גזירות האוצר והשפעתן על ציבור העצמאים - חלק II

ירון שמיר, מומחה הפנסיה של Bizportal, מתייחס להשפעתם של הגזירות האחרונות ותיקוני החוק על ציבור העצמאים בישראל
 | 
telegram

לפני כשבועיים פורסם טור בעניין שינוי מודל הטבות המס בחסכון הפנסיוני כפי שעולה מהמסמך שהועבר לאוצר. אותו טור דן בציבור השכירים, בעקבות שאלות ובקשות רבות נתמקד בנושאים נוספים שהוזכרו במסמך האוצר כמו ציבור העצמאים, פיצוי פיטורים בעת עזיבת עבודה, ייעוד כספי פיצויים למטרת קיצבה (קיצבה נדחית). נדגיש כי מדובר על מסמך שכנראה יעבור שינויים עד אישורו, אך חשוב להכירו ולהבין את המשמעויות העולות ממנו.

ציבור העצמאים
עד לתיקון המוצע היה ציבור העצמאים זכאי להטבות מס בדרך של ניכוי וזיכוי עד ל-16% מפעמים השכר הממוצע במשק, הפקדה של כ-33 אלף ש' בשנה, כאשר חלקה התקבל בהטבת מס בדרך של ניכוי, כלומר הפחתת ההכנסה החייבת במס של העצמאי וחלקה בדרך של זיכוי - הטבה קבועה של 35%.

על פי המודל החדש, העצמאי יהנה מזיכוי של 35% מהפקדה של עד 20% מהכנסה שנתית בגובה 176,650 ש'. כלומר הפקדה של 35,330 לכאורה כ-2,000 ש' יותר מהמצב הקיים. יחד עם זאת, בבדיקה מעמיקה יותר ניתן לראות שמהמודל החדש נעדרת האפשרות להפקדה בנפרד לכיסוי לאובדן כושר עבודה. עד לפירסום התיקון, העצמאי היה יכול ליהנות מהטבה נוספת של הפקדה עד 3.5% משכרו (או מהתקרה) לטובת רכישת אובדן כושר עבודה.
בנוסף מכיוון שבעבר חלק מהטבת המס היתה בדרך של ניכוי מההכנסה החייבת, זו האחרונה היתה קטנה גם אל מול תשלומי - דבר שהעניק הטבה נוספת לעצמאי.

שינוי דרך ההטבה לזיכוי בלבד אמנם מגדילה במקרים רבים את ההטבה הניתנת באופן ישיר בגין ההפקדה, אך בשורה התחתונה עקב שתי העובדות שצויינו לעיל נראה כי ציבור העצמאים נפגע גם הוא מהמודל החדש.

פיצויי פיטורים בעזיבת עבודה
עד למודל החדש ברירת המחדל היתה כי ניתן להתחשבן על פיצויי פיטורים המופקדים בקופת גמל, לקבל פטור ממס (עד לתקרות הקבועות בחוק) ומאוחר יותר להשאיר את הכספים בקופה ככספים נזילים בכל עת. כמו גם ניתן היה ליעד כספי פיצויים המחויבים במס ומופקדים בקופה לקיצבה לצורך קבלת קיצבה בעתיד, ובכך להמנע מתשלום מס בשוטף.

יחד עם זאת, העובד אשר ייעד כספים לרצף קיצבה היה רשאי "להתחרט" מרצף הקיצבה אותו בחר ולהיות ממוסה על הכספים על פי המס השולי ביום החרטה.

המודל החדש מציע לשנות את התייחסות ולקבוע שברירת המחדל ביום עזיבת העבודה איננה התחשבנות במס, אם כי ייעוד כספי הפיצויים למטרת קיצבה אלא אם כן ביקש העובד אחרת. להחלטה זו ישנה משמעות חיובית מאד לגבי הגדלת גובה הפנסיה הצפויה לחוסכים לעת זיקנה, ועוזרת בפתרון בעיה עליה דיברנו לא פעם - שעקב משיכת כספי הפיצויים הפנסיה מצטמצמת בצורה קריטית.

יחד עם זאת, אין ספק שמבחינת הטבת המס מדובר בפגיעה בלקוח שיכול ליהנות מפטורים על סכומים חד פעמיים במודל הקיים, אך על חשבון פטור עתידי לקיצבה שכן אין עדיין פטור. כמו כן, מוצע כי מקלט המס המוכר היום כרצף קיצבה "יפגע פעמיים" - תחילה יוגבל בהיקפו ושנית, כל חזרה ממנו "תלך אחורה" ליום עזיבת העבודה.

לסיכום, המודל החדש אמנם מפשט את הטבות המס, אך נראה כי הפגיעה הן בציבור השכירים והן בציבור העצמאים תשפיע בדרך החסכון לפנסיה. חשוב לדאוג כי בשם הרצון לגבות יותר מס לא יפגע החסכון הפנסיוני, שגם כך נמצא בחוסר.

**אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולותו/ או יעוץ במוצר פיננסי ו /או יעוץ מס ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות ו /או הקופות המוזכרים לעיל ו/או נמצאים בקשרים עסקים עם החברות המוזכרות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות