הנה סקטור הצפוי ליהנות מהתאוששות הכלכלה בשנת 2014
לאחרונה פורסמו מס' נתוני מאקרו חיוביים התומכים בסקטור התעשייה בארה"ב: מדד ה-PMI לסקטור היצרני לחודש נובמבר הציג עלייה של 0.9 נקודות ועלה לרמה של 57.3 נק' - רמתו הגבוהה ביותר בשנתיים וחצי האחרונות, לעומת תחזית האנליסטים לירידה לרמה של 55.1 נק'.
בפירוק המדד למרכיביו השונים, ניתן לראות שסעיף ההזמנות החדשות עלה בכ-3 נקודות לרמה של 63.6 נקודות, וסעיף הייצור עלה בכ-2 נק' לרמה של 62.8 נק' - שני הנתונים מעידים על רמה של מעל ל-50 נק' (רמה המלמדת על התרחבות הסקטור היצרני) כבר שישה חודשים ברציפות.
מבחינת התוצאות הכספיות לרבעון השלישי של השנה - בשורה העליונה הציגו נתוני ה-Industrials עלייה של 1.8% בהכנסות - נמוך משאר נתוני מדד ה-S&P500 (עלייה של 2.72%). לעומת זאת בשורת הרווחים הציג עלייה גבוהה יותר של 7.84% לעומת עלייה כוללת של 4.27% במדד. המגזר מדורג במקום השלישי לאחר מדד הסחורות (עלייה של 9.1%) ומגזר צריכת המותרות המוביל בעליה של כ-10.26%. להלן טבלה המתארת את מס' החברות שהפתיעו או אכזבו את ציפיות האנליסטים בשורת הרווחים ב-Q3.
מהטבלה ניתן להסיק, שסקטור התעשייה מדורג במקום הראשון מבחינת מס' החברות שהפתיעו לטובה בשורה התחתונה מך כל החברות בסקטור. למרות שסקטור התעשייה הציג עודפת של 7% מתחילת השנה מול מדד ה-S&P500, לפי דעתי ישנן כמה מגמות התומכות בסקטור גם בשנת 2014:
- החזרת פעילות הייצור לארה"ב - מהפכת האנרגיה הקורמת עור וגידים בימים אלו, כתוצאה מטכנולוגיית הפקת נפט וגז מפצלי סלע, יוצרת יתרון תחרותי עצום לחברות תעשייתיות ע"י הוזלת מרכיב האנרגיה בתהליך הייצור. הדבר נוגע בעיקר לחברות "זוללות" אנרגיה כמו יצרניות כימיקלים ופלדה.
יתרה מזאת, העברת חלק משרשרת האספקה קרוב יותר לארה"ב - השוק הצרכני הגדול בעולם - מסייעת לחברות להגיב מהר יותר לשינויים בטעמי הצרכן וגם להאצת החדשנות. יש לציין שיתרון זה אמור להתקיים עשרות שנים- ב-2020 ארה"ב צפויה להפוך למפיקת הנפט הגדולה בעולם, לפי סוכנות האנרגיה הבינלאומית.
- התייעלות אנרגטית בתת מגזר התחבורה - הסעיף רשם עלייה נאה ברווחיות של מעל ל-20% (מיוצג ע"י 9 חברות בסקטור מתוך סה"כ 77 חברות). אחת הסיבות לעלייה ברווחיות הינה התייעלות אנרגטית בכלי הרכב כתוצאה משיפורים טכנולוגיים כמו מנועים החוסכים בתצרוכת הדלק, שיפור בעיצוב הקרונות ותוכנות מחשוב מתוחכמות השולטות בתצרוכת הדלק.
- התאוששות בצמיחת הכלכלות מחוץ לארה"ב - במהלך המחצית השנייה של השנה הנוכחית מדינות נוספות הצטרפו למגמה של התאוששות הסקטור היצרני בכלכלתן כמו יפן, סין וגוש האירו. הדבר משתקף בכך שנכון להיום מדד הרכש לתעשייה במדינות הנ"ל חצה את קו ה-50 נק'.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה