בעקבות הכסף הגדול: האינדיקטורים שמנחים השקעה
אחד האינדיקטורים שכדאי לבחון בבואנו לקבל החלטת השקעה בשוק מסוים, הוא מעקב אחרי זרימת כספי ההשקעות של הציבור. בחינה של השינוי בבחירת ההשקעות של הציבור האמריקני שנצפתה בינואר יכולה אולי לבשר על תקופה חדשה בשווקים, ועל בטחון מסוים אצל המשקיעים בכל הנוגע להשקעה במניות, הן בארה"ב והן ברחבי העולם.
חודש ינואר האחרון היה יוצא דופן עבור שוק הקרנות האמריקני (קרנות נאמנות ו-ETF) - כ-62 מיליארד ד' זרמו לקרנות נאמנות מנייתיות, זהו החודש החזק ביותר לקרנות המנייתיות מאז דצמבר 2006. בנוסף, זרמו עוד כ-28 מיליארד ד' ל-ETF מנייתיות. חשש רב מה"נפילה" מהצוק הפיסקלי וסיבות אחרות השאירו את ההשקעה במניות על אש קטנה בסוף 2012, ואילו בחודש הראשון של 2013 אנו רואים התפרצות ממשית - מדד ה-S&P500 חצה את רף ה-1,500 לראשונה מאז 2007' והמשקיע האמריקני בשל יותר להגדיל את רמת הסיכון בהשקעותיו (RISK-ON).
הטבלה המצורפת מראה את הגיוסים נטו בקרנות האמריקניות בחודש ינואר 2013 בהשוואה לחודשים שקדמו לו:
אם נשווה לרגע בין שוק הקרנות האמריקני לשוק הישראלי, נגלה תופעה מעניינת - המשקיע הישראלי העלה גם הוא את רמת הסיכון של השקעותיו, אך בניגוד להחלטות המשקיע האמריקני, ניתבו משקיעי הקרנות הישראלים את הכסף (כמעט 4 מיליארד ש') לקרנות אג"ח קונצרניות וכלליות ואילו בקרנות המנייתיות כמעט ולא נרשמו גיוסים. אצל האמריקנים התמונה ברורה - השקעה במניות בעיקר, השקעה באג"ח במידה פחותה.
להלן טבלה המסכמת את הגיוסים נטו בקרנות הנאמנות האמריקניות לפי קטגוריות:
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 3.אמריקאי לשעבר 24/02/2013 09:44הגב לתגובה זואחרי שבנק מתמוטט לך, את מפסיק לחשוב אתה יודע מה בטוח ומה ספקולטיבי
- 2.פרידה קאלו 22/02/2013 18:51הגב לתגובה זוואג"ח זבל!
- 1.ניתוח מעניין מאד (ל"ת)אליהו 21/02/2013 12:34הגב לתגובה זו