי ישראל בתחומים זהים.
דובר רבות על מחזורי המסחר הנמוכים בבורסה בת"א, כאשר נראה כי אחת הסיבות לכך היא צימצום בהשקעות משקיעים זרים בבורסה. יש הטוענים כי יש לתלות זאת ברגולציה המקומית אשר התהדקה בשנים האחרונות. אחרים תולים זאת במעבר של ישראל ממדדי המדינות המתפתחות וכניסת למדדי המדינות המפותחות והשינוי במשקלה של ישראל בכל מדד (מ-3% ל-0.5%).
בהקשר זה ראוי לציין כי למהלך הצפוי בעתיד של צירוף הבורסה בת"א למדד ה-MSCI האירופי, תהיה השפעה חיובית על תנועות ההון הזרות ומחזורי המסחר. עם זאת, בשבוע שעבר פורסם כי המהלך נתקל בפידבק מעורב מצד המשקיעים, לכן נאלץ להמתין לפרסום ההחלטה הסופית בחודשיים הקרובים.
מדד מנהלי הרכש בגוש האירו
מחר (יום ב' ה-06.05) צפוי להתפרסם בגוש האירו מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לגוש האירו (PMI). זהו למעשה אחד הנתונים המשמעותיים המתפרסמים בכל חודש, כאשר לפני הנתון הכולל את גוש האירו כולו יפורסמו הנתונים במדינות המובילות בגוש - ספרד, איטליה, צרפת וגרמניה.
המדד מבוסס על סקר בקרב מנהלי הרכש המתבקשים להשיב על מצב תנאי העסק באופן יחסי, כולל מועסקים, ייצור, הזמנות חדשות, מחירים, משלוחים שסופקו וכו'. תוצאה של מתחת ל-50 מעידה על ירידה בפעילות. ראוי לציין כי זה יותר משנה שהמדד נמצא מתחת לרף 50 הנק', וזאת כמובן כתמונת ראי להימצאותה של אירופה במשבר כלכלי עמוק, אשר טרם הגיע לסיומו.
מבחינה פרטנית, בקרב המדינות המובילות בגוש נראה כי בחודש שעבר המדינה שקיבלה את הציון הנמוך ביותר הייתה צרפת (44.2). לא במפתיע המדינה שקיבלה את הציון הגבוה ביותר הייתה גרמניה (49.2). יהיה מעניין לראות האם גרמניה הנמצאת במגמת ירידה תעבור החודש את רף 50 הנק' - מה שיצביע על התרחבות בפעילות הכלכלית במדינה, ויחד איתה תנסה למשוך את יתר מדינות הגוש.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה