הרכב תיק השקעות חו"ל - יולי 2012
השווקים סיימו את חודש יוני בקול תרועה רמה בעקבות מספר מהלכים משותפים שמנהיגי אירופה מתכננים בקרוב, ועיקרם שיתוף פעולה כלכלי ואיחוד פיסקלי עתידי בגוש. הסנטימנט הכללי בשווקים נתון לשינויים מהירים, כשהדגש על הלך הרוח בזירה האירופית ואופן ומימון פתרון משבר החובות. באופן פרדוקסלי נתוני מאקרו חלשים נתפסים על ידי המשקיעים בצורה חיובית, כי הסיכוי להפעלת תוכנית תמריצים גלובלית עולה שוב על הפרק.
שווקים מפותחים אירופה - ספרדי כפול בבקשה.... ספרד שוב מנצחת ולוקחת פעם שנייה ברציפות את גביע אירופה. גם הבנקים שלהם צפויים לקבל כ-100 מיליארד אירו ישירות מקרנות החילוץ האירופיות, ועוד מבלי לקבל "בכירות" על החזקתם, פשוט תענוג. עכשיו ה"ברוך" של הבנקים בספרד הם רשמית הבעיה של כל הגוש. האיטלקים מצידם ייהנו מההסכמה שקרנות החילוץ יוכלו לרכוש אג"ח איטלקיות, והשוק באופוריה. נחזור למציאות, המטרה העליונה של ההסכמות אליהן הגיעו בפסגת המנהיגים האירופית הינו איחוד פיסקאלי עתידי. למעשה, הוא הסיכוי היחיד לשימור הגוש במתכונת הנוכחית. כמו כן, מדינות אירופה ידרשו לנקוט בצעדים "נועזים" במטרה לפתור את הבעיות המבניות. אנחנו נוטים לגלות סקפטיות בכל הנוגע, וצופים "שהרכבת הרים" טרם הגיעה לתחנה האחרונה.
בינתיים המנהיגים באירופה ימשיכו למשוך זמן בתקווה שארה"ב תבוא לעזרתה. נציין שב-13 ביולי הבנק האמריקני ג'יפי מורגן צפוי לפרסם את הדוחות לרבעון השני בוא יראו את רמת החשיפה של הבנק לאירופה. למרות הרוחות האופטימיות אנו מותירים את המלצתנו להחזיק את אירופה במשקל חסר (בהתאם למדד ה-MSCI World). כשבתוך היבשת נותנים משקל עודף לגרמניה ושוודיה.
יפן - כלכלת המדינה צמחה ב-4.7% ברבעון הראשון בעיקר בעקבות עלייה בהוצאות משקי הבית (שהגיעו מתוכנית סובסידיות של הממשל). המכירות הקמעונאיות עלו בחודש מאי ב-3.6% לעומת שנה שעברה (הצפי היה לעלייה של 2.9%). אנו ממליצים להחזיק את יפן במשקל חסר (בהתאם למדד ה-MSCI World). כשאת החשיפה לשוק המניות ביפן אנו ממליצים לעשות על ידי נטרול המטבע.
ארה"ב - יו"ר הפד, בן ברננקי, לא הפתיע בישיבה האחרונה כשהודיע על המשך ה-Operation Twist (הפד ירכוש אג"ח במח"מ קצר, וכנגד ירכוש אג"ח במח"מ ארוך) בהיקף של 267 מיליארד דולר עד סוף השנה (היה אמור להסתיים בסוף חודש יוני). השוק ברובו צפה שהפד ידבר גם על הרחבה כמותית, ולכן התאכזב. בנוסף, הפד הוריד את תחזית הצמיחה ב-2012 מאזור 2.6% ל-2.2%, והעלה את תחזית האבטלה השנה מ-7.9% ל-8.1%. מדובר בתחזית קודרת עבור ממשל הנשיא המכהן בשנת בחירות. לפיכך, ייתכן ונחזה בתוכניות תמריץ של הממשל ברוח כלכלת בחירות. נתוני מאקרו חלשים של הצרכן האמריקני קוזזו על ידי נתונים טובים משוק הנדל"ן שמצביעים על התייצבות בסקטור. בקרוב, השוק צפוי להתמקד בעונת הדוחות של החברות וההשפעה אליהן כתוצאה מהמיתון האירופי והתמתנות הצמיחה הגלובלית בכלל ושל הצרכן האמריקני בפרט. אנו ממליצים על החזקה במשקל שוק (בהתאם למדד ה-MSCI World)
קנדה - הצמיחה במדינה במגמת ירידה (ברבעון הראשון גדל התמ"ג הקנדי ב-1.8% בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2011). נציין לטובה את מדד מנהלי הרכש בתעשייה, וכן את הוצאות משקי הבית והחברות בתוך המדינה שממשיכות לגלות יציבות. אנו מותירים את המלצתנו לקנדה למשקל שוק (בהתאם למדד ה-MSCI World).
אוסטרליה - הכלכלה ממשיכה לרשום ירידה בצמיחה שמתבטאת בירידה במדדי התפוקה התעשייתית ובענפי השירותים. כמו כן, האינפלציה ירדה באופן מרשים, כך שאנו צופים כי המגמה של ההקלות המוניטאריות תימשך. אנו מעלים את המלצתנו לאוסטרליה והפסיפיק למשקל שוק (בהתאם למדד ה-MSCI World).
שווקים מתעוררים
ברזיל - המדינה ממשיכה לסבול מהסנטימנט השלילי בשווקים ומירידה בצמיחה שנובעת מחולשת שוק הסחורות. הממשלה ממשיכה לנקוט צעדים קיצוניים, ולראייה קיצצה את הריבית שניתן לקבל בתוכניות חסכון ותמשיך לתמוך ביצואנים. חולשת הריאל תומכת אף היא ביצואנים הברזילאיים. תחת ההנחה כי "סוף העולם" לא קרב, אזי צעדי הממשל יניבו "פרי" וברזיל תחזור לצמוח בקצב מהיר.
סין - המדינה ממשיכה במגמת הירידה בצמיחה שמתבטאת בעיקר בחולשת מחירי הנדל"ן במרבית הערים. ביטוי לכך ניתן למצוא בירידה בתפוקת סקטור חומרי הבנייה שחווה ירידה בארבעת החודשים הראשונים השנה. השוק מגלה סקפטיות לגבי האפקטיביות של תמריצים נוספים לכלכלתה. אנו ממליצים על החזקה במשקל שוק ונותנים משקל יתר לברזיל (בהתאם למדד ה-MSCI World).
הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח. הוא אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.