ציפיות האנליסטים: מהו המדד המומלץ לשנת 2012?

דני דניאל, מנהל השקעות בחברת "תכלית בית השקעות" העוסקת בניהול תיקי השקעות, סוקר את המלצות האנליסטים לשנת 2012?
 | 
telegram
(3)

מחזורי המסחר בבורסה המקומית נמצאים במגמת ירידה מזה מספר חודשים. ניתן להסביר תופעה זו ע"י מספר גורמים. ראשית, כתופעה עולמית - בתקופות של עלייה באי הוודאות, משקיעים בינלאומיים מוציאים כספים ממשקים מתפתחים ו"מחזירים כסף הביתה", למשק המוכר להם (Home Bias).

שנית, מס' התפתחויות מקומיות השפיעו על השוק, כמו עלייה באי הוודאות הגיאו-פוליטית באזורינו ("אביב ערבי", המתיחות עם אירן), והעלאת המיסוי על ריווחי ההון על (לזרים) ועל שאר ני"ע, למעט הלא צמודות (עבור כל המשקיעים).

בדומה לאלה הזרים, גם משקיעים מקומיים מצויים כיום במגמה של העברת חלק מתיק ההשקעה לשווקים בחו"ל. רוב ההשקעות מיועדות לשווקים מפותחים בכלל ולארה"ב בפרט עקב הצורך בפיזור במתאם נמוך. ארה"ב חוזרת להיות יעד מרכזי להשבת כספי המשקיעים, בעיקר לאור גמישות הכלכלה (בעיקר היכולת לפטר ולגייס עובדים), בשילוב אקטיבית של הבנק המרכזי שלה.

אז לאיזה מדד אמריקני כדאי להיצמד?

חברות הדאו הן חברות ענק המתאפיינות בפריסה עולמית, וככאלה פחות מושפעות מהשוק האמריקני - פיזור גאוגרפי אשר מיתן את הפגיעה בהן. בנוסף לכך, הן נחשבות דפנסיביות יותר עקב היותן מחלקות (עפ"י "תאורית "כלבי הדאו-גונס"), המהווה תוספת נאה לתשואה בעיתות חוסר ודאות. ואכן, בשנת 2011 מדד הדאו-ג'ונס הציג ביצועים טובים יותר (5%) מהנאסד"ק (1.8%-) וה-S&P500 (עם ביצועים של 0%).

עם זאת, כאשר בוחנים את תוצאות הרבעון האחרון, מתקבלת תמונה שונה בה מניות הצמיחה צפויות ליטול את ההובלה ממניות הערך של הדאו ג'ונס. זאת לדעתי ניתן ללמוד מהשוואת נתוני הגידול במכירות וברווח למניה (EPS) של שני המדדים, עפ"י הדוחות שפורסמו עד כה.



עפ"י תוצאות הרבעון האחרון מתגלה תמונה של איבוד המומנטום בקרב חברות הערך, לטובת חברות הצמיחה המאכלסות את מדד הנאסד"ק 100, בו לא משולבות מניות המגזר הפיננסי שטרם התאוששו מהמשבר שפקד אותן. כאשר הריביות צפויות להישאר נמוכות, ונתוני האבטלה האחרונים מרגיעים לעת עתה את חששות המשקיעים, ניתן להבין מדוע כספי השקעות מופנים לחברות מוטות סיכון כמו חברות הטכנולוגיה.

חיזוק להערכה זו ניתן ללמוד גם משיעור ההפתעה לעומת האכזבה של תוצאות החברות במדדים השונים, לעומת ציפיות האנליסטים. הנאסד"ק 100 נהנה משיעור הפתעה חיובי של 12% ברווח למניה ו-4.5% במכירות, לעומת הציפיות ב-51 מתוך 98 שנרשמו בבלומברג. זאת לעומת מגמה שלילית של כ-1% שנרשמה בהכנסות 25 מתוך 30 מניות הדאו. שיעורי ההפתעה לטובה הגבוהים במדד הנאסד"ק 100 נמצאו המגזרי הטכנולוגיה (13.9%), התקשורת (46%) ומוצרי הצריכה (13.7%).

אכן, מתחילת השנה אנו רואים ביצועי יתר משמעותיים בנאסד"ק (11.8%) מול הדאו (5.5%), והתחזיות האופטימיות של קברניטי חברות הטכנולוגיה מאפשרות לנו להרגיש בנוח עם מניות הסקטור (ומדד הנאסד"ק 100) גם בהמשך השנה.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    בזק (ל"ת)
    משה 15/02/2012 17:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    מה אתה מבין? כתבת תדמית לבית ההשקעות (ל"ת)
    אף אחד לא יודע 12/02/2012 19:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    המלצה נאה - קצת באיחור... (ל"ת)
    מקגיוור 12/02/2012 16:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות