סופר וגם סוחר: ג'יימס אושונסי שחקר את השוק משנת 1790 ועושה תשואה של 20% בשנה - באילו מניות הוא מחזיק?

ד"ר ינון אריאלי מתייחס בטורו למנהל ההשקעות שפרסם 2 ספרים ובהם ניתוח של איך להכות את השוק, הנה עיקרי השיטה...
 | 
telegram
(4)

האם אתם מאמינים שאפשר לחזות את התנהגות שוק המניות בעתיד? לדעתי לא. ובכל זאת, בשנת 2006 פרסם מנהל ההשקעות המפורסם ג'ימס אושונסי את הספר "Predicting the Markets of Tomorrow: A Contrarian Investment Strategy for the Next Twenty Years", בו הוא טען שאפשר לחזות לאן ילך השוק אם רק מסתכלים על מגמות ארוכות טווח של השוק. אושונסי הלך הרבה מאוד שנים אחורה, ל-1790, ולאחר שבחן את הנתונים גילה ששוקי המניות נוהגים לנוע במגמות שנמשכות 20 שנה.

לפי התוצאות, בשנת 2000 התחיל מחזור חדש שבו מניות הערך בממדים שונים ישיגו גבוהה יותר מאשר מניות אחרות. במחזור הקודם, זה שהסתיים ב-2000, גברו מניות הצמיחה הגדולות על מניות הערך כפי שחזה המודל של אושונסי. אושונסי כמובן לא לקח בחשבון את המשבר של 2008, ולכן עד עתה דווקא מניות הצמיחה הניבו תשואות עודפות, אבל יש עוד 7 שנים לסיום המחזור כך שנצטרך לחכות לסיומו בשביל לשפוט.

בכל אופן, אושונסי לא הסתפק בכך. כבר עשר שנים לפני זה, הוא ביצע מחקר מעמיק במטרה לאתר "מה עובד בוול סטריט". כך גם נקרא הספר שפרסם ב- 1996 (What Works on Wall Street, שהוא אגב אחד מספרי החובה לכל משקיע), שהציג את הממצאים שלו. למרבה הפלא, המסקנה של אושונסי הייתה ששימוש בפרמטרים פיננסים כמו רווחיות גבוהה או תשואה גבוהה על ההון העצמי, אינן מצביעות בהכרח על מניות שיכו את השוק בעתיד. אז מה כן? המחקר העלה מספר פרמטרים שיאתרו את המניות בעלות הפוטנציאל הגדול ביותר לנצח את המדדים בעתיד.

הפרמטר הראשון: מכפיל המכירות - שווי השוק לחלק לסך הכנסות החברה ב-12 החודשים האחרונים. כידוע, נמוך הוא רמז לכך שמניה נסחרת בחסר. אושונסי לא היה הראשון, אולם גם הוא מצא כי זהו אחד האינדיקאטורים האפקטיביים ביותר לאתר מניות שיניבו תשואה גבוהה יותר מתשואת השוק הממוצעת.

הפרמטר השני הוא טכני בעיקרו - עוצמה יחסית (Relative Strength) . הכוונה היא לרמת הביצועים של המניה בהשוואה לכלל השוק (או למניות המגזר אליו היא שייכת) בפרק זמן מסוים. מספר שלילי מצביע על ביצועי חסר בעוד מספר חיובי משמעותו שהצליחה לגבור המניות האחרות. למרות שאני לא חסיד של אינדיקאטורים טכניים, חייבים להודות ששילוב של פרמטרי עם קריטריוני ערך יכול לעבוד. ואכן, אושונסי גילה כי מניות עם מכפיל מכירות נמוך שהציגו את שינוי המחיר הגבוה ביותר בשנה כלשהי, נטו להניב תשואות עודפות על פני אחיותיהן למגזר גם בשנה שלאחר מכן. למרות האפקטיביות הגבוהה של הכלי הזה, אושונסי הזהיר כי הסתמכות על העוצמה היחסית יכולה להוביל לתנודתיות גדולה יחסית של התיק, היות ומניות כאלו עשויות להיות קרובות לשיא שלהן ולכן עלולות לחוות ירידת מחיר דרמטית במקרים מסוימים.

לאושונסי היו מספר דרכים לשלב את שני הפרמטרים האלו עם קריטריונים נוספים. אחת המעניינות ביניהן, כפי שהיא מיושמת מזה כ-15 שנים באתר aaii.com, ניסתה לאתר מניות של חברות בעלות נמוך מ-2 מיליארד דולר, שישלבו תכונות של צמיחה וערך. בשביל לאתר מניות כאלו, עליכם למחוק תחילה את המניות עם מכפיל מכירות גבוה מ-1.5 ורווח למניה שלילי על סמך ההכנסות של 12 החודשים האחרונים. כעת, השאירו מתוכן רק את המניות שהניבו ב-13 וב-26 השבועות האחרונים תשואת מחיר גבוהה יותר מהממוצע בשוק. לבסוף, 25 המניות בעלות העוצמה היחסית הגבוהה ביותר מתוכן בשנה האחרונה הן אלו שתקנו. כעבור שנה, מכרו את כל המניות, חזרו על התהליך וקנו 25 מניות חדשות.

אם הייתם משקיעים על פי האסטרטגיה הזו בעשר השנים האחרונות בשוק האמריקני, היא הייתה מניבה תשואה של כמעט 20% בממוצע לשנה בהשוואה לפחות מ-5% של ה-S&P500. מרשים מאוד. אם אתם רוצים להתחיל לבצע את האסטרטגיה כבר מחר בבוקר, הנה הרשימה שמוצגת באתר aaii.com עבור מניות הנסחרות בבורסות בארה"ב:



*הכותב, ד"ר ינון אריאלי, נותן שירותי ייעוץ לחברות ולבכירים, ומעביר קורסי השקעות ערך. הוא מנהל בלוג בכתובת http://bursa4u.com . תקנות הייעוץ הכללי של אוסרות עליו להתייחס לתגובות שלכם בעמוד זה, אולם אתם מוזמנים לפנות אליו באמצעות המייל. הדברים מובאים לצורך מידע כללי בלבד ואין לראות בהם משום המלצה ו/או ייעוץ לגבי כדאיות ההשקעה בניירות ערך ו/או מכשירים פיננסיים אחרים. הדברים אינם מהווים תחליף לייעוץ ספציפי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה בהם שימוש עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד. לכותב אין רישיון ייעוץ השקעות, ואין לו עניין אישי במניות שהוזכרו.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    איך מגיעים לרשימה בטבלה באתר שציינת ? תודה (ל"ת)
    יוסי 21/01/2013 21:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    עדי מ-talkingvalue עושה את זה כבר שנים
    גילוי דעת 20/01/2013 11:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכל מפורסם גם באופן גלוי
    סגור
  • 1.
    זו שיטה לא פשוטה עם עלויות לא קטנות.
    רעיון לקרן נאמנות 18/01/2013 14:20
    הגב לתגובה זו
    4 0
    אני מוכן לקנות קרן נאמנות שתפעל לפי השיטה הזו כמדיניות השקעה, כל עוד דמי הניהול לא יעלו על 2 אחוזים.
    סגור
  • אתה מתכוון לתעודת סל
    יאיר 18/01/2013 16:09
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ול- 0.1% דמי ניהול.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות