שינוי מגמה בשוק ההנפקות? הגיע הזמן להיות סלקיטיביים ולדרוש יותר

אתי אגא, אנליסטית נדל"ן, בנק מזרחי טפחות, קוראת לשינוי גישה בתחום ההנפקות - למרות הגיוסים המאסיביים צריך לדרוש ולהעיז יותר כדי לעלות את גובה התשואות
 | 
telegram
(5)

כולם מגייסים, כולם. נמוכה והיעדר חלופות מריצים את החברות אל כיסי הציבור הרעב ומרפדות אותם באיגרות חוב חמות. אז ברור למה כולם מבקשים את הכסף שלנו, אך למה מנהלי ההשקעות שלנו אומרים כן, למרות שתשואות הפדיון המוצעות להם נמוכות ולא אטרקטיביות? כי אין להם ברירה. הם צריכים מקום להשקיע סכומי כסף גדלים והולכים שאנחנו מזרימים להם.

לאחרונה התווספה בעיה חדשה: חברות איכותיות פחות ומסוכנות יותר הצטרפות לתחרות, ושיעורן של חברות עם דירוג נמוך, או ללא דירוג, עלה בתקופה האחרונה. ניתן לראות זאת אצל חברות הנדל"ן, תחילה היו אלה חברות הנדל"ן המניב הגדולות בבורסה שגייסו כספים, אך השנה חברות נדל"ן קטנות יותר, עם דירוגים נמוכים יותר, תופסות את מקומן.

בד בבד, אם קודם לכן הניבו רוב ההנפקות רווחים נאים למשקיעים (בשיעורים חד ספרתיים גבוהים ולעיתים אף דו ספרתיים), בגל ההנפקות האחרון גורמות רוב ההנפקות הפסדים לציבור הרחב (המשקיעים המוסדיים מקבלים עמלה של 0.5% ומצליחים, בינתיים, להישאר מאוזנים). למעשה, ברוב המקרים כדאי היום להמתין לאג"ח שתתחיל להיסחר בשוק, ורק אז לקנות אותה במחיר נמוך יותר. הדבר נובע בחלקו ממעבר מירידה מתמשכת של תשואות הפדיון לעלייה קלה, יחד עם איכות נמוכה יותר וסיכון גבוה יותר של ההנפקות עצמן. מתקבל הרושם כי נגמרו הימים הטובים של תשואות בטוחות על כל השקעה בתחום.

אך לא רק בשוק הנפקות האג"ח המצב הורע - חברות שבנו על העליות שהיו בשוקי המניות בארץ ובחו"ל, וגייסו הון באפיק זה, לא זכו להצלחה: מתחילת השנה היו 4 הנפקות ראשונות וכולן הציגו עד כה הפסד כלשהו למשקיעים. כמו כן היו מספר גיוסי הון לחברות נסחרות וגם הן ברובן צוברות הפסדים.

להערכתי, אנו עדים לשינוי מגמה בשוק ההנפקות ברמת התשואות - למרות גיוסים מאסיביים בשוק החוב, רובם כבר לא כדאיים ומסבים הפסדים למשקיעים. היעדר חלופות לכסף הזורם מהציבור גרר הסתפקות בתשואות נמוכות מדי, שאינן מפצות על הסיכון הגדל. הגיע הזמן להיות סלקטיביים יותר, לדרוש תשואות גבוהות יותר, או פשוט "לשבת במזומן".

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    מסכים עם כל מילה (ל"ת)
    אחיקם 03/07/2014 23:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    קשקושי בנקים
    אב 03/07/2014 15:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אהבתי את המשפט קונים כי אין ברירה יש יותר מידי כסף להשקיע אז מה לעשות שיש לנו בנקים ובתי השקעות עצלנים כשהעולם פתוח מעדיפים להשקיע בחברות גרועות בלי בטחונות עם ריבית נמוכה כדי לקבל בונוסים זריזים על רווחים מהירים הרי בטווח הארוך חלק מהחברות יגיעו להסדר חוב אבל זה מכספי הלקוחות ולא מכספם האישי
    סגור
  • 3.
    תודה, אבל אני רק שאלה...
    אליקו 03/07/2014 11:53
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אפשר לגלם את זה ?
    סגור
  • 2.
    כתבה טובה ועניינית
    מנטליסט 03/07/2014 10:50
    הגב לתגובה זו
    0 2
    מדגימה עד כמה חשוב להיות עם עירנות גבוהה בשוק שכבר עבר גל אחד של הסדרי חוב.
    סגור
  • 1.
    תזהרו....אנחנו לפני נפילה באגחים (ל"ת)
    שחר 03/07/2014 10:02
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות