לאן מכאן? להצטייד באופציות מחוץ לכסף על "מדד הפחד"
חודש ינואר 2011 נפתח בעליות שערים של 2.3% במדד ה-S&P500, עד לתום חודש אפריל השלים עלייה של 8.4%. בחודש אוגוסט צנח לתשואה שלילית 11% קרי כ-19.4% מהשיא. קריסת המדדים בקיץ הייתה פועל יוצא של עליית מחירי האנרגיה כתוצאה מהאביב הערבי, רעידת האדמה ביפן, הפחתת דירוג החוב הלאומי בארה"ב, הפיאסקו של הגדלת תקרת החוב ואסקלציית משבר החובות באירופה.
העובדה שמדד ה-S&P500 סיים את השנה ללא שינוי, רק מראה כמה תנודתית ופתלתלה הייתה שנת 2011, ועד כמה סבלנות והתמדה בהשקעות לרוב משתלמות. "אנשי הזיג-זג" היו מתקשים לתזמן את התיקון האדיר בשוק המניות האמריקני בגשם החדשות הרעות. עבורנו זהו לקח חשוב ומוכר אשר אנו "שמחים" ללמוד וללמד. ראוי לציין כי רווחי מניות מדד ה-S&P500 צפויים לצמוח ב-8.8% בשנת 2012 לאחר שישלימו צמיחה של 11.7% בשנת 2011. כמו כן, מכפיל הרווח העתידי על רווחי 2012 עומד על 12.2 אל מול מכפיל רווח עתידי על רווחי 2011 אשר עמד בתחילת השנה על 13.6, כך שהמדד נראה זול יותר כעת מאשר לפני שנה.
בארה"ב בניגוד לאירופה הייתה זו שנת "השוורים". בשנה בה באו על ראשי הפעילים כמעט כל צרה דמיונית אפשרית, השכילו המדדים לשרוד במינימום נזק וזה כשלעצמו מעודד. השווקים בארה"ב מתנהגים במידה מסוימת כמו "נמלים" ההופכות עמידות לכל חומר ריסוס ומפגינים עוצמה גדולה. מדד ה-VIX האומד את סטיות התקן של מדד ה-S&P500 משקף את ירידת מפלס הפחד נוכח העמידות אשר פתחו השווקים. נראה כי השווקים תולים תקוות לא מעטות במיתוס "שנת בחירות" בארה"ב אשר הינה שנה המטיבה באופן היסטורי עם שוק המניות.
אנו ממליצים להצטייד באופציות מחוץ לכסף על ה-VIX לטובת תרחיש של עלייה חדה במפלס הפחד כתוצאה מאירוע לא צפוי. ביום שישי הקרוב נקבל עוד אינדיקציה חשובה לגבי קצב ההתאוששות הכלכלית בארה"ב בכלל ונתוני התעסוקה בפרט. אנו מצויים בעיצומו של גל נתונים משופרים מכיוונה של כלכלת ארה"ב. העולם כולו נושא עיניו לעברה של כלכלת ארה"ב אשר על אף צרותיה הכלכליות הלא קטנות מהווה את נקודת האור בפעילות הגלובלית, ביחד עם המדינות המתעוררות ובראשן סין והודו.
המשולש ארה"ב, סין והודו אמור להיות אחראי ל-2/3 מן הצמיחה הכלכלית העולמית בשנת 2012. יש להדגיש כי מדובר בנתונים משופרים ולא בהכרח טובים שכן לא ניתן לכנות צמיחה בשיעור שנתי של 2%-2.5% כנתוני צמיחה טובים. בנוסף, אבטלה בשיעור של 8.6% הינה נתון תעסוקתי רע שלא לדבר על שוק הנדל"ן המסרב להתאושש. הכוונה במונח 'משופרים' הינה ביחס לנקודת המוצא של התחזיות הפסימיות, אשר צפו עד לפני מספר חודשים מיתון כפול בארה"ב, מיתון אשר לפי שעה דילג על כלכלת ארה"ב.
הציפיות בשווקים החודש הינם לתוספת של כ-150 אלפי משרות בסקטור הלא חקלאי, וכי שרמת האבטלה תעלה במעט לרמה של 8.7%. מעסיקים גייסו כ-1.6 מיליון עובדים חדשים במצטבר בשנת 2011. מאז חודש דצמבר 2007 נגרעו משוק העבודה האמריקני 6.13 מליון משרות. נתונים חיובים משוק העבודה, בשילוב עם אינדיקציות חיוביות ממנהלי הרכש וחשוב לא פחות נתונים מעודדים על עונת החגים, יוכלו להערכתנו יחדיו להתגבר על "רוח הפנים" החזקה מכיוונה של כלכלת אירופה, ולדחוף את מדדי המניות בארה"ב לפתיחה חיובית של שנת 2012, זאת כל זמן שהתשואות החוב הריבוניות באירופה לא יוצאות שוב "משליטה".
לעניות דעתנו התנאים הכלכליים הכוללים בארה"ב מנבאים פתיחה כלכלית מעודדת לשנת 2012. השנה החדשה צפויה להיפתח בצמיחה כלכלית בשיעור של 2.5%-3%, ואילו על מנת לשמר קצב צמיחה להמשך השנה, נדרש הרחבה כמותית שלישית ממוקדת נדל"ן, יישום תוכנית עידוד התעסוקה של אובמה ומיתון קל באירופה. להערכתנו, קריסת גוש האירו תשים קץ לניסיונות ההתאוששות הכלכלית של כלכלת ארה"ב ותגרור את זו האחרונה ועימה את העולם כולו למיתון ואיום יציבותי על מוסדות פיננסים רבים.
אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה מוגדלת לשוק המניות האמריקני תוך דגש על החזקה במדד ה-S&P500 ועיבוי החזקה זו בתעודת סל סקטוריאליות אנטי מחזוריות, דוגמת מגזר הבריאות והשירותים. בתסריט העבודה המרכזי שלנו אין סיבה להחזיק אג"ח ממשלת ארה"ב לטווחים ארוכים בתיק ההשקעות בתשואות מתחת ל-2%, ומאמינים כי יש לשמר את החשיפה הדולרית באמצעות פיקדונות דולריים מקומיים המספקים תשואה נדיבה ולא באמצעות אג"ח אמריקנית ממשלתית ארוך טווח. באשר לחשיפה לשוק החוב התאגידי בארה"ב, על אף חוסנן ורווחיותן המרשימה של הפירמות, אנו מעדיפים להיות משקיעי אקוויטי בארה"ב ולא משקיעי חוב.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.זה נכון שאסטרטג הזה היה בפריזמה ?אלכס 08/01/2012 09:12הגב לתגובה זו0 0שיפתח חשבון ווירטואלי ויפסיק עצות בגרושסגור
-
5.קצת על הסיכוי להרויחאיציק 06/01/2012 16:23הגב לתגובה זו0 0אופציות מחוץ לכסף עולות. תעשו כמה חודשים ולא יקרה כלום. ובחודש שיישבר לכם ולא תיקנו- כמובן שתהיה תנודה אבל לא תהיו שם. ואם כן תהיו- תחזירו את עלויות הקניות של החודשים שלפני כן.......סגור
-
4.מי שיקשיב למשחילנים הנ" ל סופם מטה. המלצותמשחיל ומרוצה 06/01/2012 10:23הגב לתגובה זו0 0טובות שומרים קרוב לחזהסגור
-
3.אתה קצת סותר את עצמךיעלה 06/01/2012 01:17הגב לתגובה זו0 0לצד צפי על עליות לנוכח חולשת השווקים בעת משבר מופיע המשפט המפחיד על אירופה שתרסק הכל ותוביל למיתון יציבסגור
-
2.למה הכוונה פקדונות דולריים מקומיים??? (ל"ת)עודד 05/01/2012 13:22הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
1.נורא נחמד להמליץ לקנות מדד מניות אמריקאי אבלשלמה 05/01/2012 10:08הגב לתגובה זו0 0בתוך המאמר כתוב שמשבר באירופה יסחוף איתו גם את כלכלת ארה" ב ואת המניות שם למטה. כלאמר הכלכלה שצפויה להשפיע השנה היא דוקא אירופה ולא ארה" ב, אם כך אני לא מבין את ההגיון למה להשקיע במדד המניות האמריקאי?? אולי התכוונת לשורט על מדד המניות האמריקאי??סגור