חושבים לקנות כעת מניות גדולות ומבוססות - שימו לב לנתון הבא
מדדי המניות המובילים בארה"ב ממשיכים לרשום שיאים היסטוריים חדשים, תוך התעלמות אלגנטית מסימני ההאטה באירופה ומאווירת הסיכונים הגיאופוליטיים במזה"ת ובמזרח אירופה. אולם למרות האופטימיות והסנטימנט החיובי בשוקי המניות, לא ניתן להתעלם מהשינויים הדרמטיים במחירן של שתי הסחורות החשובות בעולם, הדולר והנפט.
המשחק המסוכן של הבנקים המרכזיים
נגיד ה-ECB, מריו דראגי, שהגיב במהירות לסימני ההאטה באירופה, באמצעות הפחתות ריבית ותוכנית לרכישת אג"ח בהיקף אדיר, "פירק" את האירו מול הדולר ושלח את צמד המטבעות מתחת ל-1.3 דולר לאירו. למעשה, המהלך של דראגי עבד טוב, אולי יותר טוב ממה שתכנן.כיוון שפעם אחת הצליח להשיג את היחלשותו המהירה של האירו מול הדולר, שתומכת ביצוא מאירופה, ובפעם השנייה, אם התכוון לכך או לא, דרדר בעקיפין את מחירי הנפט.
דראגי כנראה ביקש להפתיע את שוקי המט"ח בזמן שכולם גם ככה מצפים להתחזקות הדולר. הוא אמנם הצליח בטווח הקצר, אך בד בבד עשוי להיתפש בעתיד, כמי שאין בידו תחמושת משמעותית למלחמת מטבעות ממושכת.
לקחי מאי 2013
הבנק המרכזי הסיני, PBOC, שהודיע לאחרונה על הזרמת 80 מיליארד דולרים (500 מיליארד יואן) ל-5 הבנקים הגדולים, פעל גם הוא להחלשת המטבע המקומי מול הדולר. צעד זה נועד לשפר את נזילות הבנקים הגדולים כדי להימנע מסיכוני התייבשות האשראי החוץ בנקאי, והשפעתה השלילית על הריביות הבין-בנקאיות הקצרות.
ככל שהיקף ההתערבויות בשוקי החוב, הריבית והמט"ח, מחוץ לארה"ב, הולכת וגדלה בזמן שארה"ב מצמצמת, רמת הסיכון בשווקי החוב הולכת ועולה, אך הופכת בלתי נראית.
אם כן, אירופה ואסיה (סין ויפן), שהפכו תלויות מאד בסביבת הריבית הנמוכה, נאלצות לתמוך באופן ישיר ושוטף בבנקים המובילים בארצותיהם ופועלות להחלשת שער החליפין שלהן מול הדולר. זאת בכדי לשמר את סביבת הריבית הנמוכה, ולשפר את מעמדן התחרותי לאור סימני ההאטה מבית.
הבנק המרכזי של הנפט (OPEC) מאיים להתערב
קרטל הנפט, OPEC, שאחראי ל-40% מתפוקת הנפט היומית, התחיל להרגיש מאוים מהיקף ההתערבויות בשווקים, עקב הירידה התלולה והמהירה במחיר הנפט. אלה ציינו לאחרונה כי יפחיתו את ההפקה ב-2015 - צעד צפוי כתגובה למחיר נמוך מ-100 דולר לחבית.
מרבית הגידול בהפקת הנפט במדינות ה-OECD מקורו בצפון אמריקה, אך מכיוון שהנפט שמופק בארה"ב אסור ליצוא כמוצר גולמי, המדינות שמחוץ לארה"ב נותרו חשופות למדיניות וויסות ההפקה של OPEC, ולכן יכולתן להשפיע על מחיר הנפט מוגבלת.
לסיכום, התחזקות הדולר עשויה לפגוע בתוצאות הרבעון השלישי של חברות הדאו ג'ונס. מהלכי הבנקים המרכזיים של אירופה ואסיה ש"התלבשו" במידה רבה על ניהול הציפיות האופטימי של הפד, גורמים לדולר לעלות ולמחירי הנפט לרדת, ובכך מרסנים במידה מסוימת את פוטנציאל עליית התשואות בארה"ב. עם זאת, למהלכים אלו עשויה להיות השפעה לא מבוטלת על הצמיחה והיצוא מארה"ב, וייתכן שדוחות הרבעון השלישי (אוקטובר) של חברות הדאו ג'ונס שנחשבות גלובליות, ייתנו לכך אישור ראשוני.
כמו כן, חברות גלובליות שתכננו להשקיע מעבר לים, ייתכן ומבינות בהדרגה, שהנזילות הדולרית שהן מחזיקות ברשותן שווה הרבה, בפרט אם סביבת התשואות תהפוך לכזו שעולה, בזמן שנתוני המאקרו מחוץ לארה"ב מצביעים על חולשה. מאפיין זה עשוי להוריד מכדאיות תוכניות הרכישה החוזרת של המניות והגדלת שיעורי הדיבידנד עבור החברות, לכן גם צמיחת הרווחים, של מדדים כמו דאו ג'ונס, עשויה להתמתן לעומת התחזיות (8%).
*הערות ואזהרות כלליות מטעם בנק דיסקונט לישראל בע"מ:
"הניתוח הכלול בסקירה זו הינו למטרת אינפורמציה בלבד ואין לראות בו המלצה, תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם או הזמנה לייעוץ כאמור או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים או התחייבות של בנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן: "הבנק") לייעץ ללקוחותיו בהתאם לאמור בו. הניתוח מתפרסם בהתבסס, בין היתר, על נתונים ומידע גלויים לציבור שהונחו כמהימנים מבלי שנבדקו עצמאית, העשויים להיות חסרים, בלתי מדויקים, בלתי מעודכנים ואינם מתיימרים להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה או להחליף את שיקול דעתו העצמאי של הקורא. הדעות המובאות בסקירה מייצגות את עמדת מחבריה והן אינן זהות בהכרח לעמדת יועצי ההשקעות בבנק. הדעות האמורות נכונות ליום פרסומן לראשונה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה מוקדמת. עשוי להיות למחברי הסקירה ו/או לבנק עניין אישי בנושא הסקירה. הבנק וכל חברה קשורה אליו ו/או בעלי מניותיו ו/או עובדיו ו/או מי מטעמו אינם לא יהיו אחראים לכל אי דיוק, שגיאה או כל פגם אחר בסקירה זו, לרבות ביחס לנתונים ו/או לכל נזק, ישיר או עקיף, שייגרם, אם ייגרם, כתוצאה מהסתמכות על סקירה זו, ואינם יכולים לערוב או להיות אחראים למהימנות המידע המפורט. הבנק ו/או חברות הבנות שלו ו/או החברות הקשורות עוסקות, בין היתר בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, ביצוע עסקאות בבורסה ובפעילות בנקאית לסוגיה, ועשויים להחזיק ו/או לבצע, בין היתר, עסקאות בנייר הערך ו/או נכסים פיננסיים הנזכרים בסקירה זו, ככל שנזכרים, בהתאם או שלא בהתאם לאמור בה. תיתכן אפשרות שבסקירה נפלו שיבושי הגהה, ניסוח, טעויות, אי דיוקים וכו' למרות שהבנק נוקט באמצעים ככל יכולתו למונעם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.ניתוח מעניין אבל לא מדוייקיונתן 19/09/2014 12:05הגב לתגובה זו2 0לשני התהליכים שהובאו במאמר ישנה השפעה חיובית על המדדים האמריקאים. התחזקות של הדולר אל מול מטבעות אחרים בעולם יעודד משקיעים להחזיק במניות אמריקאיות על פני אפיקי השקעה אחרים או שווקים בעלי מטבעות מוחלשים. החלשות של הנפט (וכאמור שנה שעברה אופק גם איימו שהם יחזיקו את מחיר הנפט מעל ל90$ והנפט הגיע עד ל-76$ כך שיכולת ההשפעה של הגוף מוגזמת במידה רבה) תביא לחסכון בעלויות אנרגיה ושינוע מקומי ובין לאומי שיחזק את המשך הראלי. אני מסכים עם הכותב שהן ההיבטים הגיאו פוליטיים והן רמות המחירים לא משקפים את הסיכון הקרוב אבל לדעתי יקח זמן רב עד שנראה ירידות...סגור