האפיקים באג"ח הגלובליות: גידול הסיכון לפשיטת רגל
בריחת המשקיעים מאוקראינה בצל המשבר הפוליטי, ומטורקיה על רקע השחיתויות במדינה, היוו חלק מטריגר שהוביל ליציאת כספים משווקים מתעוררים נוספים, בדומה לירידות באמצע 2013. משקיעים החלו להעריך מחדש את רמות הסיכון באג"ח ממשלתיות של משקים מפותחים וכלכלות מתעוררות אחרות באסיה ושאר העולם, שהתחממו יתר על המידה. העלייה בחשש מאג"ח מדינות אלו באה לידי ביטוי במחיר ה-CREDIT DEFAULT SWAP (מחיר סחיר), המשקפת גידול בסיכון של המדינה (שהנפיקה את האג"ח) לפשוט רגל.
מגמת הבריחה לחוף מבטחים מתקיימת על רקע המשך תהליך ה-Tapering של הפד והחשש שהקטנת ההרחבה הכמותית תוביל לירידה בנזילות ממנה נהנו נכסי הסיכון ב-2013. סביר להניח שבעת הפסקת ההרחבה הכמותית יחזרו תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקניות להיסחר על פי האינדיקטורים הכלכליים. נציין, כי מגמת הירידה שלהן לאחרונה והבריחה לחוף מבטחים, הינה למרות מגמת השיפור באינדיקטורים הכלכליים.
נזכיר כי חל שיפור בכלכלה האמריקנית, שהתבטא לאחרונה בצמיחה בתוצר ברבעון הרביעי של 2013 (3.2%). לדעתנו, ירידת התשואות שנרשמה לאחרונה הינה תנודתיות שוק ולא כניסה למגמה מחודשת של ירידת תשואות, כל עוד כלכלת ארצות הברית מצליחה לפחות לשמור על שיעורי הצמיחה הנוכחיים.
כמו כן, מגמת הבריחה מנכסי סיכון בולטת בעלייה במרווחים השונים בשוק איגרות החוב הגלובלי, כאשר מתחילת השנה נרשמה עלייה במרווחים מול הבנצ'מרק בכל אפיקי הסיכון. הפגיעה החזקה ביותר הייתה באפיק המדינות המתפתחות, אף יותר מאפיק ה-HY בארה"ב ואירופה. כאשר אפיק האג"ח בשווקים המתעוררים הסב הפסדים מתחילת השנה למרות ירידת תשואות של הבנצ'מרק.
למרות זאת, באפיק אג"ח שווקים מתעוררים ניתן לקבל תשואות נאות, אך רצוי להתמקד באיגרות שהונפקו על ידי חברות גלובליות ונזילות במטבע דולר ואירו. מנגד, לא מומלץ להשקיע באמצעות ETF החשוף למטבעות המקומיים או בחברות הפועלות בעיקר בשווקים המקומיים ומתבססות על נזילות גבוהה בשוקי ההון. זאת, כל עוד אפיק זה יסבול מזרימת הון שלילית על רקע ביצוע ה-Tapering על ידי הפד וחולשה ריאלית ופיננסית.
גוש האירו עדיין סובל מרמת אבטלה גבוהה של יותר מ-12%. הצמיחה באירופה מזערית, וחלק מהמדינות עדיין נמצאות במיתון, תוך שיחסי החוב / תוצר בהן עדיין גבוהים מאוד. בנוסף, האינפלציה הנמוכה באירופה אינה מאפשרת לשחוק את החובות הגבוהים. למרות זאת, בשל המדיניות המוניטרית של ה-ECB (הזרמת הון לבנקים ורכישת אג"חים) חלה התאוששות ב-2013 באינדיקטורים הכלכליים באירופה, כגון צמצום הגירעונות התקציביים במדינות הפריפריה, ה-PIIGS (פורטוגל, אירלנד, איטליה, יוון וספרד).
במקביל, חל שיפור בייצור התעשייתי באירופה ובמדד מנהלי הרכש ברבעון האחרון. כך שהסיכון החל לרדת, והמשקיעים שבו להשקיע בהיקפים גדולים ביבשת האירופית. השיפור השתקף בירידה חדה - בתשואות לפדיון של איגרות החוב הממשלתיות של מדינות הפריפריה באירופה, בירידת מחירי ה-CDS של אותן מדינות ובירידת תשואות איגרות החוב הקונצרניות האירופיות.
לאור רמת המרווחים הנמוכה באפיק דירוג ההשקעה, אנו מעדיפים את החשיפה לאיגרות של חברות ממדינות ה-PIIGS. כמו גם ישנה עדיפות להיחשף להשקעה באפיק ה-HY בארצות הברית. רצוי למקד את החשיפה לאג"ח משווקים מתעוררים באיגרות שהונפקו על ידי חברות גלובליות ונזילות במטבעות דולר ואירו.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.העתק מדויק..בדיקה 16/02/2014 10:14הגב לתגובה זו0 0נראה לי שקראתי את הסקירה הזו בדיוק.. אתה כתבת את זה ליאור?סגור
-
העתיק (ל"ת)אהרון 16/02/2014 14:53הגב לתגובה זו0 0סגור