שני אירועים מרכזיים: מדד המחירים לצרכן ומכירות קמעונאיות

עינת מאיר, אנליסטית, עובדיה אליצור, יועץ השקעות, בנק דיסקונט, סוקרים ומנתחים את אירועי המאקרו הגדולים של השבוע הקרוב והשפעתם על הכלכלה

לחודש אפריל צפוי להתפרסם ביום שלישי הקרוב. להערכתנו המדד צפוי לעמוד על 0.3%. המדד יושפע מעליית מחירי ההלבשה, עליית מחירי הדיור, התייקרות במחיר הפירות והירקות והנסיעות לחו"ל. ומנגד, הוזלת מחירי הדלק והייסוף בשער השקל.

עינת מאיר מכותבי המאמר
האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים צפויה לעמוד על 1.8%, ההאטה בקצב הפעילות והיעדר לחצי שכר תומכים בסביבת נמוכה. לעומת זאת, עליית המיסים העקיפים ועליית מחירי הדיור תומכת באינפלציה.

איך זה קשור לריבית ?
הריבית של הבנק תרד פעם נוספת בשיעור של 0.25% בחודשים הקרובים, לאור ההאטה בפעילות הכלכלית בישראל ומגמת הפחתות הריבית בעולם (גוש האירו, אוסטרליה, הודו ועוד). ממול, הפחתת הריבית תומכת בהמשך עליות מחירים בשוק הדיור. אך בנק ישראל הודיע כי על הממשלה לפעול להגדלת ההיצע, לכן להערכתנו כליות המחירים בשוק הדיור לא ימנעו הפחתת נוספת. תקופת אי הודאות הכלכלית בה אנו נמצאים והגזרות העומדות בפתח, מייצרות לכולנו אתגרים בכל הקשור לניהול תיק ההשקעות בכלל ובפרט בחלק הסולידי של התיק.

מדד מכירות קמעונאיות
מצביע על התנהגות הצרכן הפרטי, ולכן יש לו חשיבות גבוהה. הצריכה הפרטית מהווה מעל ל-70% מהתוצר בארה"ב - המשך גידול בצריכה הפרטית הינו תנאי הכרחי להמשך התאוששות הצמיחה בארה"ב, ומכאן חשיבותו והשפעתו על השווקים.

בחודש מארס הנתון שהתפרסם היה מאכזב והצביע על התכווצות המכירות הקמעונאיות בשיעור של 0.4% - התחזית לחודש אפריל מצביעה על המשך התכווצות בשיעור של 0.3%. אנו סבורים כי התכווצות המכירות הקמעונאיות בחודשים האחרונים נובעת מירידה במחירי הנפט ומהשפעת העלייה במיסי השכר. עם זאת, הצריכה הפרטית בארה"ב תמשיך לצמוח, תוך התאוששות קצבי הצמיחה במחצית השניה של השנה, בעקבות התאוששות שוק הנדל"ן בארה"ב והירידה באבטלה.


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות