האם אפשרי תשואה כפולה מזו של 'ת"א-100', בשינוי קטן

בן שפס ויובל רכניץ, IBI TRADE, מתייחסים לגישה הרווחת ביחס להשקעה בחו"ל אל מול השקעה מקומית, ומציגים את אפשרות אחרת לרווח

הקשר בין ישראל ליהודי התפוצות הוא נדבך חשוב בחוסן הלאומי של ישראל, ומוזכר כבר במגילת העצמאות. לקהילה היהודית בתפוצות השפעה עמוקה על מרחב הפוליטי ביחסי ישראל מול מדינות העולם, ותרומה אדירה לכלכלה המקומית. עם זאת, הציונות אינה עומדת בקנה אחד עם הפרמטרים המקובלים בעולם העסקים הגלובלי, ולא כל חברה ציבורית ישראלית רשומה בשוק המניות בישראל.

מחוץ לכותלי הבורסה לני"ע בת"א נסחרות עשרות חברות ישראליות בבורסות ניו יורק, לונדון, מוסקבה, ורשה ועוד. לחברות אלו פעילות גלובלית ענפה בתחומי הטכנולוגיה השונים, תרופות ומכשור רפואי, אנרגיה ודלקים, נדל"ן מסחרי או למגורים, הימורים ועוד. קשה לשכנע חברת טכנולוגיה ישראלית להירשם בבורסה מקומית מקום בורסת הנאסד"ק המאפשרת רישום מהיר ומספקת במה לחברות טכנולוגיה בעולם. כמו כן, לעיתים קרובות הרישום הכפול אינו תואם למבנה העלויות או לאסטרטגיה של החברה.

כיום, השקעה בתעודת / קרן סל מקומית על מדדי המניות בישראל או ETF העוקבת אחר מדד MSCI Israel מספקת חשיפה לביצועי חברות הרשומות בבורסה בישראל, אך במקביל לא נותנת מענה למשקיעים המעוניינים להיחשף לכלל החברות הישראליות בעולם.

כמה ההבדל ה"מינורי" משפיע על השורה התחתונה? מתברר שמאוד

בנינו מדד וירטואלי המורכב מחברות ישראליות להן פעילות חובקת עולם שאינן רשומות למסחר בבורסה בת"א. ביצועי המדד, המורכב ממנגנון שווי שוק טריוויאלי ללא הגבלת משקל, עולים על ביצועי מדד ת"א 100 בשנים האחרונות. מתחילת השנה תשואת המדד עומדת על 17.5% במונחים דולריים (נכון ל-10.06.2013) לעומת תשואה של פחות מ-6% במדד המקומי. *הנתונים נכונים ל-10.06.13

כיצד תעשיית ה-ETFים הגלובלית מאפשרת לנו להיחשף למדד המשלב את שלל החברות הישראליות? נכון להיום המדד היחידי הכולל חברות ישראליות בארץ ובעולם הוא מדדBlueStar Israel Global (בלומברג: BLS index). זהו ללא ספק מדד מעניין לאור ביצועי החברות הישראליות מעבר לים בשנים האחרונות, ועל רקע עזיבתה בטרם עת של חברת מלאנוקס. המדד הינו פרי חברת המדדים BlueStar בשיתוף פעולה עם Standard&Poor's. השקת ETF על ישראל הגלובלית, צפויה להתבצע בשבועות הקרובים ועתידה לספק מענה למשקיעים שמעוניינים בפיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי הולם, שמאמינים בחברות לצד יזמות, drive וניהול ישראלי.

מדד BIGI מורכב מ-94 חברות גדולות בסטנדרטים ישראלים. הוא מנסה לשלב את המיטב משני העולמות - הן החברות המובילות מעבר לים והן החברות המובילות הנסחרות בישראל. המשמעות היא רמת פיזור גבוהה יחסית לת"א 25 עם משקל גבוה יחסית לסקטור הטכנולוגיה ולביומד - health care. לעומת זאת, החשיפה לטלקום ולפיננסים קטנה ביחס למדדי הייחוס הישראלים. לסיכום, המדד החדש מספק מכשיר השקעה חשוב למשקיע העצמאי. הוא מאפשר להשקיע ביזמות, בוורסטיליות, בפיזור הגיאוגרפי והענפי שחברות ישראליות מציעות. המדד מאפשר להוסיף חשיפה לסקטור הטכנולוגיה המקומי, להקטין חשיפה לטלקום ומרכיבים אחרים בעייתים במשק המקומי.

כל הכותרות

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    ייתכן דווקא שבשנה הקרובה תא 100 ייתן תשואה עודפת (ל"ת)
    ניתוח ירוד ולא ברמה 27/06/2013 09:56
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אף חברת תעודות סל לא הרימה את הכפפה לשווק תעודה כזו? (ל"ת)
    שינפיקו תעודה דומה 26/06/2013 22:20
    הגב לתגובה זו