אלטרנטיבת השקעה למדד התל בונד השקלי
ממשיך לתעתע בחזאים. בעוד התחזית הממוצעת לחודש אוקטובר 2012 ניבאה מדד חיובי בשיעור של 0.2%, בפועל רשם המדד דווקא ירידה של 0.2%. מדובר בחודש השלישי ברציפות בו נמצא המדד מחוץ לתחזיות האנליסטים, והחודש השני ברציפות בו מציג המדד תוצאה נמוכה מהתחזיות.
אני סבור כי אנו נמצאים בתחילתה של תקופה של מדדים נמוכים, כאשר גם בחודשים נובמבר 2012 עד פברואר 2013 אנו צפויים לראות מדדים נמוכים ואף שליליים. כתוצאה מהמדדים השליליים ניתן לראות ירידה בציפיות האינפלציה בשוק ההון - מתחילת השנה מסתכמת האינפלציה ב-2.1%, והצפי לאינפלציה בשנה הקרובה ירד בחודשים האחרונים מרמה של 2.5% ל-1.9% בלבד, בעוד הצפי לאינפלציה לחמש השנים הקרובות ירד בשתי עשיריות לרמה של 2.4% בלבד.
בנוסף, בשבוע שעבר התפרסם נתון לפיו צמח המשק ברבעון השלישי של 2012 ב-2.9% - שפל של 13 רבעונים. על רקע נתונים אלו צפוי בחודשים הקרובים להותיר על כנה - ואולי אף להפחית - את בנק ישראל העומדת כעת על 2%.
החלשות האינפלציה לצד נתוני צמיחה נמוכים של המשק הישראלי והמשבר העולמי המתמשך, גורמים לכך שקיימת כיום העדפה של האפיק השקלי על פני האפיק הצמוד. כאשר התשואה לפדיון באג"ח הממשלתיות נמצאת בשפל (ממשלתית שקלית 118 שנפדתה בינואר 2018 נסחרת בתשואה של 2.86%) ברור מדוע בוחרים המשקיעים להסיט את כספם לאג"ח הקונצרניות.
הנהנה העיקרי עד עתה מהחלשות האינפלציה מחד ומתשואות נמוכות באג"ח הממשלתיות מאידך היה מדד התל בונד השקלי שזכה לביקושים גדולים. לכן נפלה תשואת המדד מ-5.4% בתחילת 2012 ל-3.60% בלבד כיום. הוא אינו מהווה כעת אטרקטיבית במיוחד להשקעה. נוסף על כך הצטמצם המרווח בין המדד לממשלתי במח"מ דומה בתקופה זו מ-2.15% ל-1.32%, מדובר במרווח הנמוך ביותר בשנתיים האחרונות.
דעתי היא כי לאור התשואה והמרווח הנמוך במדד התל בונד השקלי אופציית ההשקעה המעניינת יותר כעת היא קונצרניות שקליות שאינן כלולות במדד ובהן עדיף יותר להתמקד (כמובן שלא אך ורק בהן).
אחת מבין שלוש האג"ח הינה חלק ממדד התל בונד ({הוט אגח ב}) , ושתי אג"ח נוספות ({דמרי אגח כג} ו{אליאנס אגח ב}) אינן כלולות במדד, אך עומדות בתנאי הכניסה למדד של הבורסה לני"ע על פי דירוג (דירוג מינימום של 3A). כלומר מדובר באג"ח בעלות דירוג השקעה גבוה.
התשואה הממוצעת לפדיון ברוטו של אג"ח המומלצות הינה 6% לעומת 3.60% של מדד התל בונד השקלי. כלומר מדובר על תוספת משמעותית של 2.4% לתשואת מדד התל בונד השקלי. המח"מ הממוצע של אג"ח הינו 2.53 לעומת 2.91 של מדד התל בונד השקלי - דבר המהווה יתרון נוסף.
המרווח הממוצע בין אג"ח המומלצות לאג"ח ממשלתיות במח"מ דומה עומד על 3.90% לעומת מרווח של 1.32% של מדד התל בונד השקלי - הפרש משמעותי לכל הדעות.
סיכום ומסקנות: אנו נמצאים בתחילתה של תקופה של מדדים נמוכים במשק הישראלי. נתון זה המתווסף לריבית הנמוכה במשק מוביל את המשקיעים להעדיף את אג"ח השקליות הקונצרניות. התשואה הנמוכה והמרווח הנמוך של מדד התל בונד השקלי מממשלתי במח"מ דומה מפחית את כדאיות ההשקעה במדד עצמו. לפיכך כדאי להשקיע בעיקר באג"ח קונצרניות של חברות איכותיות שאינן כלולות במדד התל בונד השקלי.
הכותב, סיון ליימן, הינו יועץ השקעות פרטי ומנכ"ל כנען ייעוץ השקעות
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מי מה למהשושנה דמרי 01/12/2012 18:35הגב לתגובה זו1 0ככה אתה גם נותן המלצות ללקוחות הפרטיים שלך? נותן 3 אגחים ונותן לנו ממוצע תשואה של שלושתם? בלי פירוט, בלי הסבר, בלי יתרונות מול סיכונים, בלי ניתוח? חבל על הזמן [הקצר] שהשקעת במה שכתבת, חבל על הזמן של הקריאה שלנו. אפילו חבל על הזמן שאני מבזבז על התגובה הזו. בקיצור - כל כך הרבה חבל"זסגור
-
2.ל 1משה 28/11/2012 09:15הגב לתגובה זו0 0תחפש קרן ex תל בונד זה קרן שמשקיעה מחוץ לתל בונד ex=exitסגור
-
1.דוגמאאנונימי 27/11/2012 19:45הגב לתגובה זו0 0תן בבקשה דוגמא של קרנות נאמנות מתאימות לאגח קונצרנים שקליםסגור