לאן זורם הכסף? משקיעי 2013 אוהבים לקחת סיכון

גיא מזרחי, מנהל השקעות קרנות אג"ח במגדל שוקי הון, מתייחס לשינוי העדפות בהחלטות להשקעה בין אז ועכשיו. היכן המשקיע הממוצע אוהב להשקיע?
 | 
telegram
(1)

מתחילת שנת 2013 אנו עדים לשינוי בטעמם של המשקיעים. לעומת השנה הקודמת, זו הנוכחית מאופיינת בזרימת כספים מסיבית של משקיעים אל עבר אפיקי הסיכון. את שינוי הטעמים אנו נוהגים לחלק לשלבים:

- בשלב הראשון המשקיעים מתחילים לרכוש מניות, בעיקר מניות Large Cap כדוגמת מדד ה-S&P 500.
- בשלב השני יש מעבר למניות ה-MidCap כגון מדד ה-Russell 2000.
- בשלב השלישי המשך גידול בתאווה לסיכון שמתאפיינת בזרימת כספים לשווקים המתעוררים ולנישות עתירות סיכון.

אם נתבונן בזרימת הכספים מתחילת שנה, נראה כי את החצי הראשון של השנה ניתן לייחס לשלב הראשון בו נהנו מניות ה-Large Cap מזרימת הכספים. כבר ברבעון השני של השנה היה ניתן לראות כי המשקיעים מסיטים כספים לכיוון מניות ה-MidCap בארה"ב, ובחודשים האחרונים מניות השוק האירופי זוכות לעדנה.

קצת מספרים על מנת לסבר את האוזן: מתחילת השנה גייסו שוקי המניות בעולם 184 מיליארד דולר, כאשר כמעט מחצית מהסכום מיוחס לשוקי המניות האמריקנים. אירופה זכתה ל-41 מיליארד דולר, 75% מהסכום נכנס ב-4 החודשים האחרונים. כ-52 מיליארד דולר עשו דרכם לאסיה, מתוכם כ-90% מיוחסים ליפן, שמאז חילופי השלטון ונגיד הבנק המרכזי שהביאו עמם תכנית הרחבה מוניטארית אגרסיבית נהנית באופן עקבי מכספי המשקיעים. אם חסר לכם פלח שוק משמעותי, אתם לא טועים - השווקים המתעוררים גייסו 550 מיליון דולר, שהם כ-0.3% בלבד מזרימת הכספים לשוקי המניות מתחילת השנה.

לפני שנתעכב על השווקים המתעוררים, כדאי לעצור ולהתבונן בזרימת הכספים לאירופה. ראשית נזכור, כי עד לפני שנה השקעה במניות אירופיות (למעט בגרמניה) לא עלתה על דעתם של המשקיעים. כיום אנו כבר עדים לזרימת כספים מואצת לשווקים באירופה בכלל ושווקי הפריפריה בפרט. אם נסתכל במונחי שיעור הגידול בנכסים, נראה כי במקום השלישי נמצאת איטליה בה זרימת הכספים מהווה 7.9% מסך הנכסים המנוהלים, לפניה נמצאת ספרד עם 8.6% ובמקום הראשון נמצאת יוון עם 17.1%. יש לציין כי מאז החל הבנק המרכזי בתכנית רכישת האג"חים מורגשת זרימה מואצת לבריטניה.

אם כן, לגבי השווקים המתעוררים, להערכתי המשקיעים עדיין לא זורמים לשווקים בהמוניהם בשל 2 סיבות:
1. אנחנו רק בראשית השלב השלישי של זרימת הכספים.
2. כל אחד משווקי ה-Bric סובל מחולשה כלכלית כלשהי. אם אלה ברזיל והודו הסובלים משיעורי גבוהים או בעיות מבניות בסין וברוסיה בד בבד עם הורדת תחזיות הצמיחה בשווקים המתעוררים.

אף על פי כן, להערכתי כל עוד יהנו שווקי המניות מזרימת הכספים, המשקיעים יגיעו גם לשווקים האלו, כיוון שיחס הסיכוי-סיכון הולך ונוטה לטובת השקעה בשווקים המתעוררים.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    איתך על השווקים המתעוררים
    רוסטה 16/10/2013 13:54
    הגב לתגובה זו
    2 1
    כבר עכשיו השווקים המפותחים לא מציעים הרבה ואופיו של השוק שהכסף יחפש את מדרגת הסיכון הבאה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות