היעילות הפיננסית שתזכה את המשקיע במיכל דלק

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, מתייחס לשיטתו הקלוקלת לדעתו של בנק ישראל, וכיצד יש לנהוג אחרת בכדי להגיע ליעילות פיננסית מירבית
 | 
telegram
(2)

חוזה האינפלציה לשנה הנגזר משוק ההון ומכונה בעגה במקצועית break even inflation עומד כיום ברמה של 2.9%. על מנת להפיק נתון חשוב זה בשיטת "עשה זאת בעצמך" יש לייצר סינטטית ממשלתית שקלית לפדיון בעוד שנה, ומנגד לייצר אג"ח סינטטית צמודת מדד ממשלתית לפדיון בעוד שנה. אג"ח סינטטית היא אג"ח שאינה מצויה בשוק ומתקבלת משקלול מדויק של מספר איגרות חוב על עקום התשואות לפדיון הרלוונטי, ותמהילן המדויק מייצר לנו את האיגרת הדרושה לשם החישובים של נקודת האיזון האינפלציונית.

פער התשואות בין צמד איגרות החוב הסינתטיות שבנינו בכוחותינו הינו "ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון". צפי הנגזר משוק ההון עומד נכון להיום על 2.9% - גבוה בכ-0.4% מממוצע תחזיות החזאים ומגרד את הרף העליון של יעד האינפלציה של . מי שלא יודע, גם חזאים הם בני אדם, ולפיכך בהחלט יתכן כי החוכמה הקולקטיבית של הפעילים בשוק היא הנכונה, ואילו החזאים הינם הפעם לשם שינוי בצד השוגה.

יחד עם זאת, גם בנק ישראל מציין בפרוטוקולים של הדיונים המוניטאריים האחרונים, כי חוזה האינפלציה הנגזר משוק ההון מוטה כלפי מעלה עקב העובדה שהוא מושפע מעונתיות בשל היעדר רצף סדרות ממשלתיות צמודות מדד והיעדר אג"ח ממשלתיות צמודות מדד לשנה בפרט.

אנו מקבלים את עמדתו של הבנק, לכן הבנק נעזר בהערכת ציפיות האינפלציה במשק בחוזים העתידים על המוצעים על ידי הבנקים מעבר לדלפק. חוזה אינפלציה זה מגלם אינפלציה שנתית ברמה של 2.5%. אנו סבורים כי משרד האוצר צריך לשים סוף לעיוות הבעייתי הזה המקשה על תמחור האינפלציה החזויה במשק ובעקבות כך מקשה על ניהול המדיניות המוניטארית, מייקר עלויות מימון צמודות לטווח קצר בסקטור הפרטי וגורם לציבור הרחב לשלם ביוקר עבור חוזה אינפלציה לשנה.

העובדה שהמשק הישראלי נעדר מכשירי אג"ח צמודי מדד קצרים, סחירים ונזילים מקשה על חברות ומשקיעים פרטיים לבצע הגנות אינפלציונית קצרות טווח כחלק מגדור סיכונים פיננסי מיטבי. הפתרון למצב, פשוט - יש להנפיק לשנה פעם בחודש במתכונת של הנפקות מק"ם ובכך לייצר עקום צמוד ממשלתי קצר.

כל זמן שלא יונפקו איגרות חוב ממשלתיות קצרות במתכונת המדוברת, וככל הנראה שכזו לא תתרחש בעתיד הקרוב, נדרשים כל השחקנים המקצועיים למכור אג"ח צמודה ממשלתית קצרה, לרכוש חוזה עתידי על האינפלציה מעבר לדלפק בבנק ולחסוך בכך את העיוות המדובר בחוזה האינפלציה. בהתבסס על הפער בחוזה האינפלציה משוק ההון לבין החוזה העתידי כפי שנמכר בבנקים כפי שהובא על ידי הבנק המרכזי, ניתן לחסוך על כל מאה אלף שקלים צמודים למדד לשנה 400 שקלים, כלומר - יעילות פיננסית בהיקף שכזה תזכה את המשקיע החרוץ במיכל דלק על חשבון הבנק.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    סינטטי
    אבנר 20/04/2012 08:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא הבנתי אגח סינטטי אפשר הזבר בבקשה.
    סגור
  • עמלות וכו
    nn 20/04/2012 11:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כנראה שהעמלות יאכלו את כל מה שנשאר בדרך...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות