מאפיינים קבועים בשוק האמריקני מעידים על ראלי בלי תיקון
נכון שבלתי אפשרי לחזות מה השוק יעשה מחר, אבל ברמה המחזורית ישנם דפוסים המאפיינים את התנהגותו. השוק אינו נע באופן ליניארי - למטה או למעלה, אלא במעין זיגזג המורכב מתנועה ותיקון, תנועה ותיקון. התיקון משמש כהפוגה בריאה במהלכו, המאפשרת למשקיעים שבתוך השוק לרווח ממשי, ולמשקיעים חדשים להצטרף ברמות מחיר נוחות יותר. לעיתים התיקון מתרחש לאחר כיבוש יעד טכני כלשהי (רמת שיא, מספר עגול, קו מגמה) או כתוצאה מאיזשהו אירוע המעמיד במבחן את הנחת המוצא האופטימית של השוק.
היחס בין התנועה המגמתית לתיקונים שלאורך הדרך, מלמד אותנו רבות על מצבו של השוק, הפסיכולוגיה שלו ותוחלת ימיה של המגמה. בדרך כלל, תיקונים בריאים נאמדים ב-5%-15% המתפרשים על זמן מה. אולם, אחד המאפיינים הבולטים ביותר ויוצאי הדופן של מגמת העליות הנוכחית של המדדים בוול-סטריט בחודשים האחרונים היא התיקונים הרדודים, שאינם עולים על 3%. האם זהו סימפטום של האיתנות של הראלי או שמא עדות לחולשתו?
בתנאים הנוכחיים של וול-סטריט, בהם נוצר שילוב מוזר בין הרחבה כמותית מסיבית של הפדרל ריזרב לתשתית פונדמנטלית רעועה של כלכלות בגירעון ובמשבר - התיקונים התקצרו. לעניות לדעתי, הדבר אינו מלמד על אופטימיות לגבי העתיד, אלא על חשש של המשקיעים מפני סופו הקרב ובא של הראלי הנוכחי, ורצונם להפיק ממנו רווח כל עוד ניתן. זו בועה המודעת לעצמה בעת התנפחותה.
הנה, בפתחו של חודש מאי, הראלי הנוכחי יעמוד למבחן של עוד דפוס מחזורי שידוע בקרב המשקיעים במשפט "תמכור במאי ותלך" (sell in May and go away). על פי הסטטיסטיקה, התשואה של ה-S&P 500 בחודש מאי מסתכמת בממוצע ב-0.21% בלבד מאז 1950. מאי אינו החודש הגרוע ביותר מבחינת (בספטמבר תשואה שלילית של 0.6%) אבל הוא מסמן את תחילתה של התקופה הגרועה ביותר בשנה מבחינת ביצועי המניות, בתקופה שבין תחילת מאי לסוף אוקטובר. מאז 1950 מדד הדאו-ג'ונס משיג בתקופה הזו תשואה של 0.3% בלבד. לשם השוואה, בחודשים נובמבר - אפריל מדד הדאו-ג'ונס משיג תשואה ממוצעת של 7.5%.
מלבד הדפוס המחזורי, הדובים של השוק יכולים להצביע על לא מעט גורמים שעשויים להביא למפנה בשוק. ההיחלשות בנתוני המאקרו של כלכלת ארצות הברית, עונת דוחות הרווח המאכזבת והבעיות הבלתי נגמרות בגוש האירו. ובכל זאת, אנחנו חוזרים כאן לנתק הנוכחי בין הפונדמנטלי למחיר המניות, הנובע מהתמיכה האדירה שמעניקים הבנקים המרכזיים של ארצות הברית, יפן, בריטניה, אוסטרליה ואוטוטו גם הבנק של אירופה. תמיכה זו יוצרת מצב בו למשקיעים אין יעד אחר להשקיע בו את כספם מלבד שוק המניות, וזאת בשל הריביות האפסיות בכל אפיקי ההכנסה הקבועה, ובטח בהשוואה לדיבידנדים המחולקים על ידי חברות ה-S&P 500. סביר להניח שנראה מגמה של רוטציה בשוק המניות ומעבר של הון ממגזרים שהציגו בראלי הנוכחי ביצועי יתר למגזרים שהציגו ביצועי חסר.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.lets wait to the vxx...3000% (ל"ת)abbass 07/05/2013 14:30הגב לתגובה זו0 0סגור