הגודל לא קובע: כל הסיבות להשקעה במידקאפ
בעת בחירת אפיק השקעה מנייתי, נוטים המשקיעים לבחור בצורה אוטומטית השקעה במדדים מובילים, שברוב המוחלט מורכבים ממניות בעלות שווי שוק גדול בלבד (Large Cap), אך האם זה נכון להיחשף דווקא אליהן? מבדיקה שערכנו, עולה שדווקא מדדי מניות בינוניות (Mid Cap) מניבים למשקיעים תשואה עדיפה בזמן ששוקי המניות נמצאים בתקופה חיובית. השאלה היא למה דווקא המניות הבינוניות מניבות תשואת יתר?
יתרון בפעילות העסקית . היבט כלכלי המהווה יתרון בנוגע להשקעה במניות בעלות שווי שוק בינוני, זו העובדה שהן נמצאות במרכז המחזור העסקי שלהן, כלומר עשויות להיות אופטימליות להשקעה בשלב ביניים. הן כבר אינן חברות 'חלום' או חברות הזנק, אלא בעלות מוצר/שירות מוכחים. עם זאת, הן עדיין אינן פועלות בהיקפים גלובליים גדולים, בדומה לחברות הגדולות. חברות קטנות (Small Cap) הן לרוב חברות בתחילת דרכן, לכן הסיכוי, אך גם הסיכון, בהשקעה בהן גבוה יותר. לעומתן, חברות גדולות הן בדרך כלל בוגרות ועל כן בעלות פוטנציאל צמיחה מועט בהשוואה לחברות הבינוניות.
יעד למיזוגים ורכישות . הנקודה העסקית בה ניצבת חברת מידקאפ יוצרת לה יתרון על פני חברות בעלות שווי שוק שונה. מצד אחד היא מהווה יעד אטרקטיבי למיזוג עם חברה גדולה או לרכישה ע"י חברה גדולה, אשר מעוניינת להרחיב את הפעילות העסקית שלה. עובדה זו מקבלת משנה תוקף בסביבה העסקית הנוכחית, בה הריבית בשווקים אפסית וישנן חברות רבות בעלות מאזנים חזקים יחסית ועודפי מזומן גבוהים.
מצד שני, היא גדולה מספיק כדי לרכוש חברה קטנה או להתמזג עם חברה בינונית אחרת, להרחיב את הפעילות העסקית שלה ולהגדיל את נתח השוק בענף בו היא פועלת.
סיקור מועט . מאפיין שעשוי להיות דווקא לרועץ היא מידת הסיקור המועטה יחסית של חברות מידקאפ ביחס לחברות בעלות שווי שוק גדול. בעוד שכמות האנליסטים המסקרים חברות Large Cap בארה"ב (שווי שוק של 10 מיליארד דולר ומעלה) גבוהה מ-20, הרי שכמות האנליסטים המסקרים חברות MidCap היא 13 בלבד (שווי שוק של 2-10 מיליארד דולר). זאת למרות שמספר חברות המידקאפ הנסחרות בארה"ב הוא יותר מכפול ממספר החברות הגדולות.
- מניות דיבידנד לא היו השקעה טובה בשנים האחרונות
- ממונפות: הקצה היותר מסוכן בשוק הקרנות - אל תצפו להרוויח פי 3
התאמה לכלכלה המקומית . רוב חברות המידקאפ ובהתאם מדדי מידקאפ מייצגים טוב יותר את הכלכלה המקומית. כלומר אם משקיע מאמין בכלכלה מסוימת, בדרך כלל עדיף לו להיחשף אליה דרך מדד MidCap. מדדי המניות הגדולות אמנם מוכרים יותר, אבל חלק משמעותי מהם מורכב מחברות גלובליות שפחות מושפעות ממה שקורה בכלכלה המקומית. הרי לכולנו ברור שפייסבוק או גוגל בארה"ב פחות מושפעות ממה שקורה בכלכלת ארה"ב, ויותר מושפעות יותר מתהליכים עולמיים.
בארץ הדבר בא לידי ביטוי עם חברות כמו טבע, פריגו, או נייס שרוב פעילותן בחו"ל, ואפילו חברות הגז הגדולות המושפעות מהסכמים למכירת גז ופחות מהכלכלה המקומית.
לעומת זאת, מדדי מניות מידקאפ מורכבים בדרך כלל ממניות חברות מקומיות שעדיין לא יצאו לשווקים חיצוניים, או שזה חלק שאינו משמעותי בפעילות שלהן, ולכן הן משקפות את ביצועי הכלכלה בצורה טובה יותר.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הבדלי תשואות . מהטבלה המצורפת, ניתן לראות בבירור את יתרון ההשקעה במניות השורה השנייה בשנים האחרונות. כמובן שבשנים פחות טובות, מדדי השורה השנייה נפגעים יותר, אך בשנים הטובות הם נוהגים לפצות על כך.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.