הרכב תיק השקעות חו"ל - אפריל 2012
הנתונים האחרונים של מגזר הייצור באירופה ובסין אכזבו את המשקיעים, כאשר השוק ממשיך לדשדש ברמות שיא כשהוא ניזון מנתונים מעורבים בארה"ב ומהעדפת המשקיעים להסיט כספים משוק האג"ח לשוק המניות. להערכתנו, זו לא סיבה מספקת להגדלת הרכיב המנייתי בתיקים.
אנו מוספים לנקוט בגישה זהירה כלפי השווקים מהסיבות הבאות: (1) קצב הצמיחה בארה"ב לא "מחזיק מים" בלי המשך התערבות של הבנק המרכזי (2) הצמיחה של "הקטר" הסיני מגלה סימני האטה. (3) מחיר הנפט הגבוה מהווה סכנה לצמיחה וגם מעלה את האינפלציה בעיקר בשווקים המתעוררים, שם יחכו אם הורדות . (4) המשבר באירופה רחוק מסיום כשבעיות מבניות על הפרק בעיקר בספרד מוכת האבטלה.
שווקים מפותחים
אירופה - אחרי שחששות המשקיעים דעכו בעקבות פתרון משבר החובות היווני ע"י הסדר החובות הגדול ביותר בהיסטוריה והשימוש בחוזי ה-CDS, עיניי המשקיעים פוזלות ליעד הבא: פורטוגל ויותר מכך ספרד. בספרד המצב הכלכלי ממשיך להסתבך: מחירי הבתים ירדו ב-11% ברבעון הרביעי של 2011 מול זה של 2010, זהו הקצב המהיר ביותר מאז ספטמבר 2009, כך שהמחיר חזר אחורה לרמות אשר נחזו בשנת 2005.
נזכיר שהבנקים בספרד מחזיקים בהלוואות של 400 מיליארד אירו לענף הנדל"ן המגובה בבטחונות שערכן מצוי בירידה בקצב שיא. המכירות הקמעונאיות במדינה נפלו ב-6% בינואר ושיעור האבטלה קפץ ל-23.3%. אלו הם רק חלק המנתונים אשר מסבירים את הקפיצה בתשואת האג"ח ל-10 שנים של המדינה שדילג שוב מעל רמת ה-5% ועקף את המקבילה האיטלקית שירדה ל-4.9%.
באיטליה, המדינה הנפיקה מתחילת דצמבר 157 מיליארד אירו באג"ח, כש-80% מההנפקות הן לתקופה קצרה משלוש שנים לפדיון ומעל מחצי מהן לפחות משנה, כך שבעתיד הלא רחוק אם תנאי השוק יחמירו היא תתקשה לגלגל את החוב. נתוני הייצור בגרמניה וצרפת אכזבו כשירדו מתחת לרמת ה-50 נק' כך שהמשקיעים מפנימים שהתחדשות הצמיחה באירופה לא צפויה בעתיד הנראה לעין.
רה"מ גרמניה, אנג'לה מרקל, הודיעה על הסכמתה ששתי קרנות ההצלה האירופיות יתפקדו במקביל (נראה שהסיבה לשינוי העמדה הגרמנית היא החשש ממצבם של פורטוגל וספרד) מה שסלל את הדרך להסכמה אירופית להגדלה לרמה של 800 מיליארד אירו.
אנו ממשיכים להחזיק משקל חסר באירופה (בהתאם למדד ה MSCI World). כשבתוך היבשת נותנים משקל עודף לגרמניה ושבדיה
יפן - הבנק המרכזי ביפן העלה את מכסת האשראי של התוכנית לתמיכה בצמיחה מ-3.5 ל-5.5 טריליון ין וכן וקבע הסדרים חדשים למתן אשראי בין ובמט"ח על מנת לאושש הכלכלה. המטבע המקומי ממשיך להיחלש בעקבות הצפי להתאוששות בכלכלה הגלובלית שגורמת למשקיעים להסיט כספים לנכסים מסוכנים.
אנו ממליצים להחזיק את יפן במשקל חסר (בהתאם למדד ה-MSCI World). כשאת החשיפה לשוק המניות ביפן אנו ממליצים לעשות על ידי ניטרול המטבע
ארה"ב - יו"ר הפד, בן ברננקי סיפק רמזים להמשך ההקלות המוניטריות במטרה להמשיך ולתמרץ את הכלכלה. בשווקים הדעות חלוקות לגבי אופן הפעולה שינקוט האם יבחר בהמשך השארת הריבית האפסית עד סוף 2014 ואף מעבר, או שמא יעדיף תוכנית חדשה של הרחבה כמותית שלישית. אנו מעריכים שהמהלך האחרון בשוק המניות כבר מגלם בתוכו את המשך ההקלות המוניטריות כך שבשלב זה לא ממליצים להגדיל את הרכיב המנייתי.
אנו ממליצים על החזקה במשקל שוק (בהתאם למדד ה MSCI World)
קנדה - חלק ניכר מהכנסותיה של קנדה מגיע מחברות הכרייה ואנרגיה, לאור הירידה בביקושים של סין לחומרי גלם כמו מתכות וכן התלות של קנדה בארה"ב, עושה קנדה מאמצים לגוון את יעדי היצוא שלה למדינות נוספות.
אנו מורידים את המלצתנו לקנדה למשקל שוק (בהתאם למדד ה MSCI World)
אוסטרליה - חששות מחודשים "מהתקררות" כלכלת סין (שותף הסחר מספר 1 שלה) מעיבות על שוק המניות וכן על המטבע האוסטרלי, הכלכלה צפויה לצמוח ב-3.4% השנה, והריבית צפויה להישאר ללא שינוי בטווח הקצר.
אנו ממליצים להמשיך להחזיק את אוסטרליה ופסיפיק במשקל שוק (בהתאם למדד ה MSCI World).
שווקים מתעוררים
ברזיל - הריבית במדינה ממשיכה לרדת, הבנק המרכזי הפתיע והוריד את הריבית ב-0.75% ל-9.75% כשהצפי היה לירידה של 0.5% וההערכות הן שהריבית תמשיך ותרד ל-8% בהמשך השנה. הורדות הריבית באות כתגובה להאטה הגלובלית בכלל ובסין בפרט והתמתנות בחששות מאינפלציה במדינה.
סין - נתוני מקרו מאכזבים (, ייצור תעשייתי ומכירות קמעונאיות כולם מתחת לצפי), גם המאזן המסחרי נמצא ברמה הגבוהה ביותר מאז 1989 ועומד על 31.5 מיליארד דולר כתוצאה מירידה בביקושים מאירופה. בינתיים מחירי הדלקים עלו שוב, הפעם ב-7%. הפערים בין העניים והעשירים במדינה ממשיכים להתרחב. לפיכך, כל הסימנים מלמדים שאנחנו בדרך להקלות מוניטאריות נוספות במדינה ולהמשך התמקדות הממשל בהקלות לצרכן על חשבון התמקדות בייצוא.
אנו ממליצים על החזקה במשקל שוק יתר (בהתאם למדד ה MSCI World).
הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח. הוא אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.נא לפשט את המאמר לפרקטיקהfoadam 04/04/2012 14:30הגב לתגובה זו0 0תודה על הסקירה האם אפשר לתמצת אותו למשפט אחד מסכם האם אני מבין שיש למכור את מרבית המניות ולהחזיק במשהו אחר? מהו? תודהסגור
-
1.הרכבתתיק השקעות - החלטה לא קלה.. אבל יש דרך.eliran 03/04/2012 11:25הגב לתגובה זו0 0אחרי הכל, הרכבת תיק השקעות זה לא דבר של מה בכך. החלטות כמו זה מחייבות בדיקה מעמיקה של המידע העומד לרשותנו. למזלנו דווקא גוגל יודע להחזיר תוצאות יפות כשמחפשים מידע לגבי שוק ההון, כתבה כמו זו יכולה לעזור, אתרים בדוגמת inbest גם יכולים לעזור.. חשוב להבין את החשיבות של כל ה" השכלה" הזו סביב כל לקיחת החלטה. אחרי הכל זה הכסף שלנו, אנחנו עובדים עבורו..סגור
-
אולי זו החלטה לא קלה אבל בסופו של דבר שווהליאור 04/04/2012 10:58הגב לתגובה זו0 0יש אלטרנטיבה אחרת כמו שאמרת, רק חבל שאנשים לא מודעים לזה, ובעיוורון מוחלט מפקירים מיטב כספיהם בבתי השקעות, ובבנקים. המשקיע מוציא מידי חודש כספים על עמלות ודמי ניהול ובכלל לא מודע לזה, וזה הכי עצוב. עובדים עלינו בעיינים ואנחנו משלמים.סגור
-
עמלות גבוהותFOADA 04/04/2012 14:31הגב לתגובה זו0 0מה אתה מציע ע" מ להתפטר או להפחית בעמלות?סגור
-
לא ממש לאארז גבריאל 03/04/2012 15:41הגב לתגובה זו0 0טוב שאתה מגיב פה !סגור