קרן השתלמות לעצמאי - ההזדמנות שלכם להרוויח
כחלק מהשינויים שחלו בשוק החסכון הפנסיוני, קיימת גם פקודת מס ההכנסה המתייחסת להפקדות העצמאים לקרן השתלמות. בניגוד למכשירים פנסיונים אחרים, אליהם כל אחד יכול להפקיד באופן עצמאי (, , קרן פנסיה), לקרן השתלמות יכול להפקיד אך ורק מי שמוגדר כעצמאי מול רשויות המס. שכיר אינו יכול לפתוח באופן פרטי והוא מוגבל לקרן השתלמות אשר קיימת לו, אם קיימת במקום עבודתו אליה הוא מפקיד במשותף עם מעסיקו.
פעמים רבות מתברר כי העצמאים אינם מבינים את מהותה של קרן ההשתלמות, ומוותרים על היתרונות הגלומים בה מבלי להבין את משמעותם.
נתחיל מהתחלה: ראשית הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי מוגדרת כהוצאה מוכרת. המשמעות היא כי הפקדה בגובה של עד 18,480 ש' מעניקה לעצמאי הפחתה במס אותו הוא צריך לשלם.
בנוסף להפחתה בגובה המס שעל העצמאי לשלם, קרן ההשתלמות מעניקה הטבה של פטור ממס רווח הון עד לגובה אותה הפקדה. כלומר אותם 18,480 ש' יקבלו פטור ממס רווח הון על התשואה אותה ישיגו. אם נשווה זאת לדוגמא לתיק מנוהל או לחסכון כזה או אחר בבנק מדובר על הטבה של 15%-25% על הרווח אותו משיג החסכון.
לשם דוגמא, במקרה של על בגובה של 1,000 ש', המס שינוכה מהרווח בסך 25% יעמיד את התשואה על 750 ש' בלבד. בעוד שבמידה ואותה מניה נמצאת בקרן ההשתלמות נשארים אותם 1,000 ש' כרווח נטו לחוסך.
נציין כבדרך אגב, כי גם אם מבחינת ניכוי ההוצאה העצמאי לא יכול לנצל את כולה (עקב הכנסה נמוכה מהתקרה שעומדת היום על 264 אלף ש' לשנה), הפטור ממס רווח הון עדיין תלוי הפקדה ולא תלוי הכרה בהפקדה.
יתרה מזאת, קיימות עלויות נוספות אשר יש לנו בהחזקת תיק מניות כמו עלויות קניה ומכירה, דמי משמרת ועוד, בקרן ההשתלמות נשלם עמלות קניה ומכירה של הגוף המוסדי, שמטבען נמוכות מאד.
בואו נלך רחוק יותר, כפי שציינתי תקרת הפטור ממס רווח הון הינה קבוע ומוגבלת ל-18,480 ש' בשנה. אך בואו נניח כי במקום להשקיע מיליון ש' בתיק מנוהל, נשקיע אותו בקרן השתלמות. על פי תקנות הממונה על שוק ההון ניתן גם את הכספים בקרן ההשתלמות לנהל באמצעות ניהול עצמי (IRA). אם לקרן ההשתלמות גם 6 שנות וותק, הרי מדובר על מכשיר נזיל מהרגע הראשון.
אותם מיליון שקלים, אשר ינוהלו בקרן ההשתלמות, יאפשרו לחוסך ליהנות מעמלות קניה ומכירה נוחות, ניהול ברוטו ולא נטו (הרי פטור ממס רווח הון יש בין פעולות בקרן ההשתלמות ללא תלות בסכום) והימנעות מעלויות נוספות. רק להקפיד על דמי הניהול - והנה לנו ניהול תיק בקרן השתלמות עם יתרונות רבים. חסרונות? גם כן קיימים, כמו לדוגמא אי יכולת לבצע קיזוז של הפסדים מול רווחים במכשיר קרן ההשתלמות.
לסיכום, קרן ההשתלמות הינה מכשיר חסכון יחודי אשר מאפשר לעצמאי יתרונות רבים, החל מהטבת מס בהפקדה, הטבת מס עם הפדיון והקטנת עלויות וניהול ברוטו ולא נטו במהלך הדרך. כמובן שמדובר בנושא מורכב וחשוב להבין את כל המשמעויות. טוב יעשה כל עצמאי אם יבחן היטב זו וינסה ל"צאת מהקופסא" בהחלטות המתקבלות.
**אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולותו/ או יעוץ במוצר פיננסי ו /או ייעוץ מס/ ו/ או יעוץ פיננסי ו/ או יעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות ו /או הקופות המוזכרים לעיל ו/או נמצאים בקשרים עסקים עם החברות המוזכרות.**
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.קרן השתלמותאני 16/08/2014 23:14הגב לתגובה זו0 0כלומר מה שאתה בעצם אומר זה שמי שיש לו לפי הדוגמא שלך מיליון שקל בבורסה, עדיף לו להשקיע אותו באופן חד פעמי דרך קה"ש לעצמאיים ובכך (למרות שהוא עובר את תקרת ההפקדה), הוא לא ישלם מס רווחי הון במכירה של ניר כזה או אחרבגלל שהיא מנוהלת אישית עד למשיכה ובכך יוכל לנצל טוב יותר את מנגנון הריבית דריבית. נכון?סגור
-
1.יצירת קשר...אבי 14/08/2014 16:17הגב לתגובה זו0 0ירון, בתשובה לשאלה על אחד ממאמריך ביקשת שאשלח לך פקס. איך יוצרים איתך קשר?סגור
-
ביזפורטלירון 25/08/2014 19:04הגב לתגובה זו0 0אנא צור קשר ב yarons.adv@gmail.comסגור