בעקבות הכסף הגדול: האינדיקטורים שמנחים השקעה

קובי שגב, מנכ"ל אילים קרנות נאמנות, מתייחס לבחינות, הבדיקות ובירורים שיש לעשות בבואנו להשקיע בסקטור, אג"ח או מניה
 | 
telegram
(3)

אחד האינדיקטורים שכדאי לבחון בבואנו לקבל החלטת השקעה בשוק מסוים, הוא מעקב אחרי זרימת כספי ההשקעות של הציבור. בחינה של השינוי בבחירת ההשקעות של הציבור האמריקני שנצפתה בינואר יכולה אולי לבשר על תקופה חדשה בשווקים, ועל בטחון מסוים אצל המשקיעים בכל הנוגע להשקעה במניות, הן בארה"ב והן ברחבי העולם.

חודש ינואר האחרון היה יוצא דופן עבור שוק הקרנות האמריקני (קרנות נאמנות ו-ETF) - כ-62 מיליארד ד' זרמו לקרנות נאמנות מנייתיות, זהו החודש החזק ביותר לקרנות המנייתיות מאז דצמבר 2006. בנוסף, זרמו עוד כ-28 מיליארד ד' ל-ETF מנייתיות. חשש רב מה"נפילה" מהצוק הפיסקלי וסיבות אחרות השאירו את ההשקעה במניות על אש קטנה בסוף 2012, ואילו בחודש הראשון של 2013 אנו רואים התפרצות ממשית - מדד ה-S&P500 חצה את רף ה-1,500 לראשונה מאז 2007' והמשקיע האמריקני בשל יותר להגדיל את רמת הסיכון בהשקעותיו (RISK-ON).

הטבלה המצורפת מראה את הגיוסים נטו בקרנות האמריקניות בחודש ינואר 2013 בהשוואה לחודשים שקדמו לו:

מקור: רויטרס
מקור: רויטרס

את ההשפעה של זרימת הכספים לשוק האמריקני ראינו בביצועי מדד האמריקני המוביל, ה-S&P500, שסיכם ינואר מוצלח מאוד. מסקנה נוספת הנובעת מנתונים אלו, שהציבור בארה"ב מגדיל באופן ניכר את השקעותיו במניות בעולם, לרבות שווקים מתעוררים. היקף ההשקעות האמריקניות בקרנות המשקיעות בשווקים מתעוררים שהיקף המסחר בבורסות בהם נמוך יחסית, משפיע בצורה מהותית על מדדי המניות המקומיים - אנחנו לא מדברים עדיין על ההיקפים שראינו ב-2006-2007, אולם אם זו תחילתה של מגמה, אזי השפעתה של זרימת הכספים משפיעה לאין ערוך על השווקים האלו, ועשויה להביא לזינוקים בשערי המניות האקזוטיות.

אם נשווה לרגע בין שוק הקרנות האמריקני לשוק הישראלי, נגלה תופעה מעניינת - המשקיע הישראלי העלה גם הוא את רמת הסיכון של השקעותיו, אך בניגוד להחלטות המשקיע האמריקני, ניתבו משקיעי הקרנות הישראלים את הכסף (כמעט 4 מיליארד ש') לקרנות קונצרניות וכלליות ואילו בקרנות המנייתיות כמעט ולא נרשמו גיוסים. אצל האמריקנים התמונה ברורה - השקעה במניות בעיקר, השקעה באג"ח במידה פחותה.

להלן טבלה המסכמת את הגיוסים נטו בקרנות הנאמנות האמריקניות לפי קטגוריות:
מקור: רויטרס
מקור: רויטרס

לסיכום, המספרים מרמזים על שינוי בתפישת הסיכון אצל המשקיעים ברחבי העולם, המחליפים השקעות בטוחות בהשקעות מסוכנות יותר בתקווה לייצר עודפת בעולם בו שוררת שפל אצל רוב הבנקים המרכזיים. בינתיים, הישראלים רוכשים רק אג"ח קונצרניות, האמריקנים קונים מניות ובמידה והמגמה תמשך נצפה לאפקט חיובי במדדי המניות בשווקים המתעוררים (וייתכן שגם אצלנו).

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    האמריקאים למדו כבר לקח בהשקעות כאילו בטוחות
    אמריקאי לשעבר 24/02/2013 09:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אחרי שבנק מתמוטט לך, את מפסיק לחשוב אתה יודע מה בטוח ומה ספקולטיבי
    סגור
  • 2.
    יאללה מניות!
    פרידה קאלו 22/02/2013 18:51
    הגב לתגובה זו
    2 2
    ואג"ח זבל!
    סגור
  • 1.
    ניתוח מעניין מאד (ל"ת)
    אליהו 21/02/2013 12:34
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות