עידכון מחשמל: אג"ח פרטית שהורחבה להיקף ממשלתי

יניב פגוט, אסטרטג ראשי בקבוצת איילון, מתייחסת לאגרת החוב של חברת החשמל, מימדיה והמלצת ההשקעה בה
 | 
telegram
(2)

סדרת איגרת חוב של חברת ה{חשמל 22} הינה סדרה חוב אשר הונפקה על ידי חברת החשמל לראשונה בשנת 2002, הורחבה בהדרגה, ואילו נכון להיום היקפה המצטבר מסתכם בכ-7.8 מיליארד שקלים - כמעט כמו סדרה ממשלתית לכל דבר ועניין. הסדרה נכללת בצמד מדדי התל בונד 20 ותל בונד 60 המרכזיים בבורסת תל אביב ומשקלה במדדים אלו עומד על 9.5% ו-8.11% בהתאמה.

מנגנון הפירעון של קרן איגרת החוב מסדרה חשמל 22 הינו מנגנון פירעון לשיעורין המתחיל בחודש מאי 2012. לפיכך איגרת חוב זו אינה עומדת בתנאי המופיע בהכללות במדד לפיו "בתעודת ההתחייבות לא יחול פדיון חלקי עד למועד העדכון שלאחר מועד העדכון הקרוב". אי עמידה בתנאי סף זה צפויה להביא לגריעתה של סדרת זו בעדכון המדד הקרוב ב-1/4.

שווי סחורת האג"ח אשר צפוי להיפלט לשוק בעדכון מדדי התל בונד מוערך במיליארד שקלים, מתוכם כ-750 מיליון שקל בנכס בסיס המוחזק בתעודות הסל והיתרה בקרנות נאמנות עוקבות מדד תל בונד. למעשה, ניתן להסתכל על הסחורה האמורה להיפלט מהמדד כמו של חברת חשמל בהיקף מיליארד שקל. איגרת חוב זו עלתה מתחילת שנת 2012 בכ-0.9% ומפגרת אחר ביצועי מדד תל בונד 20 אשר עלה ב-1.5%. כך שנראה כי הפעילים המתוחכמים בשוק נערכים למהלך הצפוי של עדכון מדדי התל בונד.

החברה הנפיקה לאחרונה סדרת חוב דולרית בארה"ב לפדיון בעוד חמש שנים ונדרשה לשלם מרווח של כ-400 נקודות בסיס אל מול איגרת החוב המקבילה של ממשלת ישראל. נראה כי קיימים שחקני חוב מקצועיים אשר ביצעו גידור סיכונים על בסיס מרווח החוב לו זכו בהנפקה בחו"ל, עובדה אשר תמכה אף היא בגידול במרווח הקונצרני של סדרת חוב זו.

התקנה החדשה של האוצר המחייבת את הגופים המוסדיים להחזיר את דמי הניהול בתעודות הסל המחקות השקעה במדדים מקומיים על מנת למנוע כפל דמי ניהול, צפויה אף היא לייצר "לחץ מסחרי" על איגרת חוב זו, שכן לא בטוח שהמוסדיים "יתכסו" חזרה באיגרת חוב זו ויעדיפו לרכוש סדרות אחרות של חברת החשמל הנגישות להם כמוסדיים ולא נגישות לציבור הרחב.

בתקופה הנוכחית, בה קיימים חששות מקריסת בנק הדואר, עולה לכותרות ומציפה שוב טראומת אגרסקו הטרייה, הרי שהמרווח הקונצרני של סדרת חוב זו צפוי להמשיך ולגדול. ראוי לזכור כי אנו מצויים בתקופה בה קיים סנטימנט שלילי לאיגרות חוב צמודות בעלות צמוד קצר, בשל ציפיות האינפלציה הנמוכות בחודשים הקרובים, ולפיכך איגרת חוב חשמל 22 בעלת מח"ם של 1.6 שנים מגיבה בהתאם.

דווקא בשל כך אנו מזהים באפיק הצמוד הקצר - בינוני הזדמנות וממליצים על עיבוי רכיב זה בתיקים בשבועות הקרובים. המרווח הקונצרני הנוכחי בו נסחרת איגרת החוב של חברת החשמל אל מול אג"ח מקביל של ממשלת ישראל עומד על 2.9%. להערכתנו המרווח צפוי לצמוח בשבועות הקרובים עד לעדכון המדדים הקרוב. על אף העננים המעיבים מעל ראשה של חברת החשמל בטווח הבינוני, ומכיוון שמדובר באג"ח במח"מ קצר יחסית של כשנה וחצי הנפדית לשיעורין עד לפדיון מלא בפברואר 2015, אנו סבורים כי רכישתו במחירים האמורים מהווה הזדמנות השקעה מסחרית מעניינת לפעולה כנגד הסנטימנט השלילי בשוק.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חשמל 22 לא אטרקטיבית כבר יותר משנתיים
    נאמן למקור 18/02/2012 11:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל מי שמכיר את שוק הקונצרני יודע שאגח חברת חשמל סדרה 22 צמוד מדד אינו אטרקטיבי. סה המצב ממחצית 2010. תשואה נמוכה, סיכון מגולם גבוה בעיקר עקב התנהלות כושלת (שלא לומר שערורייתית של מי שמנהל את החברה והערכה שבמצב של משבר חריף חח" י לא תקבל גיבוי מהממשלה. המקורבים כבר צמצמו אחזקותיהם ומי שמחזיק שם הם בעיקר אלמנות ויתומים, בין ישירות ובין באמצעות מוצרי מדד. ראו הוזהרתם- זו לא באמת אגרת חוב ממשלתית.
    סגור
  • 1.
    שאלה לגבי לאומי 301 רבית משתנה
    שרון 16/02/2012 09:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה סיבה שהוא עלה חזק בחודש אחרון למרות ציפי להורדת רבית
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות