חושבים פיזור? הנה 2 אג"חים בחו"ל שכדאי לבדוק

רן שחר, סמנכ"ל השקעות באלפה-פלטינום, מתייחס להשקעה בדולר באמצעות אגרות חוב זרות הנקובות דולר. מהי הכדאיות והדרכים לבדוק?
 | 
telegram
(7)

כחלק מפיזור סיכונים והסיכון הגיאופוליטי הקיים באזורנו, יש היגיון שחלק מרכיב הסולידי יהיה מושקע בדולר באמצעות אגרות חוב זרות הנקובות דולר. הבעיה בהשקעה שכזו, שלרוב התשואה הקיימת באגרות חוב הנקובות בדולר, אפסית בטווח הקצר ונמוכה לטווח הארוך. רק לשם הדגמה, ממשלת ארה"ב לטווח של שנתיים נסחרת ב-0.3% בלבד, בעוד שלטווח של 10 שנים נסחרת האגרת ב-1.7% תשואה שנתית - לא הרבה.

אגרות חוב קונצרניות של חברות גלובליות הנחשבות ל"חזקות" ונהנות מדירוג השקעה גבוה (A ומעלה) כמו מקדונלדס, פרוקטר אנד גמבל, נותנות תשואה סביב 1.5% דולרי לאג"ח שנפרעה בשנת 2020. כל זה לפני עמלות קניה - מכירה, עמלות לברוקר ומיסוי (המס על קופון הוא 25% במקור).

הסיבה העיקרית לתשואות הנמוכות נובעת בעיקר מהזרמת הכספים המאסיבית של הבנקים המרכזיים בעולם בהיקף טריליוני דולרים לתוך המערכת הפיננסית. דבר שהוביל למעבר של כספים בהיקפים עצומים לאגרות חוב בכל דירוג השקעה, והוריד את התשואה לרמות של כמעט נכס חסר סיכון לכאורה. לכן, במצב זה יש לחפש היטב את האג"ח הדולרית שיכולה להניב תשואה יפה או רווחי הון. להלן מספר אלטרנטיבות השקעה להשקעה דולרית:

1. JNK - פופולרית שמשקיעה באגרות חוב של חברות חסרות דירוג השקעה (מה שקרוי בלעז junk bonds או ""). תעודת הסל עלתה מתחילת שנת 2012 ב-4.76% והיום התשואה הגלומה בה עומדת סביב 6.6% שנתי למח"מ ממוצע של 6.8 שנים. דהיינו רכישה היום של תעודת סל תיתן לך תשואה דולרית סביב 6.5% לתקופה ממוצעת של 6.8 שנים.

2. תעודת סל "הסולידית יותר" IKD משקיעה בחברות הנמצאות בדירוג השקעה בינוני (דירוג ההשקעה הממוצע הוא BBB+). תעודת הסל עלתה מעל 7.5% מתחילת השנה ומגלמת היום תשואה של סביב 3.9% שנתי למח"מ ממוצע של 7.8 שנים.

3. לאלו המחפשים תעודות הרוכשות אג"חים לתקופה קצרה יותר, ניתן לרכוש את תעודת הסל HYG (דירוג השקעה של החברות B-),הנותן תשואה גלומה של 5.6% שנתי, למח"מ ממוצע של 4 שנים.

למרות העליות הנאות שרשמו המכשירים המוזכרים מתחילת השנה, אנו מעריכים כי כל עוד ישנה רגיעה יחסית באירופה והזרמת הכספים של הבנקים המרכזיים בעולם תמשיך להגיע לשווקים - נראה המשך עליית מחירים בתעודות אלו לצד ירידת תשואות.

אלו המחפשים לרכוש אגרות חוב דולריות ספציפיות עומדים בפני מספר בעיות. הבעיה העיקרית שבהן, שחלק גדול מסדרות האג"ח ניתן לרכוש רק בהיקף נקוב של 100 אלף ע.נ. או לעיתים 200 אלף ע.נ, כלומר 100 אלף דולר במינימום.

האג"חים שבכל זאת עברו את המחסום הזה וראויות לדעתנו להשקעה:

1. אג"ח של HSBC לפידיון ב-15/1/2021. בקופון של 6.67. נותן תשואה שנתית של מעל 4%. כידוע HSBC הינו כיום הבנק הגדול באירופה ושווי השוק שלו עומד על מעל 180 מיליארד דולר.

2. אג"ח בורסת הנאסד"ק. האג"ח נותן קופון של 5.55%. נפרע ביום 15/1/2020. התשואה הגלומה היום באג"ח היא מעל 4% דולרי.

עוד שני דברים אחרונים לסיום
מיסוי. הקופונים המתקבלים מאג"חים שנסחרות בארה"ב ממוסים במקור ב-25%(כאשר מדובר בלקוחות ישראליים), לכן כלל אצבע הוא לרכוש אג"חים עם קופון יחסית נמוך.

האג"חים הקונצרניות "נהנים" מזרימה בלתי פוסקת של כסף ומכלכלה עולמית מקרטעת הדוחפת את המשקיעים לחפש נכסים "בטוחים" יחסית וסולידיים. לפיכך יש לשים לב כי בסיטואציה של שיפור דרמטי בכלכלה העולמית ופתרון מוחלט של המשבר באירופה, בסין ובארה"ב יש להעריך כי נראה מעבר של כספים מהאג"ח לנכסים יותר מסוכנים כמו מניות - אז נראה עלייה דרמטית בתשואות אג"ח ממשלת ארה"ב, תוך כדי הפסדי הון גדולים לאותם המשקיעים שרכשו את אותן אג"חים או אג"חים בדירוג השקעה - במקרה הזה ניתן להגיד, עוד חזון למועד.

*סקירה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. משקיע הקורא את הסקירה אינו יכול להניח כי הסתמכות על הדעות וההמלצות המובאות בה תיצור עבורו רווחים. הכותב סקירה זו או מי מטעמו עשוי לסחור להחזיק למכור את המניות המובאות בסקירה או חלק מהן. סקירה זו הינה אינפורמטיבית בלבד, ולא נועדה לשמש הצעה או שידול לקנות או למכור מניות כלשהן. אין הסקירה מתיימרת להיות ניתוח מלא של כל העובדות הנזכרות בה. דעות המובאות בסקירה עשויות להשתנות ללא שום הודעה נוספת. כמו כן אין בסקירה על מנת להטיל חבות כל שהיא על חברת אלפה או באים מטעמה. לכותב האנליזה/לחברה יש עניין אישי בנושא. מתן השיווק אינו מהווה תחליף לשיווק המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    אין תשואה בכלל באגחים בחול.
    יוני 07/11/2012 22:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כדאי לרכוש רק אגחים בארץ.
    סגור
  • 6.
    IKD - מה שם התעודה ?
    ניב 07/11/2012 18:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    IKD אין סימבול כזה באתר של בנק הפועלים - תוכל לתת את שם התעודה ?
    סגור
  • 5.
    איך בכלל קונים אגח בחול ישירות?
    תומר 07/11/2012 15:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ניסיתי ניסיתי ניסיתי , אבל לא הצלחתי לאתר איך קונים אגח בחול דרך חשבון בארץ. למשהוא יש מושג איך עושים את זה תכלס?
    סגור
  • 4.
    אלה ההמלצות של שלמה מעוז? אני מאוכזב
    יאיר 07/11/2012 14:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בשביל אחוז וחצי תשואה עדיף כבר לשבת על מקמ ולקבל יותר, אם הריבית האפסית בעולם תמשך עדיף להנות מהתשואה העודפת על השקל ואם הריבית תעלה הרי שתעודות ואגח אלו ירשמו הפסדי הון נאים. בשביל חשיפה דולרת אני מעדיף את טאואר אגח ו', שנותן 12% דולרי בחברה עם תזרים יציב וגב חזק, ובנוסף מקבל אופציה למניה שנמצאת 20% מהכסף בחינם
    סגור
  • 3.
    המלצה חמה....
    יוני 07/11/2012 12:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם אתה ממליץ על רכישת HSBC ראוי שתציין כי החוב שהזכרת נחות לחוב בכיר קרי הנו בעל מרכיב סיכון גבוה יותר ומטבע הדברים מניב לאור זאת תשואה גבוהה יותר. סתם גילוי נאות ראוי.....
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    המלצות גרועות - HSBC זה חוב נחות
    בני 07/11/2012 11:19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מה אתה רץ להמליץ על דברים שאין לך מושג בהם ?? המלצת פה על חוב נחות של HSBC, אתה מבין מה הסיכונים שם ? לא ממש נראה שהכותב ממש מבין על מה הוא מדבר, הדסק הכי מקצועי בארץ באג"ח חו"ל הוא של מגדל
    סגור
  • 1.
    סוף סוף המלצה אופרטיבית לאגח דולרי (ל"ת)
    יואב אבן 07/11/2012 10:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות