למרות תחזית קודרת: ההשקעה ב-S&P500 הוכיחה את עצמה
והרי התחזיות של הפד: האבטלה תרד בקצב איטי מהחזוי, התמ"ג יצמח בקצב איטי מהחזוי ואילו המחירים במשק האמריקני יעלו, גם הם, לאט מהחזוי. הבנק המרכזי של ארה"ב מתחיל להפנים את השלכות היחלשות הפעילות בשווקים המתעוררים, המשבר המחריף באירופה על כלכלת ארה"ב ולהביא זאת לידי ביטוי בהנמכת תחזיות רוחבית אל מול התחזיות הקודמות אשר הובאו בחודש אפריל השנה.
השפעות "הצוק הפיסקאלי" עלולות להחריף את המגמה השלילית באופן מהותי. עונת הדו"חות הכספיים שנפתחה, תמחיש את השפעות היחלשות הצמיחה הגלובלית על תחזיות התאגידים האמריקנים להמשך הדרך. זאת יחד עם המציאות הכלכלית הגלובלית הקודרת ישחקו את הצריכה הפרטית בארה"ב. הבנק המרכזי האמריקני יידרש להערכתנו להשיק תוכנית הרחבה כמותית שלישית במספר מהלך הרבעון הרביעי של השנה ואולי אף קודם לכן.
במקביל, עונת הדו"חות הכספיים יצאה לדרך. מדד S&P 500 הוסיף לערכו 7.89% מתחילת שנת 2012 ואילו שערו של הדולר האמריקני התחזק אל מול השקל ב-4.11%, כך שהשקעה משעממת לכאורה במדד היחס של 500 המניות הגדולות בארה"ב, הניבה למשקיע ישראלי כ-12%, וזאת בעולם בו כותרת על משבר פיננסי רודפת כותרת על סוף העולם הפיננסי. ביצועים אלו מעלים את השאלה: כיצד יהיו ביצועי המדדים, כאשר באמת יהיה טוב בעולם הפיננסי? או לחלופין האם הפעילים בשווקים הגלובליים לא לוקים בשאננות אשר תעלה להם ביוקר רב בעתיד הלא רחוק?
בחינה סקטוריאלית של עשרת הסקטורים המרכיבים את המדד, מלמדת כי שבעה מתוכם צפויים להציג צמיחה חזקה יותר בשורת המכירות ביחס לצמיחה בשורת הרווחיות. לא מדובר בנתון סטטיסטי זניח. הוא מעיד על כך שחברות מתקשות לתרגם צמיחה מואצת במכירות לצמיחה מואצת יותר ברווח, וזאת כתוצאה מעלייה בהוצאות.
ייתכן כי ירידת מחירי האנרגיה בשבועות האחרונים תשנה מעט את התמונה בשלהי שנת 2012. בבחינת הביצועים הסקטוריאליים, הרי מלבד סקטור האנרגיה אשר הניב שלילית שנתית של כ-3%, כל שאר הסקטורים הניבו תשואות נומינלית חיוביות נאות. היטיבו לבצע סקטורי התקשורת והפיננסים אשר רשמו תשואות של כ-13.9% ו-13% מתחילת שנת 2012 בהתאמה. יש לציין כי הסקטורים המצטיינים מתחילת שנת 2012 הם בדיוק אותם הסקטורים שהציגו את ביצועי החסר הבולטים ביותר אל מול מדד היחס בחמש השנים האחרונות.
ברבעון הקרוב צפוי הסקטור הפיננסי לצמוח בכ-46% ברווח הרבעוני המצרפי ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. זאת בשל העובדה שחלק לא מבוטל מן החברות הנכללות בסקטור הציגו הפסדים ניכרים ברבעון המקביל אשתקד.
בנק אוף אמריקה הוא המשפיע המרכזי על הרווחיות ההשוואתית של הסקטור הפיננסי בין הרבעון המקביל אשתקד לרבעון הנוכחי, גריעתו ממספרי ההשוואה מביאה את רווחי הסקטור הפיננסי לצמוח ב-3.5% אל מול התקופה המקבילה אשתקד. במונחי צמיחה בהכנסות, צפויות החברות הפיננסיות הנכללות במדד להראות צמיחה מתונה של 2.6% בלבד ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
סקטור טכנולוגיית המידע אשר הינו מהכוכבים הגדולים ברבעונים האחרונים, צפוי להציג צמיחה רבעונית מצטברת של 3.2% ברווחים ו-6.2% בהכנסות, אולם כרגיל בנטרול ביצועי חברת אפל, התמונה משתנה מקצה לקצה. רווחי הסקטור בהוציא רווחי אפל צפויים להיות שליליים ולהסתכם ב-2.6%, ואילו תחזית ההכנסות המצרפית ללא הכנסות אפל כאמור, צפויה לצמוח ב-3.2% בלבד.
תחזית הרווח הרבעונית המצרפית לרווחי החברות הנכללות במדד ה-S&P 500 עומדת על 24.94 דולרים - מעט מעל הרווח המצטבר ברבעון המקביל אשתקד אשר עמד על 24.86 דולרים. יצוין כי רווחיות החברות במדד ה-S&P 500 ברבעון השני אשתקד הייתה השנייה בגובהה בהיסטוריה של המדד, ולפיכך עמידה בממוצע תחזיות הרווח של החברות תביא לכך שהרבעון הנוכחי יהפוך להיות הרבעון השני בטיבו בהיסטוריה של המדד ואולי אף הראשון בטיבו בהיסטוריה.כל זאת במידה והחברות ישכילו להציג רווח מצרפי הגבוה מ-25.29 דולרים כפי שהציגו ברבעון השלישי אשתקד, רבעון הנחשב לרבעון השיא של רווחי החברות הנכללות במדד.
מתוך 31 חברות אשר דיווחו עד כה את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני של השנה, רק 18 מהן הכו את תחזית הרווח הממוצעת. 6 החמיצו את תחזית הרווח הממוצעת ואילו 5 חברות עמדו בתחזית הרווח הממוצעת. מאז תום הרבעון הראשון של שנת 2012 הפחיתו החברות במדד את תחזית הרווח המצרפית באופן מהותי - מרמה של צמיחה חזויה ברווחים של 6.5% לרמת הרווחיות החזויה כיום. כעת קיים פוטנציאל מהותי להפתעות חיוביות.
ממוצע הכאת תחזיות הרווח בארבעת הרבעונים האחרונים עומד על 4.8%, ואילו 63% מן החברות במדד היכו בתקופה זו את תחזית ההכנסות המצרפית. מעניין יהיה לעקוב אחר אומנות ניהול הציפיות של שוק ההון על ידי התאגידים הגדולים של ארה"ב.
אינדיקציה נוספת לעוצמה של ביצועי החברות הנכללות במדד זה, הינה העובדה שרבעון זה צפוי להיות הרבעון ה- 11 ברציפות בו מציגות החברות במדד צמיחה ברווח המצרפי. מכפיל הרווח המצרפי של עומד על 12.1 ובהינתן צמיחה חזויה ברווחי הפירמות גם בהמשך שנת 2012, בנק מרכזי אפסית אשר צפויה להיוותר ברמתה הנוכחית זמן רב ודולר מתחזק - מביאים אותנו למסקנה כי מדד ה-S&P 500 ממשיך להיות ההצגה הכי טובה בזירה הגלובלית בכל האמור ביחס סיכוי - סיכון.
אנו חוזרים על עמדתנו כי בתרחיש של התדרדרות בשווקים הגלובליים, הרי שוק המניות האמריקני בדומה לשוקי מניות אחרים יספוג ירידות חדות. למרות זאת אנו סבורים כי מי שחפץ בהשקעה מנייתית, נדרש ליטול סיכון זה.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה