כאב ראש סיני והדולר האוסטרלי

יניב פגוט, אסטרטג ראשי בקבוצת איילון, סוקר את כלכלת המעצמה הסינית. כיצד יראה עתידה, ולמה מפלה במדינה תוביל לירידת ערך בדולר האוסטרלי?
 | 
telegram
(1)

כאילו היו חסרים דאגות ו"כאבי ראש" לקברניטי הכלכלה הגלובלית, הרי האיום הכרוך "בנחיתה קשה" של הכלכלה הסינית צובר תאוצה. לאחר שהופחתה לאחרונה תחזית הצמיחה הרשמית של המשק הסיני לרמה של 7.5% ויצרנית הפלדה Billiton BHP הפחיתה תחזיות ביקוש לפלדה נוכח חולשה בביקוש הסיני, פורסם לאחרונה מדד מנהלי הרכש של סקטור הייצור הסיני ושפך עוד "מים צוננים" על תחזיות הצמיחה של הכלכלה הסינית.

המדד רשם את הקריאה הנמוכה ביותר מאז חודש נובמבר והצביע על התכווצות בפעילות הייצור במשק הסיני. קריאה ראשונית של המדד לחודש מארס הינה 48.1 נקודות אל מול רמה של 49.6 נקודות בחודש פברואר. ראוי לציין כי מדד מנהלי רכש זה שונה מן המדד הרשמי בכך שהוא מוטה הרבה יותר למדידת הפעילות של עסקים קטנים ובינוניים אשר נאבקים במחסור בנזילות וכן מוטה ייצוא. לפיכך הוא מציג זרקור גדול יותר על נקודות החולשה במשק הסיני, אך לאו דווקא מנבא טוב על צניחה חדה בקצב הצמיחה הכלכלי.

למרות נתון חלש זה ושלל איומים עימם תידרש להתמודד כלכלת סין בשנים הבאות, אנו סבורים כי סין תשכיל בשנת 2012 לעקוף "בקלילות" את יעד הצמיחה המונמך ולהציג צמיחה של 8%-8.5% באמצעות צעדים להגברת הנזילות במשק הסיני ומדיניות מוניטארית מרחיבה.

יחד עם זאת, ראוי לציין כי סין הצומחת ועתירת ההשקעות הינה צרכנית סחורות מרכזית בשוק הסחורות הגלובלי. היא מניעה את גלגלי הכלכלות של יצואניות בסקטור זה. לשם המחשה, כלכלת סין אחראית ל-53.2% מן הביקושים העולמיים למלט, 47.7% מן הביקושים העולמיים לפלדה, 46.9% מן הביקושים העולמיים לפחם, 46.4% מן הביקושים העולמיים לבשר חזיר וכך הלאה, על אף העובדה שחלקה של כלכלת סין בתוצר העולמי מסתכם ב-9.4% בלבד. אין צל של ספק כי "נחיתה קשה" בסין תביא לירידה במחירי הסחורות בהן לסין משקל יתר מהותי בביקושים הגלובליים ותפגע בכלכלה של מדינות ייצוא סחורות. אך יחד עם זאת, הדבר יגרום לריסון לחצי מחירים הנובעים מזירת הסחורות.

נביא כדוגמא את כלכלת אוסטרליה הנשענת על ייצוא לשוק הסיני. במידה וייצוא זה יחלש הוא ישפיע בעוצמה שלילית רבה על קצב הצמיחה של כלכלת אוסטרליה וכנגזרת ישפיע על המדיניות המוניטארית באוסטרליה.

ניתן לבחון קשר זה בין הצמיחה הסינית לכלכלה האוסטרלית באמצעות בחינת התנהלות הדולר האוסטרלי ביחס לנתוני הצמיחה מכיוונה של כלכלת סין. הדולר האוסטרלי מתנהג בקורלציה גבוהה לקצב הצמיחה בסין כאשר קצב זה נחלש הוא לרוב נחלש גם כן.

לא אחת אנו נשאלים באשר לעמדתנו בעת הנוכחית להשקעה באיגרות חוב אוסטרליות על ידי משקיעים המחפשים לגוון את השקעותיהם באג"ח גלובלי ותרים אחר ריביות גבוהות. התשובה שלנו למשקיעים אלו מתמקדת בניתוח של סיכון המטבע האוסטרלי. האופטימיים בכל האמור לקצב הצמיחה הסיני יראו באג"ח ממשלת אוסטרליה השקעה מעניינת במשוואת סיכוי - סיכון. אילו הפסימיים ימנעו מהשקעה באג"ח ממשלת אוסטרליה מחשש לנזקי מטבע אשר ישחקו את הריבית השוטפת.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שנים העולם במדיה מסתיר בפלסטר לדחות קריסה!!! (ל"ת)
    מיתון2012-13 29/03/2012 14:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות