עושה קאמבק: מטבע האירו חוזר ובגדול
למרות הקריסה המסחררת בשבוע שעבר, מטבע האירו הוא עדיין הלהיט הנוכחי בשוקי המט"ח העולמיים. מאז אמצע חודש יולי, צמד האירו-דולר טיפס מ-1.275 ועד לשיא של 1.383, לפני שנסוג בשבוע שעבר עד ל-1.35. לא רק מול הדולר החבוט האירו מתחזק, כי אם גם מול מטבעות חזקים יותר כמו השטרלינג, הדולר האוסטרלי ועוד. התיסוף במטבע מבטא את הסנטימנט החיובי ששורר במסחר באירו בחודשים האחרונים. אנליסטים רבים משבחים את מסלול היציאה של היבשת מתוך המשבר העמוק שנקלעה אליו, ועל התנהלות קובעי המדיניות, הן הפוליטית והן המוניטארית.
ראשית כל, דוחות התמ"ג האחרונים הצביעו על הסיום הפורמלי של המיתון במדינות דרום היבשת, ספרד ואיטליה, גם אם מדובר עדיין בצמיחה חיובית כמעט זניחה. כמו כן, חשוב לומר לזכותו של נשיא הבנק המרכזי, מריו דראגי, שהצליח באמצעות כלים מוניטאריים שקולים, ולא פחות, רטוריקה נחושה ובוטחת, לשנות את הדיסקט ולהסיר מהפרק כל שיח על פירוק גוש האירו.
האם יש סימנים אמיתיים לאותו שינוי חיובי בנתוני המאקרו, או שהכל ברמת התקווה?
אין ספק שניתן לזהות שיפור עקבי בחודשים האחרונים בלא מעט פרמטרים מאקרו כלכליים של הגוש - סקר ZEW מצביע על עלייה עקבית בסנטימנט במגזר העסקי. כמו כן, גם מדד אמון הצרכנים והמדדים של מגזרי השירותים והייצור מצביעים על אופטימיות לעתיד.
מדוע צנח השבוע שעבר האירו בכזו עוצמה? מה הבהיל את המשקיעים?
שני נתונים שפורסמו בשבוע שעבר הפכו את הקערה על פיה, נתוני התעסוקה ומדד המחירים לצרכן. דוח התעסוקה הצביע על שיעור אבטלה מסחרר של 12.2%. גרוע ככל שהנתון היה, מה שהביא לצניחת האירו מטה היה , שהצביע על ירידה באינפלציה לרמה שנתית של 0.7%, שפל של 4 שנים - נתון אשר משאיר פתח לצעדים מקלים נוספים מצד הבנק המרכזי.
הבנק המרכזי מתכנס השבוע, ומשום כך הלונגיסטים על האירו מיהרו לצמצם חשיפה לפני הישיבה. למעשה, השוק לא חושש מהפחתת . הריבית על האירו עומדת על 0.50%, ובסביבה העולמית להורדות ריבית יש אפקט מוגבל למדי. מה שעשוי לגדוע את הראלי של האירו הוא כמובן צעדים מרחיבים בלתי קונבנציונאליים, גרסה נוספת לתוכנית ה-LTRO (מנגנון להלוואות לטווח ארוך) שהפעיל הבנק המרכזי ב-2011 וב-2012. אם הבנק אכן יאותת על האפשרות הזו, המהלך של האירו בטווח הארוך יותר יהיה בסכנה.
כעת, כשאנחנו מבינים את הצומת בו מצוי המטבע האירופי, הבה נבחן את תמונת המצב הטכנית של הצמד אירו-דולר. אנחנו רואים בגרף שהצמד מצוי במגמת עלייה מובהקת מאז יולי 2012, עם סדרה עולה עקבית של שיאים ותחתיות. לא מכבר פרץ הצמד מעל השיא המשמעותי של ינואר 2013 ב-1.37, ובכך נתן גושפנקא נוספת למגמת העלייה.
רבים הופתעו מהבלימה החזקה בשבוע שעבר ברמת 1.383. אבל שימו לב שמדובר ברמה בעלת חשיבות רב שנתית - נסיגת פיבונאצ'י 61.8% של הירידה הגדולה ממאי 2011 - יולי 2012 (הקו המקווקו העליון). כלומר, אנחנו בצומת טכני. מהפך של הצמד כעת יצביע על כך שכל העלייה האחרונה לא היתה אלא תיקון של הירידה הגדולה של 2011-2012, ולא בשינוי במגמה בטווח הארוך יותר. עלייה חוזרת מעל הקו המקווקו תעיד על שינוי במגמה בטווח הארוך יותר ותציב יעדים גבוהים יותר, מעל 1.40.
הכותב הוא בחברת FXCM ישראל
לאתר FXCM
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.עוד שנה שנתייםמשה 07/11/2013 09:33הגב לתגובה זו0 0מקס' 4 שנים והיורו וגם הדולר נמחקים מעל פני האדמה בדיוק כמו כל מטבעות הפיאט שהיו לפניהם. רק שינוי שיטת ייצור הכסף תתקן את המעוות. כנסו לאתר "הכלכלה האמיתית" ותבינו כיצד נוצר "באמת" כסף.סגור
-
2.חי בסרט הבחור (ל"ת)אנליסט 06/11/2013 20:28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.מרתק כרגיל- תודה!אנונימי 05/11/2013 22:04הגב לתגובה זו0 0ניתוח מאד מעניין וחד.סגור