האם התיקון במדד הדאו ג'ונס עלול להתפתח למימוש משמעותי?
בשבועיים האחרונים, מתקשה לטפס ואף נסוג מרמת 16 אלף נקודות. לעת עתה נסיגה זו מרגישה כמו תחילתו של תיקון קל. אמנם קצת נדוש לחזור על כך, אך עליית תשואות האג"ח ל-10 שנים שחזרה ל-2.8%, היא זו שמעיבה על הסנטימנט ומוסיפה לאי הוודאות בטווח הקצר. העניין הוא שאין מה לעשות, אבל תשואת האג"ח ל-10 שנים של ממשלת ארה"ב, נמצאת בלב התמחור של שוקי המניות והאג"ח ברחבי העולם.
התשואה עלתה, הזהב צלל
אינדיקציה נוספת ללחץ מעליית תשואות נוספת בשוק האג"ח, הוא הזהב שחזר לירידות. בספטמבר 2011 רשם הזהב שיא רב שנתי ברמה של כ-1,900 ד' לאונקיה, בזמן שתשואות האג"ח עמדו על 2%.
מספטמבר 2011 ועד יולי 2012, הזהב רשם "תיקון" ארוך ל-1600 ד', אך ברגע שתשואות האג"ח עלו ללא לחצי , גבר הלחץ על מחיר הזהב, שצנח ביוני 2013 לשפל של 1180 ד' לאונקיה. בימים האחרונים מחיר הזהב מאיים לקבוע שפל חדש, מה שעשוי לרמוז על חשש גובר משינוי קרב במדיניותו המרחיבה של הפד. שינוי זה, עשוי להוביל לעליית תשואות נוספת שתפגע באטרקטיביות שוק המניות.
האם התיקון הקל במדד הדאו יכול להתפתח למימוש משמעותי?
בעבר, הפד הצהיר כי מטרת תוכניות רכישות האג"ח היא לאושש את צמיחת הכלכלה, ובאופן עקיף לסייע ליצירת מקומות עבודה. יש כאלו החלוקים בדעתם על ההשפעה הממשית של הגדלת הפד ל-4 טריליון דולרים על הצמיחה ושוק העבודה, אך מה שבטוח שעל התאוששות שוק המניות, אין עוררין. לכן החשש כיום, שהפסקת תוכנית הרכישות תוביל להפסקת העליות בשוק המניות שתביא לסביבת אי וודאות חדשה. עם זאת, קשה לראות בטווח הקצר, את התיקון הנוכחי מתפתח למימוש של ממש.
לסיכום , בזכות העליות בשוק המניות האמריקני, התחזק אמון המשקיעים שהכלכלה מתאוששת. לראיה מספיק להביט על גיוסי קרנות הנאמנות ותעודות הסל המנייתיות בארה"ב וברחבי העולם לעומת באפיק האג"ח. אם לא השתכנעתם, רק תשאלו את מלך האג"ח, ביל גרוס, על הפדיונות בקרנות האג"ח וזליגת הכספים לשוק המניות.
ידוע שעיתוי כניסת משקיעי ה"Retail" למניות מאופיין היסטורית בתנועות עדר באזורי השיא, ואכן מניות הבלו צ'יפ הכבדות אינן זולות במונחי מכפילים ביחס לשנים האחרונות. אולם, מבלי להתייחס לשיא הנומינלי של מדד הדאו סביב 16 אלף נקודות. כאשר בוחנים את מכפיל הרווח הנוכחי בשיא האחרון ביחס למכפיל הרווח בשיאים היסטוריים קודמים בעשרים השנים האחרונות, ניתן לראות כי שוק המניות אינו בועתי, ואנו מעריכים כי יש מקום לעליות נוספות בשוק המניות גם ב-2014. יחד עם זאת, התפוצצות לא מדורגת של בועת האג"ח, תגרום נזק כבד לכלכלה והיא זו שעשויה להוביל מטה את רווחי החברות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה